08-01-10

weeral 3 jaar geleden

Ik ben een dagje te laat, maar dat had zo zijn redenen, maar goed, maakt niet uit. Het is vreemd dat ik toch regelmatig door het jaar heen regelmatig nog moet denken aan een sterke persoonlijkheid die ik eigenlijk nog niet eens gekend heb, maar toch, het zit blijkbaar in mijn geheugen gegrift. er wordt dikwijls verteld dat men zich niet vast mag grijpen aan het verleden, maar is dat wel zo? is het niet zo dat men leert door het verleden niet te vergeten? in hoeverre men zich vastklampt aan het verleden is bij ieder mens nu éénmaal anders, soms kan men desondanks wat het verstand zegt moeilijk het verleden laten gaan wat men ook probeert. hoe dan ook, jawel het is weer drie jaar geleden, drie jaar geleden is op 7 januari 2007 een medeblogster overleden, Anneke.

19:51 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ze is nog altijd dat fonkelend sterretje aan de hemel...

Gepost door: lonesome zorro | 09-01-10

Reageren op dit commentaar

Ik ben het helemaal met je eens. Je leert door het verleden niet te vergeten.
Mooi dat je na 3 jaaar blogster Anneke nog is even in de aandacht brengt. 3 jaar is een eeuwigheid in het vluchtige en razendsnelle medium van het www. Ik heb haar niet gekend.

Gepost door: Duvel | 09-01-10

Reageren op dit commentaar

Anneke Watje, ik heb Anneke niet gekend. Er is niets mis mee met herinneren. Er is wel een verschil tussen zich "vast grijpen aan het verleden" (zoals jij dat verwoordt) en iets leren uit het verleden. Iets leren is juist omkijken naar het verleden en kijken wat er vroeger allemaal verkeerd liep of goed ging om vandaag de dag bepaalde beslissingen te kunnen beoordelen. Zich "Vastgrijpen" wijst naar een negatieve reflectie. Door het zich vastgrijpen raakt men niet meer vooruit. Maw men moet het verleden loslaten, maar om naar de toekomst te kunnen kijken, dient men af en toe terug naar het verleden om te kijken.

Gepost door: Vrijdenker | 09-01-10

Reageren op dit commentaar

alhoewel ik jouw Anneke niet gekend heb, begrijp ik wel je gevoel denk ik.

Waarom zij zo'n indruk op je gemaakt heeft weet ik niet.

7 januari heeft ook een betekenis in onze familie.

Maar je herinnert me er nu aan dat jij begin januari verjaart dus nog een gelukkige verjaardag.

Blijkbaar ben ik toch beïnvloed door die Jehovagetuigen, want ik hecht toch niet zoveel waarde aan verjaardagen. Ha zie dat ik het toch genoteerd had 4 januari....
Nog te late gemeende knuffels....met dit postje toch zeker...
Ik moet zeggen dat ik niet zo opgelaten was met je vorige postje en je dus wel wat links heb laten liggen.

Gepost door: Life angel | 09-01-10

Reageren op dit commentaar

Fijn dat ze in je herinnering voortleeft. Zolang we dat blijven doen kan de kracht en de compassie in ons voortleven en leren we te genieten van de goede dingen die zij en anderen ons hebben gebracht.

Liefs,

Nanette

Gepost door: Nanette | 10-01-10

Reageren op dit commentaar

Hey Zotteke, nie vergeten he? vrijdag 22 januari verwacht ik u en nog een paar gasten. Schrijft op u voorhoofd :-P enne Happy Newyear he

Gepost door: Lucy | 10-01-10

Reageren op dit commentaar

Ik heb Anneke niet gekend maar als je dat nog voelt, dan is dat zo. Dan mag je daar gerust aan denken. Vastklampen aan het verleden? Tja, dat weet ik niet. Da's voor iedereen anders. Ik denk ook nu en dan aan dingen uit het verleden, kwaad kan dat niet, je leert ook van je verleden en soms met je dan ook eens terugdenken aan mensen die er niet meer zijn.
Ik lees dat jij verjaart op 4 januarie of zoiets: ne gelukkige verjaardag nog al is dat nu zeeeeer laat om dat te zeggen hé.

Gepost door: Wopi | 19-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.