27-06-09

racistisch geloof

We zijn niet met racisme geboren!

De meesten zullen deze slogan wel ergens gelezen of gehoord hebben, een campagne tegen racisme. Ik voel mij hier niet aangesproken en erger er mij ook niet aan. Deze slogan slaat tenslotte ook op voor de allochtone. Of is deze slogan enkel gericht naar het blanke ras toe? Maar wat bedoelt men met racisme? Hier in dit pokkenland zijn relatief weinig racisten. Dus waarom telkens deze zinloze campagnes die de gemeenschap veel geld kosten en totaal niets opbrengt, in tegendeel, men wakkert racisme aan, of is dat misschien net de bedoeling? Vergist men zich niet met de strijd tussen katholieke honden en het superieure islamisme?  Maar dan kan men moeilijk gaan praten over racisme. Laten we de wortels aanpakken in plaats van de kleine takjes die toch weer terug komen bloeien.

We zijn niet met het geloof geboren!

Ja, net als racisme wordt het geloof in ons gepompt vanaf de geboorte.

20:05 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

euh niet alleen bij de geboorte watje, het zit er al veel langer in ,en sommige dingen worden zo reeds genetisch doorgegeven. Dat is wat ik duidelijk heb kunnen waarnemen toen ik me met de familiegeschiedenis begon bezig te houden.

Wat je meemaakt beslaat een zeer groot deel van je geheugeninhouden en kan bepalend zijn voor je gedrag.Maar het reikt verder dan alleen maar je eigen leven, alleszins toch voor een gedeelte. Veel hangt dan af van de invloed die je omgeving heeft op jezelf en in hoeverre je er van kan losrukken.

Hoe sneller je je kan losmaken van de ouderlijke banden, hoe beter, om uit de invloedssfeer van het verleden te geraken, anders blijf je eraan onderhevig, ook onbewust.

Gepost door: life angel | 27-06-09

Reageren op dit commentaar

Ik ben het met je eens Watje, het word erin gestampt van kleins af aan. Van mij mag iedereen geloven wat 'ie wil, zolang een ander er maar geen last van heeft... dat is blijkbaar het moeilijkste. Iedereen is zó overtuigd van z'n eigen gelijk dat er oorlogen om gevoerd moeten worden om dat gelijk te 'krijgen'.

Gepost door: Scorpio | 28-06-09

Reageren op dit commentaar

Ook taalracisme is racisme De leugen houdt niet voor eeuwig stand.

http://www.youtube.com/watch?v=BNcemLgK3D8&eurl=http%3A%2F%2Fyelloman1%2Eblogspot%2Ecom%2F&feature=player_embedded

Gepost door: united not devided | 07-07-09

Reageren op dit commentaar

united not devided ik snap helemaal niet het verband van het filmpje waar gij via uw link naar verwijst. welke leugen?

Gepost door: watje | 16-07-09

Reageren op dit commentaar

@ LA genetisch is een individuele benadering, en waarschijnlijk zal het ook deels daar aan liggen, het zijn onze genen ook die ervoor zorgen dat we een overlevingsdrang hebben.
ik zie het meer als een maatschappelijke opdringerigheid die geboren is in het verre verleden, de Franse Revolutie was één van de doorbraken om de mensen wakker te schudden van alle bullshit die men ons heeft verkocht. eerst was het onwetendheid en de angst voor de dood, nadien, mmmm hoef ik niet opnieuw hier te vertellen :-) iedereen kent mijn mening over het geloof.

Gepost door: watje | 20-07-09

Reageren op dit commentaar

Geloof en racisme denk ik, horen bij de mens die afstamt van de aap. De aap leeft in stamverband en kijkt op naar de leider. De mens heeft die vervangen door God en door leiders: pauzen, kerken etc. Ook het leven in stamverband leidde in vroegere tijden naar oorlog want de mens wil zich onderscheiden van en wil tot een groep behoren. That's it. Maar als mens kunnen we dit genetisch aangeboren materiaal overstijgen. Vandaar dat er met het geloof en het racisme zo gezwaaid wordt.

Gepost door: wopi | 20-07-09

Reageren op dit commentaar

Ik geloof dat Voltaire enkele eeuwen geleden al schreef dat geloof opium is voor het volk. Een zoethoudertje met andere woorden, dat vroeger door de macht werd gebruikt om nog machtiger te worden. Volgens mij is dat nu wel weggevallen, en daar ben ik blij om. Merci voor je reactie op mijn blog.

Gepost door: Een bloggende twintiger | 20-07-09

Reageren op dit commentaar

@wopi de mens heeft een gemeenschappelijke voorvader met de aap, maar dan ga je slechts een fractie van het ontstaan van leven terug. Uiteindelijk stamen we allemaal af van het begin van het leven. Bacteriën en stromatolieten.

Je zou kunnen stellen dat de BACTERIE dan GOD is en de creator van het intelligent concept. We hebben nog steeds bacteriën in ons, rondom ons en we hebben ze nodig. Dus je zou kunnen stellen dat de Bacterie nog steeds op zoek is naar een ideaal concept. Waarheen we ook gaan....levend of dood...hier of in het heelal zal het de bacterie zijn die de meeste kans heeft om te overleven en opnieuw te beginnen.

De bacterie is ALOM tegenwoordig en ZIET alles, vermits hij in en rondom ons leeft. Levend of dood.

Of je nu begraven of gecremeerd wordt, in samenwerking met de bacterie wordt er nieuw leven
gecreëert. Zo simpel in feite is het...
of zou het kunnen zijn.

Gepost door: life angel | 21-07-09

Reageren op dit commentaar

@life angel waarom verwijder jij je blogs zo vaak ?

Gepost door: Duvel | 22-07-09

Reageren op dit commentaar

Ik ben van mening dat iedereen zijn eigen geloof mag beleiden maar dan wel in hun eigen land ..Geen ISLAM hier !!!! Het past gewoon niet in de westerse cultuur..

Fijne zondag

Gepost door: pcuser1961 | 26-07-09

Reageren op dit commentaar

haha pcuser dan moeten we allemaal terug richting den Afrique


Gepost door: life angel | 29-07-09

Reageren op dit commentaar

@duvel er zaten weer spoken in en werd weer door van alles en nog wat achtervolgt.

Gepost door: life angel | 29-07-09

Reageren op dit commentaar

calvinisme nu ik nog eens je post lees, moest ik nu daaraan denken. Ik vind het ook een vorm van extremisme en weet je waar ik nu ook nog aan denk als die extreme moslims zouden durven overeenkomen met die zwartekousen uit de Veluwe: wat krijgen we dan?? In Nederland zijn de aspecten van het geloof nog sterker aanwezig denk ik: in het gedrag en in de gewoonten van de mensen: in die zin dat men vrij streng is op zich zelf en ook (en vooral) voor een ander. Het moralisme zit er dik in gebakken.

Van taalracisme gesproken: dit heb je in Nederland en inBelgië denk ik oz: in Nederland is de Randstad de norm en in België een het Antwerps vrees ik

@ LA: de bacterie : wij hebben er niet zo veel mee gemeen als met de aap MAAr we stammen inderdaad toch oorspronkelijk af van die bacterie en uiteindelijk worden we nog minder dan een bacterie.

Gepost door: wopi | 30-07-09

Reageren op dit commentaar

* of we leren uit ervaringen.

Gepost door: Bibien | 03-08-09

Reageren op dit commentaar

of we leren .....bibien? geloof is een hardnekkige ziekte, een geestesziekte waarvan mensen niet echt van willen leren (ook niet door ervaring), men blijft hangen aan het blinde geloof van een leven na dit leven op aarde. andere maken gretig gebruik om mensen onder controle te houden, hun komt het goed uit om het geloof in stand te houden.

Gepost door: watje | 03-08-09

Reageren op dit commentaar

@bloggende twintiger Het was Marx die dat geschreven heeft al is dat maar een detail natuurlijk.

Gepost door: Nadia | 04-08-09

Reageren op dit commentaar

Welk geloof? Als atheïst durf ik stellen dat het geloven in een god niet in essentie kwaad kan. Het wordt wel een kwaad als men een dogmatische houding gaat aannemen en de anderen gaat dwingen dat geloof te gaan aannemen. In de moderne samenleving is god zijn pluimen kwijt geraakt. De meesten zijn nu bekeerd tot het consumptiegeloof. Ja, god belooft nu een andere hemel. Hopelijk geloof je er ook niet teveel van!

Gepost door: Vrijdenker | 23-08-09

Reageren op dit commentaar

isme Man men gebruikt hier rasistme en discriminatie dwars door elkaar, ik beschuldig de marokkanen van populisme, op elke hoek van de straat prberen ze wel populair te doen.

Gepost door: kiersie | 24-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.