08-06-10

stemtest 2 van de standard

jajaja, waarschijnlijk was mijn net wat te traag, mmmm of sloeg tilt, ik heb de test nogmaals gedaan: mijn resultaat volgens De Standaard: ik heb exact 4 gelijke partijen die uitkomen, strafste van alles, ze zijn allemaal even democratisch.

niet te min was mijn score niet denderend: maar 17 overeenstemmingen en toch nog 11 twistpunten bij alle 4 partijen.

welke zijn de partijen? CD&V , SPA , Lijst Dedecker (was een verrassing) en Vlaams Belang.

dat ik niet uitkom op een melkpartij als de VLD (de partij voor het kapitaal) ben ik blij om, een partij die nog liefst een crematorium wilt hebben langs alle bedrijven zodat we letterlijk kunnen werken tot we er bij dood neer vallen, men kan ons dan direct in een efficiënte goedkope manier (zeker het transport) opbranden waardoor de beheerders ook nog eens rijk van kunnen worden. Toch ben ik niet helemaal tevreden, want deze meest anti arbeidspartij kwam bij mij uit als 5de partij met 16 overeenkomsten en 12 twistpunten. Na deze partij komt NVA met 15 overeenkomsten en 13 twistpunten.

Waar ik ook van verrast was: het utopische levensbeschouwende (die enkel leefbaar zou zijn voor rijken) partij Groen! 14 overeenkomsten en 14 twistpunten. Het rare van deze ondemocratische partij is dat de meeste militanten gewone mensen zijn, met een gewoon en zelfs laag inkomen, toch als men de rekening maakt hoe men zou willen gaan leven volgens hun is dit enkel realiseerbaar voor de gegoede burger. En dan heb ik het niet over kerncentrales, want daar kunnen we makkelijk van af en zijn  absoluut niet nodig. Één van de reden waarom er zo veel licht aan straat is was omdat er te veel stroom was, dus, straatverlichting voor minstens halveren en probleem is grotendeels opgelost.

Zoals bij peilingen was dit ook maar een peiling :-), en we weten wat peilingen waard zijn, niet veel :-)

19:36 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

amaai gij zijt ne straffe om dat te kunnen dat je dezelfde resulaten krijgt.

De eerste keer kreeg ik twee partijen die ik in gedachten had maar ik nog twijfelde tussen één van die twee...de tweede test was al iets anders en zaten partijen op de voorgrond waarvan ik zeker weet dat ik er niet voor ga stemmen. Dus het blijft een indicatie maar geen zekerheid zo'n stemtest. mensen worden snel beinvloed tot op het laatste moment. Met je mening over VLD of over Alexander De Croo kan ik het niet mee eens zijn of althans niet helemaal. Ik vind het moedig....nu nog te jong maar ben benieuwd voor de toekomst.

Gepost door: Life angel | 09-06-10

Reageren op dit commentaar

hehehe het heeft niets te maken met te jong zijn, alleen bij het ouder worden veranderd de geslepenheid, maar het basis idee in het hoofdje is al gevormd, en daar is het mij om te doen. inderdaad, deze testjes zijn totaal niets waard, deze dienen in mijn ogen alleen maar voor de fun, want vraagjes zijn alles behalve voldoende om te weten wie het dichts bij u past. ik ben het verleden nog niet vergeten, bvb wat de spa doet: nu spreken ze van prioriteit wat betreft de pensioenen en ziekteverzekeringen, raar, want in de tijden van Martens en overduidelijk tijdens DeHaene (of hoe wordt het varken zijn naam weer juist geschreven?) was de grootste prioriteit van Spa enkel maar om in de regering te blijven zitten zelfs ten koste van hun volledige achterban, en dan bedoel ik niet enkel de politieke achterban, maar voornamelijk de sociale achterban. de druppel was in die tijd het uiterste blauwe rechtse generatiepact die de Spa mede heeft getekend, zelfs voor hun breekpunt wilden ze niet uit de regering (vallen). en er zijn nog zoveel dingen..... alle politieke partijen zijn zich te veel aan het fixeren over de laatste 3 jaar, terwijl het eigenlijk al scheef gelopen is sinds Martens I. nu is men aan het oogsten wat men toen al gezaaid heeft, en dat hebben we voor 80 % te danken aan toen de CVP. wij hebben al moeten besparen sinds toen al. raar, maar een gouden tijd hebben wij nooit mee gemaakt, komt nu uiterst lachwekkend over dat politici nu praten over dat er NU moet worden bespaart op de portemonee van weeral de man op de straat. (wij hebben nooit anders geweten, dus iets nieuws is er niet). aan de smeerlappen van de VLD met hun groot bakkes over geen lastenverhoging: het is niet omdat de belastingen naar omhoog gaan of niet, dat de lasten op het budget van de gewone arbeider niet zwaarder worden belast, want daar hebben jullie heel andere systeempjes voor om de rijken rijker te maken en de lasten te verschuiven op de arbeiders.

Gepost door: watje | 12-06-10

Reageren op dit commentaar

watje ge zijt te eenzijdig... gij spreekt steeds maar over diene arbeider wat je daar ook mee mag bedoelen... Maar het zijn reeds lang de arbeiders van weleer die aan de macht zijn dus wat gaat er dan beter? De arbeiders hebben de macht gehad in het Oostblok en kijk wat er gebeurd is, hebben zij het daar zoveel beter dan hier?...Raar, maar waarom willen ze dan massaal naar hier komen en kiezen ze toch liever voor het kapitalisme? Nergens was er meer corruptie en armoede dan in dat Oostblok waar arbeiders alles omvergegooid hebben, tsaren vermoord, elite vermoord, kennis vermoord en ga zo maar verder, de macht genomen. Dus heeft die "arbeider" zoals jij hem vernoemt niet al lang de gelegenheid gehad om te bewijzen of hij het beter kon. Niks beter toch... iets om over na te denken.
Uiteindelijk zitten we allemaal in de arbeidersklasse zonder onderscheid...ook een koning erger nog, want een koning heeft geen vrijheid...geen vrije keuze. Als je van vrijheid en gelijkheid spreekt laat dan een koning vrij en schaf het koningschap af zodat hij zelf kan kiezen waar hij zich het beste in voelt en kan hij zelfs premier worden. Koningschap is dus ook geen vrije keuze of democratie, de armste arbeider mss van het hele systeem?

Gepost door: Life angel | 12-06-10

Reageren op dit commentaar

???? la ???? bij mijn weten zijn er nog nooit arbeiders aan de macht geweest. als ge doelt op de voormalige sovjet unie, dan moet ik toch zeggen dat het communisme niet vanuit arbeiders is ontstaan (Oostblok). Bij mijn weten is er echt maar één persoon vanuit de arbeid die ooit aan de macht geweest is, die heeft wel degelijk van zijn land het veel beter gemaakt op alle gebieden voor de gewone man, de arbeider (cultureel weet ik niet) als van te voren, dat is Polen. Het communisme is het mooiste ideaal dat er is, eigenlijk lijkt het wel het christendom (gelijk voor iedereen, en iedereen gelijk met een gelijke deling van de rijkdommen), maar we zijn nu eenmaal mensen met een grote drang naar luxe, gemakzucht, egoïsme enzovoort zonder het slecht te bedoelen waardoor iedereen wel streeft naar kapitalisme. Het probleem is, eenmaal aan de macht vergeet men al snel zijn achterban en denkt dan vrij rap naar zijn eigen verrijking, men heeft de macht geproefd en deze is enorm verslavend, maar ook verblindend. Vooral de USSR heeft aangetoond dat het communisme niet werkt. Maar dat is een ander verhaal (veel complexer als men zou denken en toch weer niet). Nu is China aan de beurt die toont zonder het zelf willen toe te geven dat het communisme niet werkt. Waarom dat ze naar hier komen is wel duidelijk hé, ons sociaal systeem en werk wat er ginds ontbreekt sinds de val van het communisme. Dat de tsaren zijn vermoord en dergelijke kan ik alleen maar toejuichen, het waren zij tenslotte met hun absolutisme die overdreven rijk waren en de burgerij, maar vooral de boeren en armen tot op het uiterste leeg zogen op alle gebied. Ge moet nu niet de rollen gaan omdraaien, de feiten zijn er nu eenmaal. Onze Franse Revolutie was niet anders. Alles bij alles genomen hadden de arbeiders het wel degelijk beter na de revolutie met het uitmoorden van de Tsaren. Corruptie was er al tijdens de tsaren, koningen en noemt maar op. Alleen hun corruptie was wettelijk aangepast aan hun noden.
Wat onze koning betreft, het zou potverdorie tijd worden dat men deze zever inderdaad afschaft, dit kan niet in een democratie, en zeker niet in 2010 dat er nog steeds een koningshuis bestaat, tenslotte is dit het symbool van de antidemocraten. Maar toegegeven, in vele landen opent het vele poorten omdat men het toch zo sprookjesachtig vindt en de verbeelding slaat op hol. Een arbeider verdiend zijn loon via arbeid, een koning krijgt overdreven veel navenatant zijn bezigheden, dus ge kunt hem zeker niet een arme arbeider noemen, tenslotte heeft hij wel degelijk alle vrijheid om troonsafstand te doen, dat is via onze wet perfect mogelijk.

Gepost door: watje | 14-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.