04-10-09

zure melk

Te veel melk! Slechte prijzen voor de boeren, men wil een quota voor melk, maar de Europese elite wilt dit niet, ze wil het behoud of eerder meer en meer de vrije markt invoeren. Ok, als dat de keuze is van deze zakvullende elite, is het dan ook niet logisch dat men de lonen gaat vrijgeven op de markt zodat de regeringen geen loonstop meer kunnen afdwingen? Dat de vakbonden samen met de wekgevers loonafspraken kunnen maken zonder inmenging van de regeringen, ook dat is vrije markt, maar die markt wil men niet vrij maken, ...

03:22 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

mmm ik betwijfel of het voor de zakkenvullers is dat men de melkprijzen laag wilt houden. Probleem is dat er in het verleden teveel melkboeren zijn gekomen die overproduceerden omdat ze er voor betaald werden door de Europese unie, gemakkelijk meegenomen. Anderzijds is melk nog een elementair deel van onze voeding en dus ook voor de minst-goedbedeelden in onze maatschappij belangrijk dat het goedkoop blijft. Dat de boeren een faire prijs moeten krijgen en niet met verlies verder kunnen produceren is uiteraard ook zo. Toch zijn er blijkbaar mensen bij die inventief genoeg zijn om gedeeltelijk over te schakelen op rendabelere producten zoals geitenmelk dus waar zit het echte probleem.
Is er overproductie en moet er inderdaad minder geproduceerd worden en anders geboerd worden?

Dan zou men dus eerder hulp moeten verlenen om de boeren te laten investeren in omschakeling van hun bedrijf en niet in de melkprodcutie.

Wat is het echte probleem?

Gepost door: Life angel | 05-10-09

Reageren op dit commentaar

Inventief? Jammer, LA, maar met inventiviteit koop je geen brood. Heb je een idee wat zo'n omschakeling kost?

Melk mag geen elemenair deel van onze voeding uitmaken: koeienmelk (het is voor mijn een godendrank, maar...) is niet bedoeld voor menselijk gebruik. Gebruik je verstand, niet je cursus.

Dat van die boeren zal ik je eens uitleggen als je dat nodig vindt.


Gepost door: Nadia | 31-10-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.