29-01-10

rekeningrijden dos

Dat er meer mensen zijn die tegen het rekeningrijden zijn verwonderd mij niets, ik verwonder mij enkel dat het er toch maar weinigen zijn die er tegen zijn, ik had meer verwacht, maar hoe dan ook, het zal afhangen aan wie en vooral hoeveel mensen men heeft bevraagd voor dergelijke enquête.  Één ding is zeker: er is al een rekeningrijden via accijnzen en btw op uw brandstof.

21:49 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-01-10

Léonard

Léonard vergelijkt homoseksualiteit met anorexia

De nieuwe aartsbisschop André Léonard heeft tijdens de uitzending 'Controverse' op de Franstalige zender RTL-TVI homoseksualiteit vergeleken met anorexia.

Monseigneur Léonard werd tijdens het programma aan de tand gevoeld over het thema, waarover hij in het verleden al enkele omstreden uitspraken deed. Léonard stelde dat hij zelden over het onderwerp spreekt, tenzij men hem ertoe dwingt of erover vragen stelt.
 
Anorexia
Hij herhaalde dat hij zich veeleer uitsprak over een houding dan over personen, maar maakte een vergelijking tussen zijn visie op homoseksualiteit en anorexia. "Ik ga een vergelijking maken: anorexia is een ontwikkeling die niet te rijmen valt met eetlust, maar ik zou nooit zeggen dat anorexiapatiënten abnormaal zijn", luidde het.
 
"Schandalig"
Nationaal voorzitter Philippe Grolet van het Centre d'action laïque (CAL) is allerminst te spreken over de uitspraken, en noemt ze schandalig. Volgens hem heeft de monseigneur geïnsinueerd dat homoseksualiteit een ziekte is. (belga/sam)

bron van deze tekst: HLN.be

ik snap niet dat er zoveel drukte gemaakt wordt over deze schijnheilighaard. hij is de perfecte persoon voor die job, hij symboliseerd perfect het gedachtengoed, het gedrag, de moraal, het ideaal van de kahtolieke kerk. ik heb kompleet geen probleem met deze gast, wij zijn tenslotte oud genoeg om (en andere kerkelijk gelul) hem te volgen of juist niet. wij europeanen zijn toch reeds al vrij gevochten van dergelijke individuen? niet? laat hem toch zeveren, hij kan toch niks doen tegen het menselijk verstand, iedereen is toch verstandig genoeg om te weten dat katholieke zeveraars geen invloed meer zouden mogen hebben in het werkelijke goede dagdagelijks gedrag van echte mensen die weten dat men geen virtuele hoogheid nodig heeft om zelf te weten hoe men als een goed mens kan leven. tenslotte heeft ook zelfs hij het recht van een eigen mening. één ding is zeker: die persoon is de ideale kanditaat, hij zal veel debatten ontketenen waardoor men dan uiteindelijk zal inzien dat geloof dikke zever is en vooral maar diend om de macht naar zich toe te trekken. ik hoop dat hij zal verkozen worden, echt waar, kan enkel maar goed doen voor vrijzinnigen, maar wie weet, ook voor gelovigen :-)

12:34 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

08-01-10

weeral 3 jaar geleden

Ik ben een dagje te laat, maar dat had zo zijn redenen, maar goed, maakt niet uit. Het is vreemd dat ik toch regelmatig door het jaar heen regelmatig nog moet denken aan een sterke persoonlijkheid die ik eigenlijk nog niet eens gekend heb, maar toch, het zit blijkbaar in mijn geheugen gegrift. er wordt dikwijls verteld dat men zich niet vast mag grijpen aan het verleden, maar is dat wel zo? is het niet zo dat men leert door het verleden niet te vergeten? in hoeverre men zich vastklampt aan het verleden is bij ieder mens nu éénmaal anders, soms kan men desondanks wat het verstand zegt moeilijk het verleden laten gaan wat men ook probeert. hoe dan ook, jawel het is weer drie jaar geleden, drie jaar geleden is op 7 januari 2007 een medeblogster overleden, Anneke.

19:51 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |