05-10-09

tic tac tic tik, tik

De traagheid der vermoeidheid, tergend, slaks, laks, verdovend, hallucinerend, inspirerend, de klok tikt en tikt…

 

22:11 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (31) |  Facebook |

Commentaren

Traag Na de extase van de snelheid wil ik nu en dan ook wel eens genieten van de traagheid. Een leven op dubbele snelheid is maar een half leven!

Gepost door: Vrijdenker | 06-10-09

Reageren op dit commentaar

Haal de batterijen deruit :-P hahahah
Heila k had uw offlinerke gezien he. Ik hoop dat ge mijne nummer gekregen hebt. Laat het maar weten wanneer ge afkomt en kies maar op mijne blog wa k moet maken. Dan kunde mijn zelfgemaakte klok zien, met echte oude Russische Nixie buisjes.

Gepost door: Lucy | 11-10-09

Reageren op dit commentaar

gelukkig dat de klok nog blijft tikken


greetz

Gepost door: Life angel | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

ad al de klok zal eeuwig tikken, zelfs nadat de aarde ooit zou exploderen door de toenadering van de zon zolang de zon tegen dan zelf niet is uitgeblust. het universum gaat gewoon in tijd verder tot letterlijk de eeuwigheid.

Gepost door: watje | 22-10-09

Reageren op dit commentaar

dat klopt niet helemaal, want tijd en klokkken hebben wij mensen gecreëerd. het heelal blijft bestaan ook al zou de aarde ontploffen of héél ons zonnestelsel, maar het tikt geen tijd weg, want wat is het begrip tijd in het universum?

Gepost door: Life angel | 24-10-09

Reageren op dit commentaar

klopt wel tijd is niet gecreëerd door de mens, tijd heeft al altijd bestaan en zal ook het enige zijn wat blijft bestaan. we hebben enkel tijd trachten te definieren met de benaming tijd en het in te delen in stukjes: minuten seconden.....
wat eenmaal is gebeurd kan men niet terugdraaien, men kan niet terug in tijd reizen, ook al zijn er diverse theorien die beweren van wel, tijd is onherstelbaar en onwederkeerbaar. met universum wil ik zeggen het complete alles wat er is, ook wat we nog niet kennen.

Gepost door: watje | 25-10-09

Reageren op dit commentaar

ik begrijp vermoedelijk wat jij wilt zeggen,alleen zou ik het niet met "tijd" als dusdanig definiëren maar een contiguïteit van bestaan of zijn.

Met tijd maken we snel associaties van dag en nacht, uren,minuten en hiermee kan je niet veel doen als je over de hele kosmos spreekt, maar is enkel van toepassing op de aarde die rond de zon draait en een dag en nachtpatroon hierdoor heeft

Dit is niet van toepassing op andere planeten of zonnestelsels er is alleen een zijn en voortbestaan.

Gepost door: Life angel | 26-10-09

Reageren op dit commentaar

voortbestaan? is dat niet hetzelfde als tijd?

Gepost door: watje | 26-10-09

Reageren op dit commentaar

Ik ben het volledig met vrijdenker eens, al slaag ik er niet in :-) In de verste verte niet tegenwoordig :-p
Vandaar de stilte op mijn blog.

Gepost door: Nadia | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

Ik ben het volledig met vrijdenker eens, al slaag ik er niet in :-) In de verste verte niet tegenwoordig :-p
Vandaar de stilte op mijn blog.

Gepost door: Nadia | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

@watje ik gebruik bewust de term "tijd" niet omdat dit een beperkt begrip is. Tijd zou de vierde dimensie zijn en volgens de snaartheorie veronderstelt men dat er in de ruimte meer dan vier dimensies bestaan, misschien wel 12. Klokken die wij kennen tikken allemaal in eenzelfde ritme.
Tik maar eens "tijd" in in wikipedia,want ik kan dat niet zo goed uitleggen sene, wordt nogal complex.

fijn weekend -;)

Gepost door: Life angel | 31-10-09

Reageren op dit commentaar

LA :-) tijd is thans een heel ruim begrip heb ik begrepen, tijd is zelfs een duidelijk begrip. Ge zegt het zelf, ZOU een vierde dimensie zijn, wie zegt het of het zo is hé, zou zijn is maar een gissing, het zijn maar theorieën. (al zijn het wel knappe boeiende theorieën) Het kan zijn dat er meer dimensies zijn, maar die zullen wij (indien ze bestaan) nooit kennen, laat staan begrijpen, nooit kennen omdat wij als mens en als dier enkel onze dimensies kennen, in de betekenis van gewaarwording. Maar ook binnen die alle andere dimensies, zal tijd onomkeerbaar zijn, vergaan zijn, verandering van materie, noem het maar op…. Tijd is er altijd, het is de enigste vaste waarde die uiteindelijk vergankelijk is op elk moment want het moment is reeds verouderd en verdwenen in het verleden. Sneller gaan dan het licht zou betekenen dat men terug in het verleden zou kunnen reizen, tenminste dat beweren sommigen theologen. Ik geloof er niks van, al vind ik het wel best boeiend. Want indien men terug zou kunnen gaan in tijd (sneller dan het licht) zou beteken dat op dat moment uw materie van oud naar jong gaat, dat is onmogelijk. Dan is het volgende: wat betekent sneller dan het licht gaan? Dat is eigenlijk enkel sneller gaan dan de materie licht, want licht op zich is ook een materie. Het is een materie die zich van plaats A naar B begeeft op een enorme snelheid tot het ergens botst en weerkaatst of opgeslorpt wordt en uiteindelijk dooft. Ook hier is de tijd er weer, want die duurt maar even of iets langer. De tijd die klokt zoals wij ze kennen is enkel maar een indeling van tijd, een afspraak hoe we iets gaan definiëren, hoe we onze tijdsbalk indelen enkel om onze communicatie tussen alle mensen verstaanbaar te maken, verstaanbaar in de betekenis dat men weet over welke tijd (gegeven) het men heeft.
oo, nog de groeten :-)

Gepost door: watje | 02-11-09

Reageren op dit commentaar

blablabla....maar die zullen wij (indien ze bestaan) nooit kennen, laat staan begrijpen, ...blablabla...

Maar ook binnen die alle andere dimensies, zal tijd onomkeerbaar zijn,.....blablabla

U pretendeert dus dat in al die andere dimensies , indien ze er zouden zijn,en die wij niet kunnen begrijpen, de tijd niet onomkeerbaar is.
Hoe kan je zo onnozel zijn om zoiets te stellen als je niet weet 1: welke andere dimensies er kunnen/zouden zijn.
2 Hoe kan jij dan weten dat tijd in die voor ons ongekende, onbegrijpbare dimensies onomkeerbaar zou zijn ?

Dat kan je niet stellen tenzij je die onegkende dimensies zo kennen. U lalt dus weeral eens een aardig potje zever bij elkaar.

Als je ook maar een beetje de essentie van de relativiteisttheorie zou begrijpen zou je weten dat ook tijd relatief is? Er wordt niet gesteld dat teruggaan in de tijd mogelijk is maar er wordt wel bewezen dat tijd relatief is van de situatie waarin men zich bevindt of m.a.w. tijd kan trager of snellen of zelfs stil kan staan.
Dat kan je niet stellen. U lalt dus weeral eens een aardig potje zever bij elkaar.

Gepost door: Duvel | 08-11-09

Reageren op dit commentaar

duvel uit uwe bla bla hebt ge dus weer duidelijk gesteld dat ge mijn bla bla niet goed hebt begrepen of half hebt gelezen wat we van U intussen ook al gewend zijn van hetgeen wat ik gesteld heb.
onomkeerbaar? simpel bewijs het maar? zal nooit te bewijzen zijn duveltje net zoals men god nooit zal kunnen bewijzen.
de relativiteitstheorie, ja inderdaad, hahahahaha, waarom zou dat dat geen blabla kunnen zijn? ik wil niet in herhaling vallen, dus.... de rest is reeds gezegt.
groetjes duveltje

Gepost door: watje | 08-11-09

Reageren op dit commentaar

@duvel waarom haal je je eigen niveau steeds naar beneden door je hoogmoedigheid, je arrogantie, het aanvallende?

De zinvolle tekts die je schrijft haal je zelf volledig onderuit door je kinderachtig reageren met blablabla.

Ben jij nog een puber mss, dan zou het te begrijpen zijn.

@watje : wat God betreft heb ik een zeer zinvolle uitleg gekregen en gevonden hoe dit foutief vertaald werd vanuit het Hebreeuws. De Joden zijn in die zin veel verstandiger dan alle Christenen tesamen. Zij denken of dachten vooral cijfermatig, vanaf de Grieken en Romeinen zijn we vooral in beelden gaan denken.
Jaweh staat in de Bijbel trouwens als 10.5.6.5 en betekent hand - venster - haak - venster. Wat zoveel betekent als verbinden. Zij zien het leven als een continue leren en leven volgens wetten en gebruiken. De belangrijkste levensles is trouwens
LEREN LUISTEREN.

Misschien de moeilijkste les van allemaal haha

Ik zie in ieder geval iets zinvol in alle teksten als je er de blablabla en de scheldwoorden uit wist.


Gepost door: Life angel | 08-11-09

Reageren op dit commentaar

@watje wat ik bedoel met tijd als een zeer relatief begrip en niet de cijfermatige tijd is in de context van
1) belevingstijd (je belevingstijd van vijf minuten bij de tandarts bijv zal volgens je gevoel veel langer duren dan vijf minuten genieten van een biertje en gezellige babbel.
2) wij die hier schrijven laat het nog op hetzelfde moment zijn maar toch in een verschillende tijd zitten.
duvel zit bij Einstein en de relativiteitstheorie en dus in die tijd - jij zit in de werkelijke, cijfermatige tijd en ik pik in je schrijfsels God op en ga naar een lezing van vorige week. Hier en nu een gesprek of schrijfsels maar toch in zeer verschillende denkpatronen en tijden.

Dat is een beetje wat ik wilde duiden met tijd als een zeer relatief begrip en veel misverstanden in communicatie. Zo kan je als koppel in tijd samen zitten hier en nu en toch in verschillende tijd vertoeven. De ene in het verleden - de andere in de toekomst. Als je begrijpt wat ik bedoel?

Gepost door: Life angel | 08-11-09

Reageren op dit commentaar

juiste link

Gepost door: Life angel | 08-11-09

Reageren op dit commentaar

@watje Lieve schat,
Ik meen te begrijpen dat je zegt over ongekende dimensies, en ik citeer je even:....maar die zullen wij (indien ze bestaan) nooit kennen, laat staan begrijpen, .....
Een beetje verder in je boeiende uiteenzetting stel je plots en ik citeer je nogmaals:...Maar ook binnen al die andere dimensies, zal tijd onomkeerbaar zijn,......
Ik meen hier een tegenstrijdigigheid te mogen vaststellen want U stelt dat in al die andere dimensies , indien ze er zouden zijn,en die wij niet kunnen begrijpen, de tijd onomkeerbaar is.
Hoe kan je zoiets poneren als je niet weet 1: welke andere dimensies er kunnen/zouden zijn.
2 Hoe kan jij dan weten dat tijd in die voor ons ongekende, onbegrijpbare dimensies onomkeerbaar zou zijn ?

Dat kan je niet stellen tenzij je die ongekende dimensies kent.
Zou het kunnen dat U zichzelf hier tegenspreekt of heb ik U verkeerd begrepen. Indien dit laatste het geval zou zijn vernam ik heel graag van U waar ik de verkeerde link heb gelegd zodat ik alsnog de bijzonder interessante discussie kan volgen.
Waarvoor dank.

Lieve groetjes,
Duvel

Beter zo Life angel ?

Tijd is een ruim begrip waarvan de essentie wetenschappelijk gelinkt word aan de (inmiddels bewezen) relativiteisttheorie. Daaruit kan geconcludeerd worden dat ook tijd relatief is. Er wordt niet gesteld dat teruggaan in de tijd mogelijk is maar er wordt wel bewezen dat tijd relatief is van de situatie waarin men zich bevindt of m.a.w. tijd kan trager of snellen of zelfs stil kan staan.
Wat Life Angel zegt over verschillende tijden kan ik alleen maar bijtreden maar dan hebben we het niet meer over de dimensie tijd of het natuurkundig begrip. Het gaat dan m.i. niet meer over tijd maar meer over tijdsbeleving/ervaring en zelfs gemoedstoestanden of ruimer gezien "leven".
Zo, ik hoop dan je deze bijdrage interessant vind voor je blogje en ik kijk vol spanning uit naar je antwoord.

Gepost door: Duvel | 08-11-09

Reageren op dit commentaar

@ Life angel de zinvolle teksten die ik schrijf ?
Als ze zinvol zijn kan ik ze niet meer onderuithalen.
Als ik een klompje goud , hoe klien ook, in een emmer stront stop, blijft het nog altijd goud.
Maar ik bergijp uiteraard wat je wel bedoelt.
De aversie t.o.v. van watje is gegroeid naarmate ik hem beter leerde (virtuleel!) kennen. Ik heb weinig respect voor mensen die zo bekrompen redeneren en vastgeroest zitten in hun eigen enge denkwereldje en gelijk en het vermogen tot luisteren en inleving ontberen. In het begin heb je geduld tracht je subtiel te zijn maar dat heeft allemaal geen resultaat. De druppel die bij mij de emmer deed overlopen was zijn postje op dit blog over zijn mateloze bewondering voor het swastika teken(waarbij hij een hakenkruis als illustratie gebruikt). Ook jij hebt al meer dan eens ervaren hoe hij ondanks zijn aangetoonde ongelijk of redeneringsfout toch maar krampachtig vasthoudt aan zijn standpunt en steeds weer verwijst naar de anderen die hem niet begrijpen. Je hebt in de psycholgie termen voor zulk gedrag. Ook nu was zijn antwoord 100% voorspelbaar en het klopte helemaal. Vraag is dan natuurlijk waarom ik hier blijf reageren maar dat mag je zelf uitzoeken tenzij we mekaar misschien ooit ontmoeten. Dan zal ik het je graag vertellen.

Gepost door: Duvel | 08-11-09

Reageren op dit commentaar

@duvel ok, nu geef je duiding, aan wat bij jou een negatieve associatie heeft opgeroepen en blijft spelen omdat je hem niet echt kent.

Een hakenkruis roept bij mij ook niet bepaald positieve associaties op, maar toch had hij daar een punt en is het swastika teken meer dan alleen maar de associaties: Hitler,nazi's,Judenverfolging,concentratiekampen,Duitsland,oorlog enz. In onze maatschappij en cultuur overheersen hoogstwaarschijnlijk nog enkele volgende generaties deze negatieve associaties . Een belangrijk inzicht voor jezelf.

Zelf heb ik ook grenzen moeten verleggen en had ik ontzettend veel angst van hem in het begin o.a. door de plaatjes die hier staan.

mmm beter inderdaad veel beter
alleen "lieve schat" is er misschien over

btw kan ik niet stellen, dat mijn eigen reacties altijd zo subtiel zijn als ik mijn emoties volg en impulsief reageer.Gepost door: Life angel | 09-11-09

Reageren op dit commentaar

het was maar een van de vele voorbeelden,Life angel die je watje kan aanwrijven. De herkomst van het swastika teken tot daar aan toe maar de verheerlijking van het symbool gerelateerd aan het hakenkruis is er voor mij, en niet alleen voor mij ,er ver over. UIteraard zie ik watje niet aan voor een neo nazi of een aanhanger van deze ideologie maar hij ziet niet in hoe ongepast en onmogelijk het is dit symbool , het hakenkruis, los te maken van het duits nationaal nationalisme. Je kan geen symbool verheerlijken en de ideologie waarvoor het staat er los van te koppelen. Dat je vindt dat hij een punt heeft vind ik er ook over voor jou. Ik begrijp zijn bedoeling maar ze zit grondig scheef.

Gepost door: Duvel | 09-11-09

Reageren op dit commentaar

@duvel jij vind het blijkbaar erover dat ik hem een punt geef met betrekking tot de swastika?

Maar de swastika is blijkbaar het heiligste symbool in het Hindoïsme. Dus als jij of ik ginder geboren waren zouden we een heel ander gevoel hebben bij het zien van dit symbool. Wij veroordelen en reageren in functie van het ons aangeleerde en eigen ervaringen en dit kan ver gaan.

Dank zij watje ben ik het ook eens gaan opzoeken en heb er zo toch weer een andere kijk opgekregen of kun je je toch weer verplaatsen in verschillende werelden of visies. Waarom het voor ons zo'n negatieve ondertoon heeft en waarom anderen daar dan weer een heel ander beeld over hebben.

Het boeiende van internetrelaties.Het ontdekken van andere denkpistes en werelden.

Ok, de kleurenpresentatie is wel belangrijk om onderscheid te kunnen maken. Dat het bij velen werkt als rode lap op een stier en nog steeds zeer gevoelig ligt is begrijpelijk.
Gepost door: Life angel | 10-11-09

Reageren op dit commentaar

@Life angel Je begint op dezelfde wijze als watje te reageren Life angel. Nee , ik vind het er niet over als jij vindt dat watje een punt heeft. Ik heb er ook geen probleem mee dat hij schrijft over het swastika symbool. Als het je nog zou interesseren lees mijn vorige reactie maar wat ik dan wel totaal verkeerd vindt aan zijn swastika postje . Hij plaats bij zijn postje geen klassiek origineel swastika teken maar wel ondubbelzinnig het hakenkruis van nazi duitsland of was dat detail je ontgaan ? Je kan symbolen niet loskoppellen van hun betekenis of wel? Duidelijker kan ik het niet stellen Life angel.

Gepost door: Duvel | 10-11-09

Reageren op dit commentaar

Bovendien @Life angel haak je nu in op dat ene voorbeeld van het haklenkruis. Het breder kader waarin ik dit voorbeeld geef, de kontekst dei ik schets over watje, daar rep je met geen woord over. MisschienIk denk dat je de zaken soms of misschien dat jede zaken te gedetailleerd ziet waardoor je het zicht op het geheel verliest ?

Gepost door: Duvel | 10-11-09

Reageren op dit commentaar

de verheerlijking van symbool swastika hakenkruis bedoel je?

ik vermeed hakenkruis en verheerlijking blijkbaar

vanuit die gedachtengoed associeer ik je terecht of onterecht met een gelovige? Zonnehart o.a. flitst als mogelijke associatie door mijn hoofd.

Gedeeltelijk wil ik na de intense rustgevende uitstraling van de uiteenzetting over de figuur Damiaan gisteren dit hier even parkeren maar reik je een denkpiste aan.

- de verheerlijking van het hakenkruis of de verheerlijking van Jezus Christus is:

ofwel gelijkwaardig even slecht
of gelijkwaardig even goed

je opmerking over detail neem ik van harte mee en parkeer ik even...

fijne dag allen

Gepost door: Life angel | 11-11-09

Reageren op dit commentaar

Laat maar zitten Life angel. Parkeer maar en geniet van de opgedane kennis over Damiaan . Als rasechte top-pleiter heeft Vermassen het publiek om zijn vinger gewonden maar pas , verheerlijk Damiaan niet.

Gepost door: Duvel | 11-11-09

Reageren op dit commentaar

Ik vind vermoeidheid niet inspirerend. Ik vind het alleen vervelend maar vaak is het niet anders.

Gepost door: Wopi | 12-11-09

Reageren op dit commentaar

amai mijn kloten ten eerste duveltje, mijn klein opdondertje: het relativiteitsprincipe is helemaal niet bewezen (niet zoals velen zoals gij het menen) bewijzen zijn dingen die men kan aantonen in realiteiten, zolang dat niet lukt is het maar blabla (uw woorden) van een theorie die men heeft en tracht te bewzijzen (is iets heel anders een gegeven trachten aan te tonen hoe het gegeven er nu is of eventueel waarom) dat men gelijk heeft.
tijd is relatief, helemaal niet, tijd is een reeële constante, enkel het tijdsgevoel is relatief, maar gevoel en realiteit is nu éénmaal verschillend.
uw bekrompenheid duvel is veel groter af te lezen in uw reacties dan ge zelf denkt of vermoed.
wat het swastika berteft, ook hier weeral bekrompen individu, hebt ge (maar een detail) de essentie van mijn postje niet goed gelezen of verstaan, (maar weeral: dat zijn we al gewend van u). anderzijds bekrompen geest (een andere dimensie) wat the fuck heeft mijn swatika te maken met deze blabla (een verwijt die ge anderen geeft pleegt ge nu zelf, tssss, niet fraai voor een gedachtengang van iemand die heteigen zo hoog inschat als intellectueel).
dan nog te zwijgen over het verwijt van het eigen gedachtengoed???? raar, zijt ge zelf niet constant zo bekrompen om uw eigen gedachtengoed te beschouwen als het enige juiste??????Duvel????
ons reclame systeem is nog steeds gebaseerd op destijds het nazisme regime, snappie????? en er zijn nog talloze voorbeelden die wij hebben overgenomen van het Nazisysteem desondanks het negatieve beeld van het swastika teken. bekrompenheid? stupidisme? so what!!!!!
we hebben een blog ter ere voor u gemaakt bekrompen geest van weet ik veel welke dimensie: ga daar heen als het niets te maken heeft met de post op zich (uw woorden om niet af te dwalen van het onderwerp)
zij die gaan uitmoorden groeten U :p

Gepost door: watje | 13-11-09

Reageren op dit commentaar

@wopi hehehehe, het gaat ook niet om de vermoeidheid op zich, maar om de traagheid ervan. maar ook dat is realtief :-) (niet te bewijzen, enkel gevoelsmatig)

Gepost door: watje | 13-11-09

Reageren op dit commentaar

@watje je bent een simpele oerdomme bekrompen perfect voorspelbare zeveraar en jij mag over mij gerust hetzelfde zeggen. Het deert me niet.
Van de relativiteitstheorie snap je de ballen ook dat is duidelijk. Op wetenschappelijk gebied ben je enkele lichtjaren achter watje .

Gepost door: Duvel | 14-11-09

Reageren op dit commentaar

watje -tijd is geen reëele constante. Dat is net zo fout als
zeggen dat 1+1 5,5 is.
-Mijn gedachtengoed, voor zover ik dat heb is zeker niet het enige juiste. Dat wil ik graag bevestigen
-stupidisme is volgens mij geen nederlandswoord maar het is wel de stroming waar jij best in geplaatst kan worden. Heel inventief van je, een naam verzinnen voor je eigen stommiteiten.
-"we hebben een blog voor Duvel gemaakt ". Je bedoeld:
Jij hebt een blog voor Duvel gemaakt en dat toont precies aan hoe naïef je bent .
Zo dit gezegd zijnde : Prettig weekend nog watje

Gepost door: Duvel | 14-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.