18-08-10

money, money, pour walloney

deze komedie in onze politiek blijft maar duren, het is simpel Dewever, wij zullen altijd toegeven aan de Walen, ook gij zult uw beloften niet waar maken, enkel de Walen komen op voor hun eigen volk, een Vlaming nooit. Vlamingen denken enkel aan hun persoonlijke verrijking ten koste van anderen. tenslotte zijn we al niet democratisch wanneer de Walen indirect meer stemmen heeft dan de Vlamingen.

het startschot is nu éénmaal gegeven: Belgie wordt gesplitst, hopelijk kunnen we dan ook eindelijk het ondemoctratishe koningshuis de straat op sturen.

20:12 Gepost door watje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Pakweg 200 jaar geleden zou zoiets gegarandeerd leiden tot een oorlog. Nu werkt men aan een vreedzame oplossing en vroeg of laat zal het wel lukken, maar makkelijk is het niet .
Uw extreme mening getuigt van een foutieve veralgemening van de Vlaming en U vergeet blijkbaar ook welke enorme vooruitgang reeds geboekt werd.

Gepost door: Duvel | 18-08-10

Reageren op dit commentaar

nog geen 200 jaar geleden. (bijlange na niet)
ik zie hier geen enkele extreme houding in duveltje. die ziet gij.
welke vooruitgang bedoelt ge dan? van welke tijd? nu jongstleden? wel om bepaalde niet extreme termen te gebruiken kan ik dit maar een magere vooruitgang noemen, om eerlijk de waarheid te zeggen is de vooruitgang nog trager als een slak, eigenlijk is er helemaal geen vooruitgang, of ben ik zo blind? misschien????
dan dit nog, het is helemaal geen foutieve benadering van de Vlamingen, het is jammer genoeg de bittere waarheid (natuurlijk zijn er uitzonderingen) net zoals er geen solidariteit is bij de Vlamingen maar wel bij de Walen (of is dat ook weer niet waar?)

Gepost door: watje | 19-08-10

Reageren op dit commentaar

Dat U al die vragen stelt zegt al genoeg over je onvolledigheid. Het is nog niet zo lang geleden dat aan het front gezegd werd "et pour le Flamands la meme chose". Dat was in WO I helaas geen grap alhoewel die zin nu vaak wel zo gebruikt wordt.
Dat je het extremisme in je uitspraken niet ziet is een telkens weerkerend probleem . Dat Walen een hechtere solidariteit hebben t.o.v. Vlamingen als het over hervormingen gaat ben ik helemaal met je eens.

Gepost door: Duvel | 19-08-10

Reageren op dit commentaar

tssss duveltje toch, heb ik ooit beweerd dat ik volledig zou zijn? wij zijn niet allemaal zo perfect als gij hé :-)
als ge het hebt over die vragen die ik stelde in mijn commentaar naar u toe: dat waren inderdaad vraagtekens maar niet bedoelt als vraag (wat dan weer duidelijk aantoont dat ge het gevoel van de tekst (vragen) niet hebt begrepen) , dus nu weer ietsje meer volledigheid.
wees dan eens duidelijk: waar zit het extremisme in? gij ziet spoken duveltje. en oh duveltje toch, het is niet enkel over de hervormingen dat walen een hechtere solidariteit hebben.

Gepost door: watje | 23-08-10

Reageren op dit commentaar

@watje, als duvel het over pakweg 200 jaar heeft, dan heeft hij het wel over het ontstaan van België en de twee voornaamste landstalen/conflicten Nederland (Vlaanderen) en Frankrijk (Wallonië) als ik hem goed begrijp.
WOI en WO II hebben hier niet echt iets mee te zien, was andere kwestie.

Wat bedoel je trouwens met "Walen een hechtere solidariteit hebben" mijns insziens spreek je dan enkel over de Waalse politici en niet over de gewone mensen?

De gewone mens (Waal) blijft op zijn honger zitten en er wordt weinig voor gedaan door de Waalse politici. Die zijn enkel geïnteresseerd in Brussel en randomgeving, om zich daar te kunnen handhaven.
Het zou een zeer goede zaak zijn als Waalse politici meer zelf zouden moeten zorgen voor het innen van belastingen i.p.v. maar te kunnen aankloppen bij de federale staat en dit geld dan te gaan gebruiken aan allerhande zeer dure projecten (station van Luik bv, mooi maar schandalig veel geld gekost en ontworpen door een Spaanse architect die ook meer geïnd heeft dan ze oorspronkelijk dachten, omdat ze geen goede afspraken gemaakt hebben, Dardenne is er burgemeester dus niet verwonderlijk). Als ze zelf het belastinggeld moeten innen zullen ze er meer voor moeten zorgen dat dit geld ook gebruikt wordt om het lot van de Walen te verbeteren en voor werkgelegenheid te zorgen mijn bescheiden mening.

Gepost door: life angel | 25-08-10

Reageren op dit commentaar

nee, LA: de wereldoorlogen had ik ook niet in mijn gedachte
nee: niet enkel de politici, ik heb het wel degelijk over de bevolking, en nee, integendeel, het is niet enkel over Brussels gewest wat in de aandacht gaat, maar de Waalse politici staan achter hun volk. wat betreft het station van Luik ken ik het verhaal niet, maar dat komt ook voor in Vlaanderen, kijk maar naar het justitie paleis in Antwerpen, hetzelfde verhaal.

een hechtere solidariteit: dat wij Vlamingen te veel denken aan ons individueel belang en niet aan het algemeen belang (en nee duvel ik veralgemeen niet), meer dan voorbeelden genoeg :-)

Gepost door: watje | 28-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.