19-11-09

rekeningrijden? vrijheden?

Hoe is het mogelijk dat wij onze vrijheden zomaar opgeven. Vrijheden waarvan onze voorouders gevochten hebben in de tweede wereldoorlog, waarvan velen zijn gesneuveld. Na het rekeningrijden kunnen ze elke flitspaal weg halen van de baan, men zal ons op elk moment bekeuren voor alles en nog wat. We worden een totale controlestaat waarvan Hitler heeft gedroomd. Maar naast dit, het is toch weer zodanig gefabriceerd met als doel dat weer voornamelijk de rijken er geen last van hebben, dat het weer enkel een dure last wordt voor de modale man op straat. Bedankt.

15:40 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

tja de geschiedenis herhaalt zich
had ook al in gedachten goodbye Nederland nog tot 2012 en dan terug in Belgenlandje rondwandelen.

Maar als je moet betalen kun je toch moeilijk meer gaan aanrekenen in functie van afgelegde traject en zelfde gebruik van een openbaar nuts. Dat kan toch ook niet. Wat de draaglast betreft ben ik het wel met je eens dat dus eerder de modale man zijn auto aan de kant zal moeten laten staan dan de rijke.

Gepost door: Life angel | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

Sommige argumenten die je aanhaalt zijn naast de kwestie maar ook ik ben vierkant tegen rekeningrijden. Helaas vrees ik dat het een tendens is die niet te stoppen is. Het argument dat het voor de rijke geen last is , is onjuist wanr rijken zullen als het om geld gaat altijd in een sterkere positie verkeren. Ze hebben er(geld dus) meer dan jan met de pet.
Misschien moeten de makke vlamingen zich organiseren en zijn tanden een keer laten zien want het big brother principe, ook al wordt dat vaak geargumenteerd in het teken van het schonere milieu , neem schandalige vormen aan.
Het rekening rijden op zich is geen slecht systeem maar iedereen weet dat het autogebruik er langzaam maar zeker een flink stuk duurder op zal worden. Als er binnen een 10 tal jaren een zuivere auto op de markt is hebben toch het middel in handen om die evenzeer te belasten.
Ook staat het haaks op de idee van een Europese Unie met open grenzen en vrije handel in diensten en goederen.
De automobilist is de melkkoe bij uitstek en het is al meer dan genoeg geweest. Het rekeningrijden voor de vrachtwagens komt er al en in alle stilte moet de huidige en toekomstige vrachtwagenchauffeurs een vakbekwaamheidsattest behalen dat hen zo maar eventjes 1000 euro kost en dat bovenop de peperdure rijopleiding.
De lobbyisten hebben een flinke vinger de pap maar kom ik wijk af. Het rekeningrijden: niet mee beginnen.

Gepost door: Duvel | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

Controle Vergeet niet Watje dat al hetgeen je schrijft op je blog en smst ook al bewaard wordt. Om nog niet te spreken van Microsoft die in je pc zelf zit te snuffelen!

Gepost door: Vrijdenker | 21-11-09

Reageren op dit commentaar

@ vrijdenker inderdaad, zelfs uw gsm gesprekken worden opgevangen. alleen gelukkig in Belgie dat men meestal te lui is om deze allemaal te beluisteren :-)
men kan trouwens niet alles gadeslagen met beperkte mankracht in verhouding tot de triljoenen communicaties die er per dag gebeuren.

Gepost door: watje | 21-11-09

Reageren op dit commentaar

@watje en vrijdenker rekening houdend met watje's vorige postje (tja)heeft het misschien ook z'n voordelen dat zoveel zaken controleerbaar zijn . Op basis van die verworven kennis kan men de idioten die zich geroepen voelen om grote aantallen mensen te doden, in naam van wat dan ook, tijdig onderscheppen alvorens ze hunh titel van martelaar kunnen verwerven. Of zien jullie andere mogelijkheden om dergelijke gekken ( en hun aantel lijkt steeds maar toe te nemen) tijdig te onderscheppen ?

Gepost door: Duvel | 22-11-09

Reageren op dit commentaar

@ vrijdenker Je bent een gladjanus en wandelt in een grote boog om conflicten heen want volgens mij ben jij een grote voorstander om het autogebruik zoveel mogelijk in te perken en dus ook een voorstander van het rekeningrijden.Leve de fiets,wandel en gebruik het openbaar vervoer straal je uit.
Je mijdt discussies als de pest zelfs virtuele terwijl je toch uitegsproken standpunten inneemt. Ik kan me niet inbeelden dat je in real life , waar conflictsituaties niet te mijden zijn,ook op dergelijke wijze reageert. Met conflict bedoel ik uiteraard geen geweld of agressie.

Gepost door: Duvel | 22-11-09

Reageren op dit commentaar

@ duvel Of vrijdenker een gladjanus is weet ik niet. Ongetwijfeld zullen de meesten wel op een andere manier gaan reageren naargelang men irl of virtueel zich vertoeft onder de mensen. In mijn ogen is er niks mis mee om (in het geval van) geen discussie te willen voeren terwijl men toch een uitgesproken mening heeft. In hoeverre ik vrijdenker virtueel zie, zie ik het eerder als iemand die misschien wel predikt om zo veel mogelijk de wagen te laten staan, maar dat het nog steeds een vrije keuze moet zijn, een vrije keuze die niet mag ingeperkt worden door alles extreem duur te maken, want dan is de keuze in zekere zin opgedrongen. (daar kom ik terug siberx met het feit wat ik aanhaalde dat politiekers ons leven sturen). Als ik fout ben vrijdenker, dan heb ik mij vergist in U hahahaha.
dan terug het rekeningrijden, met name uw reactie duvel beginnende "sommige....." vindt ik niet dat ge afdwaalde, want ook dat wat ge aanhaalde is een vorm van extra lasten die tenslotte toch maar weer door verrekend worden aan de klanten. Het zal zeker niets oplossen inzake verkeer, of misschien wel in die zin dat de economie alsmaar meer gedood wordt.

Gepost door: watje | 22-11-09

Reageren op dit commentaar

is dit een illussie?

een discussie zonder geroep en getier tussen duvel en watje?????

de wonderen zijn de wereld blijkbaar nog niet uit.

En ziede wel haha, zelfs een De Crem is een stuk agressiebeheersing meester en begint zijn verstand te gebruiken. De vrije keuze....alleen waarom moeten ze noodzakelijk over laaggeschoolden spreken.....

prettige zondag verder

Gepost door: Life angel | 22-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.