21-03-09

eens anders bekeken :-)

De meeste ministers zijn advocaten, des te meer wetten er zijn des te meer er kunnen worden overtreden. Des te meer overtredingen er gebeuren des te meer werk (geld) de advocaten hebben. Advocaten worden ministers om de wetten zeker niet te duidelijk te maken (ons kent ons tactiek). De niet-advocaten in de politieke partijen zijn onze werkpaardjes.

20:15 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Vanaf de eerste zin zit je al fout. De rest van je bewering is dat dus ook. Maar zelfs zonder die eerste
zin zit ej er helemaal naast.

Gepost door: Duvel | 22-03-09

Reageren op dit commentaar

is dat zo Duvel? dan gaat ze maar eens na, het zijn bijna allemaal advocaten, en dat bij alle politieke partijen.

Gepost door: watje | 22-03-09

Reageren op dit commentaar

flauwe plezante Als jij het beweert ga ik er van uit dat jij het hebt nagetrokken en dan zou je je onnozele bewering makkelijk kunnen staven met de nodige bewijzen. Dat kan je echter niet. Je hebt de nationale ministers , de vlaamse en de waalse.
De eerste minister is alvast geen advocaat en bovendien is er ook nog een verschil tussen mensen die rechten hebben gestudeerd en advocaten. Bovendien is er de strikte scheiding van de 3 machten . Vraag maar aan Yves Leterme (studeerde rechten en politieke wetenschappen) maar is geen advocaat btw.

Gepost door: Duvel | 22-03-09

Reageren op dit commentaar

tsssss :-) Duvel ik hoef het niet eens te bewijzen, de heren zelf zeggen het op de tv dat ze een advocatenkantoor hebben. (of was het ook een leugen van hun?). nationaal, vlaams en waals (maar allemaal ministers, of heb ik mij daarin vergist? en tellen enkel de ministers die in het nationale zitten? PS: de ex-ministers tel ik ook mee uiteraard.). Klopt Duvel, er is een verschil die gestudeerd hebben voor rechten, alleen een advocaat worden zonder rechten te hebben bestudeerd???? lijkt mij het zelfde als leren zwemmen zonder water. En als ze dan toch rechten hebben gestudeerd, vanwaar al die stommiteiten nog steeds???? maar goed, nobody is perfect. ah ja, de strikte scheiding der machten, ja een mooi utopisch geheel, alsof ze nooit samen een pint pakken, wij weten allemaal dat er veel deals worden genomen op restaurant, wij weten allemaal dat er te veel gemeenschappelijke vrienden zitten tussen de drie machten, en ga maar zo verder. in theorie (en wettelijk) zijn onze machten gescheiden, grotendeels is dat ook zo, maar niet altijd. Kan ik dat bewijzen? nee, ach misschien wel, maar waarom? een veel groter probleem is om hun ons te overtuigen van hun eerlijkheid, hun probleem is om ons te gaan overtuigen of zich af te vragen waarom de meesten onder ons geen vertrouwen meer hebben, hun niet meer geloven: hoe komt dit wantrouwen allemaal? door eerlijkheid? bewijzen of niet bewijzen, maakt het nog uit. (ik bedoel niet het bewijzen dat het advocaten zijn hé voor alle duidelijkheid).
"flauwe plezante" mag ik toch ervaren als zijnde een sarcastisch betiteling? kwestie of ik mij geëerd mag voelen of juist niet.
Oh ons Yves'ke, die zal mij niet antwoorden, per toeval heb ik eens zo een halve chat meegemaakt met hem, zelfs voor mij als onbeduidende individu die toch niks kan doen, die toch nooit op de media zal verschijnen heeft hij op "blijkbaar" kritische duidelijke vragen niet geantwoord. maar uiteindelijk kan het mij niet schelen dat hij al dan niet een advocaat is, maar om dan rechten en politieke wetenschappen gestudeerd te hebben?????? stel ik mij dan toch veel vragen :-)
groetjes Duvelke

Gepost door: watje | 22-03-09

Reageren op dit commentaar

watje patatje zorg eerst dat je weet waarover je praat. Je eindingt toch steeds met de opmerking dat het je allemaal geen reet kan schelen en zelf kom je nooit "to the point". Ook nu weer blijven je bewijzen achter of bedoel je die 2 ministers die op tv gezegd hadden dat ze een advocatenpraktijk hebben. Is dat Uw meerderheid van advocaat-ministers ? Gelul van jou makker. Noem namen als je het allemaal zo goed weet. Het verschil tussen een advocaat en een jurist blijk je ook niet te kennen. Het is nochthans groot. Je blijft maar door leuteren en maakt er een ware pruttelpot van die je zelf voor "waar" aanziet. Met jou is het je , zoals vele simpele zielen(niet slecht bedoeld hoor) :klagen en zagen en het beetje verantwoordelijkheid dat ze dan zelf eens moeten nemen, waar ze zelf beslissingen moeten nemen loopt alles in het honderd.
Niets is perfect , ook ons staatsstelsel niet, maar het is toch een van de beste ter wereld .
Doe zelf iets, ipv letterlijk te zeveren over zaken waar je duidelijk weing over weet. Iedereen kan een positieve bijdrage doen i.f.v. zijn capaciteiten hoe klein die ook mag wezen, maar ze doen tenmisnet iets, trachten mee te werken aan een betere samenleving . Met Uw geleuter (over politiek, zelfmoord, vampieren en God)bereik je echter niets. Enkel een kudde mekkerende schapen Bovendien leven we hier in een democratie en worden politici verkozen. Ook door jou zelfs als je ongeldig of blanco stemt of niet zou stemmen.

Gepost door: Duvel | 22-03-09

Reageren op dit commentaar

@ duvel Eigenlijk ben je zelf ook een grote zeveraar (om het op uw niveau te houden). Als je niet tegen de teksten kunt die hier worden gepost blijf dan gewoon weg. Maar dat doe je niet, je komt toch regelmatig kijken wat hier geschreven wordt, dus eigenlijk ben je toch wel nieuswgierig wat hier wordt verteld. Dus stel ik mij eigenlijk de vraag wat wil je eigenlijk bewijzen? Je zegt het zelf dat we in een democratisch land leven, dus heeft iedereen recht op zijn eigen mening. Maar je past die regel zelf niet toe want als iemand zijn eigen mening verkondigd (op zijn eigen blog nota bene) dan begin je te schelden. Dus eigenlijk hetgene wat jij hier schrijft is ook gelul makker!

Gepost door: glimmerman | 23-03-09

Reageren op dit commentaar

@ Duvel Een postieve bijdrage leveren, je zegt het zelf. Doe dit dan ipv. op een denigrerende toon hier te reageren. Een opbouwende mening brengt een positieve discussie teweeg. btw ik weet niet genoeg over politiek om hierover een gefundeerde mening neer te pennen.

Gepost door: wopi | 23-03-09

Reageren op dit commentaar

@glimmerman duvel is een gekwetste vrouw geen man...dus zeveren en kwetsen is haar beroep :-)

@watje: groetjes van me :-)

Gepost door: maike | 23-03-09

Reageren op dit commentaar

@ duvel Het is al een hele prestatie om zoveel domme dingen te schrijven in die paar reacties van je...erg hoor, geen eigen leven, niets te zeggen en ook nog niet in staat het behoorlijk neer te schrijven...
we zullen eens een omhaling doen voor u, misschien krijgen we wel genoeg centjes bij elkaar om je een beertje te kopen, dan heb je wat gezelschap in de wachtzaal...ik heb gehoord dat er deze dagen veel volk zit in de psychiatrie....

Gepost door: anima negra | 23-03-09

Reageren op dit commentaar

snik, snik @ glimmerman: je hebt gelijk, enkel met je laatste
zin, je conclusie ,zit je helemaal fout en van je
fouten kan je leren hé glimmerman. Maar je hebt wel een punt. Eigenlijk zou ik hier niet meer moeten reageren. Het gaat echter niet over nieuwsgeirigheid maar wel over verveling. Overal waar ik kom stoppen mensen met bloggen. Vreemd niet ?. Hoe zou dat toch komen ?
@wopi; bekijk dit blog en oordeel zelf hoe positief
het allemaal is .Mag die naive generaliserende
negativiteit misschien niet in twijfel getrokken
of aangeklaagd worden?
@anima tralala: de gebruikelijke en voorspelbare
zever maar die omhaling mag je altijd
organiseren. Laat maar weten hoeveel je bij
elkaar hebt gekregen en als het de moeite is geef
je het bedrag maar door via het reactieluik op Uw
blog .
@watje; schoon he die medebloggers die op komen voor jou. Inhoudelijk stelt het niet veel voor maar het is het gebaar dat telt. Jammer dat ze allemaal meer intersese vertonen in mij i.p.v. in je postje. Maar ja, je kan niets alles hebben in het leven.

Gepost door: Duvel | 23-03-09

Reageren op dit commentaar

Wa's da hier allemaal, hihihi. Duvel zal zelf wel ergens op de cd&v lijst staan hahaha Dat wanbestuur hier nog een beetje goedpraten. Ik heb op zich niks tegen ministers he, maar hebben we der niet wa veel? Voor 11 miljoen mensen hebben ze in andere landen een burgemeester, geen 3 parlementen....
Zielig he, zo'n dunk van jezelf hebben als duvel, terwijl je gewoon "plebs' bent...
Give 'em HELL, Watje hihihi

Gepost door: lucy | 23-03-09

Reageren op dit commentaar

@lucy Ik sta niet op de cd&v lijst en je hebt gelijk dat er veel te veel ministers zijn in dit piepkleine landje.
Waar lees jij dat ik dit beleid goed praat ? Juist, nergens? Ik zei enkel dat onze staatstructuur met zijn kinderbijlag, werkeloosheidvergoedingen, sociale zekerheid, gehandicaptenzorg, premies allerhande, persvrijheid,
recht van staking enze een van de beste ter wereld is. En dan heb ik het niet over de regering Leterme gehad lucieke. Moest je aan die besering twijfelen
wil dat enkel betekenen dat jen niet goed op de hoogte benet van de situaties in andere landen.
Ook jij reageert niet op watje maar wel op mijn reacties.

Gepost door: Duvel | 23-03-09

Reageren op dit commentaar

Maar nu eerst het weekend hè? Mijn naam is zeker niet echt alledaags hè? maar absoluut geen Dominique..
O, ik ben een studiepaardje, wie weet ooit advocate en dan minister? whahaha, eerder mini-ster.

daag

Gepost door: Danique | 27-03-09

Reageren op dit commentaar

Broddelwerk Dag Watje,
Een groot deel van de wetten die de laatste tijd gedecreteerd werden, moesten al snel herzien worden. Ik vrees dat daar maar 2de-rangs advocaten aan het werk zijn. Vandaar dat ze in de politiek gegaan zijn. Een goed advocaat verdient zo al schoon geld genoeg.

Gepost door: Vrijdenker | 27-03-09

Reageren op dit commentaar

sorry watje maar ik denk dat duvel hier toch heel wat juiste elementen aanbrengt en gelijk heeft in deze discussie wat niet wegneemt dat jij mag plaatsen wat je wilt.

groetjes

Gepost door: Life angel | 02-04-09

Reageren op dit commentaar

@ LA doemme toch, gisterne, een heel pleidooi geschreven voor ons duveltje, maar door ne stommiteit (en complicaties met mijn internet door mijn afzegging) ben ik ze kwijt, maar goed.
nu is de vraag welke elementen gij bedoelt hé LA, want nu weten we nog niks.

Gepost door: watje | 02-04-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.