23-08-14

Doel, sabotage i.o.v. management

men vindt de dader nog steeds niet na X-aantal tijd, mmmmmhhhh

eventjes nadenken? of niet? wel, wie al ooit in een kerncentrale geweest is, weet dat er "bij manier van spreken" op elke cm een camera staat die U tot op de seconde overal volgt. elke scheet die ge laat weet men.

ook is het nogal vreemd dat men zogezegd niet zal weten wie naar waar naartoe gaat, ook bij de technische dienst, elke minuut moeten die mannen zich verantwoorden wat men gaat doen op welke plaats, bovendien moet er eerst een heleboel paperassen ingevuld worden om een werk uit te voeren. bovendien moet men batchen bij elke ruimte waar men toegang wil bekomen, anders geraak je er niet in, deze batch is op naam.

deze dader zal men nooit vinden, deze smerige daad om de olietank leeg te laten lopen is in opdracht geweest op het hoogste niveau. bovendien zijn er alarmsystemen die in werking treden wanneer er op een abnormale tijdsspanne een abnormaal verbruik van olie is. dan zijn er ook nog alarmen die geïnstalleerd zijn wanneer bvb de turbine of tandwielkast, of wat dan ook boven een bepaalde ingestelde temperatuurwaarde komen. dergelijke toestellen die enkele miljoenen kosten zijn zeker en vast extreem beveiligd op alles en nog wat.    

 

dit is NOOIT gebeurd zonder het weten van anderen. er zijn te veel alarmen ingebouwd, dat alle alarmen ongemerkt voorbij gegaan zijn is dikke larie. de belangrijkste alarmen gaan zelfs automatisch naar een pieper en/of een gsm (gsm waar toegelaten) van de technische dienst die van dienst is.

men wilt gewoonweg de nucleaire rotzooi verder door zetten, men wil tegelijkertijd ook de energieprijs terug naar omhoog halen (men had een contract vanuit de regering dat er een blokkering was om de prijs naar omhoog te brengen, weet U nog?)

dan wilt men ook nu aantonen dat zij die de energie in handen hebben de eigenlijke beleidsmensen (machthebbers) zijn.

men wil ons een lesje leren.

 

wie zit er allemaal tussen? mijn vraag is vooral dan gericht op welke politiekers er tussen zitten. we weten welke politieke kleuren in het verleden steeds het kernenergie verdedigd heeft.

laten we in die richting zoeken, en niet naar diegene die de opdracht heeft moeten uitvoeren.

 

20:18 Gepost door watje in Actualiteit, Algemeen, Liefde, Web | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-02-08

harakiri

bajonet

22:43 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (11) | Tags: harakiri, seppuka |  Facebook |

08-01-07

kanker en humor

ik weet niet waarom ik er nu percies aan moet denken. mijn cd-wisselaar is overgeschakeld naar de cd van Megadeth "Crypticwritings", niet dat deze muziek of groep maar ook iets te maken heeft dat ik nu terug moet denken aan een zeer goede kennis van mij.

 

meerdere jaren geleden heeft een kennis van mij een zware chemo-kuur moeten ondergaan, nu nog moet hij uiteraard elk jaar op controle. maar na zijn chemo heeft hij zoals iedereen zijn haar verloren, een jaar later was zijn haar nog niet terug maar kon hij wel weer onder de mensen lopen.

 

niemand durfde (zelfs zijn beste vrienden niet) met hem te praten, uit schaamte, weten niet wat te zeggen, schrik voor hetgeen wat ze gaan zeggen, ze vinden hem zielig, ik weet het niet. ik ben dan op da gebied vlak af, of het hem aanstaat of niet en ik bevraag hem gewoon.

 

mijn broer, die goede kennis en ik zijn naar Rock Herk geweest, daar wat zitten rond lummelen, maar op een gegeven moment zag ik een kraampje waar ze ook maar alle soorten haarkammen verkochten. Ik zij tegen meneer kanker, komaan daar gaan we is naar kijken, ze verkopen er kammen. we gaan daar ongetwijfeld een kam voor U vinden, oh ja djue, ge hebt er nu geen meer van doen zegde ik er direct daarop tegen meneer kanker.

 

hij heeft zich gewoon krom gelachen (ik had bijna den ambulance moeten opbellen, hij bleef in zijne lach zitten), eindelijk iemand die ermee kan lachen zij hij, en mij te bekijken als een mens en niet als een zielig konijn. hij vond het fantastisch, uiteraard kent hij mij en weet hij dat ik zoiets niet zeg om iemand te kwetsen.

maar zoals meneer kanker zelf zegt, het is net dat soort humor dat hem recht houd.

 

humor is een zeer sterk geneesmiddel, of op z'n minst dat ge er u goed mee kunt voelen.

ge moet er natuurlijk tegen kunnen.

10:35 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kanker en humor |  Facebook |

03-01-07

nieuwjaarsboodschap

er zijn een hele hoop boodschappen gegeven via blogs en forums met de beste wensen en nog andere mooie dingen die ge niet kunt vertalen in geld.

ook ik heb een boodschap, of laten we zeggen ik noem hier mijn gezegde op, euh, natuurlijk voor iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst.

 

doe nooit iets bij iemand waarvan ge het niet graag hebt dat ze het bij u doen.

 

als iedereen zich daar aan houd zijn we al een heel stuk verder.

19:34 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuwjaarsboodschap |  Facebook |

29-12-06

mijn levensbeschouwing

we zitten nu in de volle sfeer van kerstmis en het bijna nieuwe jaar. het is weer een tijd dat men zich gaat bezinnen over god en wat er allemaal aan gepaart gaat. al zijn er enorm veel gewoonten (geloven) eigenlijk overgedragen van Germaanse en Keltische geloofsovertuigingen naar het christendom waaronder veel items over het kerstfeest.

ok, het is een prettige bedoening en de sfeer is er wel waar ik toch wel een beetje van hou (vooral in Aachen).

 

ook ik heb mij al dikwijls laten misleiden (beinvloeden) door geruchten, emoties, onwaarheden, vertrouwen enz, en soms nog,

maar meer een meer probeer ik zaken te bekijken, te beleven, te betrachten op een andere manier, waarbij ik mij toch beter in voel.

 

ik geloof dus zoals ge al waarschijnlijk gemerkt hebt niet in een god of wat dan ook. maar ik tracht te leven volgens bepaalde normen (een streven naar) waarvan reeds meerdere jaren geleden reeds een citaat (of gezegde) werd geschreven die eigenlijk overeenkomen met mijn levensovertuiging.

 

ik zal u Poincaré citeren die ik regelmatig herlees en waarvan ik tracht deze te volgen (nastreven)in mijn werkelijke zijn.

 

het denken mag zich nooit onderwerpen,

noch aan een dogma,

noch aan een partij,

noch aan een hartstocht,

noch aan een belang,

noch aan een vooroordeel,

noch aan een om het even wat,

maar uitsluitend aan de feiten zelf,

want zich onderwerpen betekent

het einde van alle denken.

Poincaré

 

 

00:12 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (2) | Tags: poincare |  Facebook |

25-12-06

roots

bij het bekijken van een blog waarvan ik niet meer weet welke, doet er ook ni toe, maar het was er eentje waarvan wel echt enorm veel verwijzingen waren naar de indianen. ik was net aan het slurpen van een "stille nacht", een kerstbiertje, (NO INBEV) gebotteld in 2004. prompt doet het mij denken aan Sepultura met de cd "roots". daar het nog geen 22h00 is heb ik deze cd op gezet met toch een vrij hoog volume, uiteraard in die mate dat het geen afbreuk maakt op de geluidskwaliteit. ik geniet enorm. (dit is voor mij kerstmuziek)

tijdens het afspelen van "roots" van Sepultura die via metal de problemen van de indianen wil aankaarten was ik aan het dagdromen: welke roots heb ik eigenlijk, welke identiteit heb ik, wie ben ik????? 

intussen is mijne "stille nacht" op en heb ik een "buitenlust" (NO INBEV) open getrokken. het deed mij gewoon denken aan de indianen.

ja, wie ben ik? ik ben alleszins de zoon van mijn vader en zeker van mijn moeder. mijn vader is een rasechte Bruggeling, maar mijn moeder is een rasechte Kleine Brogelnaar. ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland. ik voel mij als de indianen, een bepaalde roots hebben en toch nergens thuis zijn. Ik ben geen vlaming, ik ben geen limburger al woon ik er, ik ben geen duitser, al ben ik er opgegroeid. Wereldburger? nee, absoluut niet, ken de wereld niet

Besluit: ik ben een individu die eigenlijk geen werkelijke identiteit heeft. ik ben wie ik ben.

21:28 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (3) | Tags: roots |  Facebook |

zinloos geweld

ik had vandaag ook maar geen kloten goesting om maar iets te doen, ik had de intensie om vanalles te doen, maar nee, het zit mij niet vandaag, heb nog nooit zoveel neergetypt als nu. de reden ken ik wel, ik heb namelijk onverwachts ne enorme uitbrander gehad van mijn directe chef (in mijn ogen onterecht) enkele dagen geleden, en het laat me maar niet los. dan ben ik ma bezig op deze pc hier, ook trachtend een ander e-mailtje aan te maken wat me maar niet lukt, terwijl zappend naar blogs en nieuwsitems waar ik dan op reageer.

wat mij opviel waren dat er enkel blogs een tekeningetje hadden met opschrift "stop het zinloosgeweld". uiteraard staan ik daar 100 % achter, maar is er plotseling één of ander actie? maar mijn vraag is wel eventjes anders: betstaat er dan zinvolle geweld? diegene die geweld pleegd is de agressor, maar diegene die dan zich noodgedwongen moet verdedigen en verplicht is om geweld te gebruiken "for selfdefense", is dat dan ook een agressor? is dit dan zinvol geweld? zelf zal ik meestal weg lopen als ik ergens geweld zie, maar ....

zinloos geweld? fisiek? men kan ook geweld toepassen via woorden. (emotie)

doet onze regering geen "geweld" aan ons sociaal stelsel? doet onze regering geen geweld aan onze verworvingheden inzake onze pensioenen, ik duid hier dan op het generatiepact? en ga zo maar verder.

ik vind het "geweld"ig om alles te proberen te relativeren.

PS: ik heb de boodschap heus begrepen hoor, wat trouwens een mooie boodschap is.

19:20 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |