14-12-11

opgelegde europese democratie!

 

Hoe kan een land nog democratisch functioneren wanneer er te veel liberale regels opgelegd wordt door het liberale machtsinstrument Europa? Ons sociaal model wordt verkocht aan het liberale europa, de minderheidpartij  vld kan nu via Europa telkens zijn slag thuis halen. en jawel met goedkeuring van “eu” sociale partijen, begrijpe wie kan begrijpen !!!!!  het gaat zelfs zo ver dat de Spa onze afbraak van onze zo hard verworven sociale rechten en systeem een goede zaak vindt…

15:56 Gepost door watje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

zeven vette jaren en zeven magere jaren en we zijn duidelijk in de zeven arme jaren beland. Inleveren is nooit plezant maar ik vind het Belgische gezaag erover echt zielig als je gaat vergelijken met andere landen zitten wij nog steeds op luxekussens.

Wat betekenen nu 2 jaartjes langer werken? Als het te zwaar wordt, bouw het dan af en ga part-time werken of zoek een andere soort van job, waarom blijft iedereen dan maar voort denken in zijn eigen job die ze dan blijkbaar te zwaar zullen vinden als ze wat ouder zullen zijn? Héél wat zelfstandigen kunnen zelfs nog niet stoppen met 65 jaar, omdat hun pensioen te laag is. Ken zelfs huisartsen die de 65 jaar reeds gepasseerd zijn en nog verder werken, als het voor de ene kan, waarom dan niet voor de andere?
Sociale rechten of welke rechten dan ook zouden nooit verworven mogen zijn zonder bepaalde voorwaarden. Geen pensioengelden meer omdat we te weinig werken en te oud worden is zo een belangrijke voorwaarde om te moeten ingrijpen of heet nu leuk is of niet. 62 jaar i.p.v. 67 jaar in Nederland is 5 jaar meer, dus vind ik het een schande dat Belgen zo hoog van de toren blazen. Luxepaarden dat ze allemaal zijn vergeleken met de buren.

Gepost door: Life angel | 16-12-11

Reageren op dit commentaar

Dit maal ben ik het toch wel eens met watje. De maatregelen die Quikie nu wil nemen zijn er ver "over".
Life angel is weer op haar best"Sociale rechten of welke rechten dan ook zouden nooit verworven mogen zijn zonder bepaalde voorwaarden". Geef jij beste Life angel een voorbeeld van een sociaal recht waar geen voorwaarden aan verbonden zijn.
We betalen ons al blauw voor onze sociale zekerheid en het leven is meer dan werken alleen. Langer werken akkoord maar absoluut niet om de manier die nu in de maak is.Zoals zo vaak ben je weer slecht geinformeerd al moet ik toegeven dat de beschikbare informatie nog niet volledig is.Ook je verglijking met Nederland klopt niet. Als er een algemene staking komt ga ik mee doen "no doubt about that". Een regelrechte schande is het

Gepost door: Duvel | 16-12-11

Reageren op dit commentaar

@duvel kan zijn dat ik niet alles weet, maar toch ben ik héél erg gekant tegen al die heisa errond en zeker tegen stakingen die de economische toestand zeker niet zullen verbeteren enkel verergeren.

Als je langer wilt leven moet je je er ook maar bij neerleggen dat er langer gewerkt dient te worden. Trouwens de 40jaren loopbaan telt nog steeds mee, dus mensen die jong gaan werken zijn, kunnen nog steeds vroeger dan 62j met pensioen gaan en anders moet je maar tevreden zijn met minder.

Wat solidariteit betreft ben ik het wel eens dat het voor iedereen moet gelden, dus ook bij het leger en politie. Twee jaar langer voor iedereen en geen uitzonderingen, met eventueel aangepast werk naar oudere leeftijden toe.

Ik heb het niet voor stakers en het zal toch niets uithalen het is dit of op termijn helemaal geen geld meer voor de volgende generaties om pensioen te kunnen krijgen. Je mag niet zo zelfzuchtig denken omdat jij misschien gezond bent op dit ogenblik.

Inderdaad betalen we veel sociale bijdragen maar daar staat dan ook een uitstekende gezondheidszorg tegenover en verschillende vangnetten om mensen op te vangen onder verschillende omstandigheden. Dat een vergelijking met o.a. Nederland misschien niet helemaal correct is kan zijn, maar er zijn ook voorbeelden van landen waar zelfs geen pensioenuitkeringen bestaan en de kinderen maar voor de ouders moeten zorgen of anders moeten die ouderen gaan bedelen of nog werken op leeftijden ver voorbij de 65jaar of sterven. Heb je dat liever, dat we daarnaartoe stevenen er geen gelden meer zijn om een pensioenuitkering uit te keren en ons hele pensioenstelsel wegvalt?

Gepost door: Life angel | 17-12-11

Reageren op dit commentaar

Ik wil ook best langer werken maar dat de systemen om het een beetje rustiger aan te doen op latere leeftijd, om de werkdrukte onder controle te houden totaal oninteressant worden gemaakt is niet aanvaardbaar. Dat onze parlementairen zelf een voorbeeld geven en snoeien in de talrijke voordelen die ze hebben.
Geen uitzonderingen schrijf je ? Dat is onmogelijk. Ga je al de metsers, vuilnismannen, dakwerkers,poetsvrouwen administratief werk geven of een meer delegerende taak. Onmogelijk!
Aangepast werk op latere leeftijd ? Denk je dat iedere bedrijf aangepast werk heeft voor de oudere werknemers die ze in dienst hebben? Vergeet het. Je krijgt met de nu voorgestelde regeling een systeem waarbij de ouder wordende generatie van arbeidende werknemers ontslagen zullen worden.Met de aankomende grijze golf wordt die nu eerst voelbaar in de bedrijven i.p.v. in de pensioenkas.
Bovendien is een pensioen niet voldoende en wordt er al jaren gepleit om zelf te voorzien voor een (meer dan nodige) extra pensioen. Ook die voordelen worden nu vermindert en als je dan uiteindelijk de pijp uitgaat staat vadertje staat daar weer met schandalig gretige handen d.m.v. de sucessierechten.
Nee life angel, wat nu voorgesteld wordt zijn schandalige kortzichtige paniek maatregelen. We leven in een goed land maar we betalen daar al heel veel centjes voor. We mogen beter verwachten van onze regeringen.

Gepost door: Duvel | 18-12-11

Reageren op dit commentaar

ben het wel grotendeels eens met je tekst zoals het nu verwoord is...

Gepost door: Life angel | 18-12-11

Reageren op dit commentaar

Awel Life Angel; dat doet me plezier.
Let maar een keer op. Binnen de 5 jaar zal het aantal ziekte uitkeringen aan 55 plussers aanzienlijk toegenomen zijn.

Gepost door: Duvel | 19-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.