24-04-09

Progeria

Moeder! Als god bestaat had hij mij deze ziekte niet gegeven.

Een progeria patiënt.

14:20 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

pro God bestaat niet en progeria bestaat wel. Maar hoe je kom je daar toch op om progeria te kiezen??

Gepost door: wopi | 24-04-09

Reageren op dit commentaar

wopi misschien omdat het pas in de actualiteit was en er van de twaalfjarige jongen een boek verschijnt die progeria heeft.

Gepost door: Life angel | 24-04-09

Reageren op dit commentaar

waarom progeria hij vroeg aan de moeder: "zal ik doodgaan wanneer ik twaalf ben?"
het is niet omdat het in de actualiteit kwam, tenminste niet in die context: de vader ken ik persoonlijk Wopi, vandaar. hij is een ex-collega van mijn broer.
het is de moeder die het boek heeft geschreven, maar ook duidelijk vanuit het oogpunt van haarzelf. voor de vader heb ik gemengde gevoelens, men moest eens weten wat voor iemand hij is :-) (of was)

Gepost door: watje | 25-04-09

Reageren op dit commentaar

mmm watje, we zien altijd steeds vanuit onze eigen denkwereld, ervarngen en vergelijkingen.

Pas als je echt gaat luisteren en aftoetsen kan je pas weten of er een gedeeltelijke waarheid zit in wat je dacht. Alhoewel, juist is het ook nooit zeker noch van jezelf noch van de andere. Het is slechts een momentopname.

Wat hier de man betreft watje. Zoals jij hem hebt leren kennen kan dit uit innerlijke machteloosheid, woede allerlei gemengde gevoelens geweest zijn door deze omstandigheden die hij verzweeg, opkropt en die er dan uitkomen door een onaangepast gedrag.

Van verhalen die ik hoor zijn het steeds de mannen die het heel moeilijk hebben om te aanvaarden dat er iets mis is met hun kind. Alsof ze het als een persoonlijk falen opnemen. Hierdoor laten ze soms kostbare tijd verloren gaan om het effectief vast te stellen en met de noodzakelijke opvang te zorgen.

Het is dan misschien wel spijtig dat hij ook niet aan het woord komt in dat boek, hoe hij die moeilijkheden ervaart en ervaart heeft en het zijn gedrag naar buiten toe een context kan geven.

Als je de blogjes leest zie je het verschil ook telkens heel duidelijk, dat je minder gemakkelijk blogjes zult vinden waar mannen openlijk over gevoelens spreken.

Gepost door: Life angel | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

@la die man, de vader, ik bedoelde men moet eens weten wie hij was nog voor hij kinderen had. het gaat niet omdat hij nu twee progeria kinderen heeft. ik zal het anders zeggen: wie in god geloofd en er werkelijk in geloofd: awel die zal zeggen het was de straf van god.

Gepost door: watje | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

Bedevaartsplaatsen Watje, je moet eens gaan kijken naar de traditionele bedevaartsplaatsen. Je zal dan zien welk lijden God nog allemaal geschapen zou hebben. Gelukkig bestaat God niet anders had allang voor een rechtbank moeten verschijnen wegens misdaden tegen de mensheid.

Gepost door: Vrijdenker | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

@ vrijdenker zelf ben ik er nog nooit geweest, maar ooit ga ik er heen. zelf vind ik het belachelijk, maar das mijn mening maar. ik vind het zo al stommeriken om in iets te geloven wat er niet is, maar het is ons ingepompt vanaf onze geboorte reeds, hoe dan ook, anderzijds vind ik het voor die mensen wel een goede zaak, want ook dat zie ik, die mensen putten een enorme grote positieve kracht in hun beleving te geloven in god waardoor ze hun zware leiden kunnen verminderen of draaglijker kunnen maken, en het werkt, dus in dat opzichte vind ik het wel goed.
hehehe, inderdaad, een virtuele persoon of goddelijkheid kan men niet voor de rechter zetten :-), hun misdaden zijn grenzeloos.

Gepost door: watje | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

Watje je toch. Jij begrijpt er werkelijk niks van.
Jij gelooft niet in God maar kent hem allerlei eigenschappen toe. Het verschil tussen wel geloven in een God en niet geloven in een God is nihiel. Jij beschouwt het bestaan van allerlei kwaad, zoals bv progeria als een misdaad van God terwijl naar je eigen zeggen niet kan, want God bestaat niet zeg je. In je reactie zeg je dat mensen die wel geloven stommerikken zijn. Wel die uitspraak op zich is minstens even stom als jou eigenste bewering.
Straffer nog. Jou beweringen omtrent het niet bestaan van een God wekken stilaan de indruk dat je wel gelooft in een God en dat je die gebruikt als vuilbak voor al wat er misloopt met de mensheid.

Gepost door: Duvel | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

Als je niet gelooft in God begin dan ook niet te argumenteren met zijn al dan niet bestaan.

Gepost door: Duvel | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

duvel ge hebt blijkbaar niet begrepen wat ik noteerde, want ge rukt zelfs bijna elk woord uit zijn context met hetgeen wat ik schreef. je lijkt wel ...... ook die probeert mij woorden in mijn mond te steken die ik niet heb gezegd, ik raad u aan, maar daar doet ge zelf mee wat ge wilt om toch nog eens te gaan herlezen, met in het achterhoofd dat er wel sarcastische tinten in zitten.
ik ben helemaal niet perfect, verre van.....
yep, hehehhehe, en de extreme gelovigen of minder gelovigen zijn er van overtuigd dat enkel het goede van god komt, maar wie heeft dan het kwaad gemaakt? god is tenslotte de schepper van alles :) ALLES.
god zij u geprezen en hij zal het u vergeven duvel. god zal hopelijk wel wat humor hebben en u uwe nickname niet kwalijk nemen, mmmm of hij denkt ook aan de echte duvel van moortgat :-) njammie
groetjes

Gepost door: watje | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

Hey! Watje,
Ik denk dat je het niet mag steken op iets/iemand dat/die er niets mee te maken heeft...
Ik vind progeria natuurlijk niet leuk voor je, feitelijk vind ik dat erg jammer, maar er komen nog andere dingen voor onder de mensen. De natuur is onvoorspelbaar op vele punten, maar had die progeria niet aan jou mogen geven.
Ik weet dat dit jou niet helpt, maar wij kunnen jou ook niet helpen, en da's erg jammer. Wij kunnen jou alleen maar een vriendellijk woord zeggen, en hopen dat jij daardoor begrijpt dat we met jou meevoelen.
Probeer alleszins nu te genieten van al wat nu kan, dat is wat ik jou sterk aanraad, dan heb je dat toch al gehad, en ...
Veel moed, Watje!
Jo-vain

Gepost door: Jo-vain | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

@ Jo Vain ik heb geen progeria hé, dit waren de woorden van een jongetje met progeria. zijn zusje die ca 3 jaar jonger is heeft ook progeria.

Gepost door: watje | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

"zelf vind ik het belachelijk, maar das mijn mening maar. ik vind het zo al stommeriken om in iets te geloven wat er niet is, maar het is ons ingepompt vanaf onze geboorte reeds,"

Wat heb ik uit zijn kontekst gerukt watje en waarom gebruik je dit citaat ?

Ik zet het voorbeeld dat je hier aanhaalt in een breder perspectief maar haal het helemaal niet uit zijn verband, watje mijn schatje.

Gepost door: Duvel | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

@watje volgens mij heb jij wel progeria alleen vertoon je niet de uiterlijke kenmerken. :-)

Gepost door: Duvel | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.