15-09-10

besparen

iedereen moet besparen (wij persoonlijk hebben nooit iets anders geweten heel ons leven lang), maar ik bedoel, de staat, elke provinvie, elke gemeente, maar raar maar waar, enkel Brussel hoeft niet te besparen, nee ze krijgen extra 500 miljoen Euro?????? uiteraard zullen wij dat wel gaan ophoesten, wij arbeiders en lagere bedienden.

08:10 Gepost door watje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Je begrijpt niet zo veel van politiek, begrotingen en de geldstromen naar de verschillende gemeenschappen .
Bij U zijn het meestal, zakkenvullers, hypocrieten en zeveraars onze politriekers.
Maar wees gerust , U, de arbeiders en de lagere bedienden, zoals U ze noemt, zullen er niets van merken van die 500 miljoen euro de naar Brussel gaat. U onderschat ook het belang van Brussel voor Belgie.

Gepost door: Duvel | 15-09-10

Reageren op dit commentaar

rechtstreeks zullen we het inderdaad niet voelen dat net die ene euro van mijn (onze) portefeuille naar Brussel gaat, daar gaat het niet om, maar U overschat de rol van Brussel, dat diegene dan die in Brussel de plak wille zwaaien en die er baat bij hebben denken wij dan aan de Europarlementariërs en de multinationals, dat zij dan een bijdrage leveren in plaats dat wij er altijd voor moeten op draaien. en btw, waar het om gaat, is dat iedereen moet sparen, lees mijn postje, dus ook Brussel. en indien men toch die extra 500 miljoen willen hebben moeten ze maar eens duidelijk maken en vooral aantonen waar die 500 miljoen EXTRA dan wel voor nodig zijn??????
ik begrijp niets van politiek, gij begrijpt MISSCHIEN niet veel van politiek fatsoen en vooral MISSCHIEN begrijpt gij niet de essentie van idealisme in een praktische vorm en MISSCHIEN begrijpt gij niets van SOLIDARITEIT. voor u zal het ook normaal zijn dat elke modale belg moet gaan opdraaien voor het kapitaal van de banken??
btw2: wanneer België gesplitst is zullen we het oo zonder Brussel moeten doen.

Gepost door: watje | 15-09-10

Reageren op dit commentaar

als je het politiek debat een beetje gevolgd had zou je me niet vragen waarom het Brussels hoofdstedelijkgewest 500 milj euro extra nodig heeft. Er zijn niet veel politici die het daarmee oneens zijn. Uw in hoofletters geschreven MISSCHIEN is onterecht. Ik begrijp het namelijk wel. Niet alles maar toch voldoende.
Over de werking van banken en hun kapitaal kan je je kennis best ook wat opfrissen en de splitsting van Belgie, daarover is het laatste woord nog niet gezegd en bovendien zou het een stom zijn en getuigen van kortzichtig beleid. Dat denk ik.

Gepost door: Duvel | 15-09-10

hey duvel: ik heb het debat gevolgd in de mate van het mogelijke, die extra 500 miljoen is nergens vermeld geweest waarom deze nodig zijn of voor wat.
de politici die er niet zo oneens mee zijn was ook duidelijk waarom (debat niet goed gevolgd?) het was een ruilmiddel voor BHV. (met andere woorden chantage, een vorm van)
die hoofdletters was enkel bedoeld ter benadrukking. eigenlijk had ik achter het woord misschien twee tekens hebben moeten plaatsen ( !? )
inderdaad, wat die banken betreft, ik heb geen geld, dus snap ik niet waarom mijn belastinggeld nog eens naar die instanties moeten gaan die hoe dan ook reeds woekerwinsten halen om enkel de vermogende mensen hun geld te vrijwaren, naar mijn part mochten destijds die banken bankroet gaan, uw leningen zal je toch moeten betalen en er zijn genoeg banken om over te schakelen of over te nemen. (onderschat lomperiken als ik niet duveltje).
zelf ben ik niet direct een voorstander van de splitsing van België, maar als ge goed alles gevolgd hebt, is dit nu een onomkeerbaar feit, België wordt in de toekomst gesplitst. en als ge eens goed in uw hart kijkt, en goed eens nadenkt hoe het zo ver is gekomen waarom? bevoorrecht ben ik niet, ik ben opgegroeid bij een grote Waalse gemeenschap, ik heb dingen meegemaakt en gezien via mijn eigen leven en hetgene wat ik volg via meerdere kanalen met in achtneming van onze geschiedenis zowel de positieve en negatieve kanten. (denkend ook aan de identiteiten, intensiteiten en wat men heeft gedaan bij onze beide grote culturen, inderdaad, de Duitse gemeenschap is te klein om een rol te hebben gespeeld).

of het een kortzichtig beleid is wil ik in het midden houden, het is enkel een gevolg van een te lang beleid zoals we het steeds hebben gekend.

Gepost door: watje | 17-09-10

Reageren op dit commentaar

je moet niet altijd systemen beoordelen vanuit je eigen ervaring
of situatie. Zo ook voor het banksysteem. Je bekijkt beter naar het algemene principe van een bank en naar de impact daarvan op onze maatschappij. Je zal dan tot de bevinding komen dat banken een macht zijn, inderdaad veel geld verdienen (en kunnen verliezen ook) maar dat ze vaak ook voor de nodige financien voor de start van nieuwe en riscovolle projecten zorgen. De banken failliet laten gaan is het kind met het badwater weggooien en het is niet omdat jij weinig spaargeld hebt dat heel veel gewone mensen, geen rijken, al hun zuur verdiende spaarcenten zien verdwijnen. Bovendien wat zou je alternatief zijn voor ons kapitalisch banksysteem. Waar zouden bedrijven terecht kunnen voor de nodge gelden ?

Gepost door: DuvelDuvel | 17-09-10

Reageren op dit commentaar

niet alles gelezen wat ik schreef? ik heb genoteerd, genoeg banken om het over te nemen van de op de fles gelopen banken. (ook dat is kapitalisme, we kunnen niet altijd gaan opdraaien wanneer het mis gaat, maar wanneer het goed gaat mogen we wel nooit mee genieten)
en nee hoor, duvel, ik beschouw het niet enkel vanuit mijn oogpunt, ik beschouw het eerder op het eerlijke oogpunt...... dat ik mijzelf er bij betrek als voorbeeld, is heel simpel duvel: iedereen zal zijn mening vertellen vanuit zijn/haar belevenissen/ervaringen. ook gij duvel

Gepost door: watje | 19-09-10

Reageren op dit commentaar

je redenering raakt kant nog wal watje.
Internationale ernstige bankcrisis en jij verwacht dat klein duimpje(de kleine banken die min of meer gespaard bleven) de multinationale reuzen zullen overnemen. Belachelijk en onrealistisch. Waar zouden die het nodige kapitaal vandaan moeten halen ? Denk je dan dat die het geld hebben om al die spaarders uit te betalen? Word wakker kerel en vertel wat minder onzin.
Ten tweede
Ik had het niet over het vormen van een mening, ik had het over het beoordelen van een systeem. Het banksysteem, en als dat voor jou het zelfde is, dan is dat maar zo mij. Mijn vragen heb je niet beantwoord maar dat hoef je natuurlijk niet te doen.

Gepost door: DuvelDuvel | 19-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.