28-02-09

mijn stropje is terug van weg geweest

Stond er al niet meer bij stil, maar k’heb na lange tijd mijn stropje een drie dagen geleden terug gehangen, ik had er terug de behoefde aan om ze te kunnen zien, het gevoel van de aanwezigheid van mijn stropje, mijn mooie stropje uit kwalitatief touw. Geleid beter als de echte stroppen en breekt niet, ook niet bij langdurige blootstelling van water. Na uw mailtje ambereyes vond ik de drang om het toch maar even te vermelden van mijn stropje :-)

14:34 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-02-09

placebo

Ik ben al enkele weken ziek, een ziekte die maar niet wilt losbreken. Waarschijnlijk daardoor dat ik er mee blijf zitten. Een collega van mij die enorme fel bezig is met zijn lichaam in extreme vorm, in mijn ogen dan toch, weet enorm veel af van voeding in verband met eiwitten, zuren, en van die dingen. Weetjes ook voor een stuk uit zijn eigen ervaringen. Hij wist een goed medicijntje voor mij wat zeker en vast helpt en werkt, vrij te verkrijgen bij de apotheker. Ik moet twee van die bruistabletten nemen net voor ik in bed ga, het zou maar 1 keer, max. 2 keer nodig zijn en dan ben je ervan af. Na het innemen van die tabletten gaat ge enorm fel zweten, zo hard dat je ‘anderendaags de lakens moet gaan verversen,  ze zullen zeik nat zijn. Dan een goede douche nemen en ge zijt er van af. Ok, daar ik weet dat hij met gezondheidstoestanden fel bezig is geloofde ik hem blindelings, ik was er zelfs van overtuigd dat het zou helpen. Met vaste overtuiging dat het gaat helpen, en om het middeltje nog extra te helpen heb ik mij een extra dikke pyjama aangetrokken, zodat ik zeker en vast zal gaan zweten. Zo gezegd zo gedaan, ik heb gewoon totaal geen enkele zweetdruppel gelaten, ik was even mottig als tevoren, het heeft compleet niks afgedaan. Dan maar de tweede nacht ook geprobeerd. Idem, het deed totaal, maar ook totaal niks af. Om het voor de derde keer te proberen zag ik niet meer zitten. Zelfs het placebo effect werkte bij mij niet. Ik ben benieuwd met mijn volgende experimenten.

10:36 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-02-09

who want?

Who want to be killed before I die?

20:00 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-02-09

vuur

Men haalt niet het beste uit anderen door hun het vuur aan de schenen te leggen, maar door het vuur in hun binnenste aan te wakkeren.

18:48 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

05-02-09

Joden weer boos!?

Na het filmpje op “man bijt hond” is er weer een hele commotie ontstaan bij de Joden. Men voelt zich weer gekwetst en aangevallen, maar men heeft vooral de schrik dat er een herhaling van de geschiedenis zou ontstaan. Nadien heb ik een interview gezien op de nieuwsredactie met iemand van één of ander Joods blad. In vele dingen begrijp ik haar en sta ik in zekere zin achter haar standpunt. Ik ga hier nu geen hele rim-ram af rammelen wat ik er allemaal van denk, maar er was één zinneke wat ze vertelde, verdedigde die eigenlijk toch voor een heel groot stuk enorm veel verteld, zeker in de gehele context gedurende dat gesprek wat plots al haar argumenten deed tegenspreken waarvoor ze eerst zo in de verdediging ging. “wij willen gewoon met rust gelaten worden!”, ahum, ok, wat wilt ge er nu exact mee vertellen: “wij willen niet integreren en onze geloofswetten staan boven de wetten van het land waar wij verblijven?  (tussen haakjes: hoe verder jullie zelf zo onverdraagzaam zullen zijn en niet op een positieve manier kunnen relativeren uiteraard zonder de geschiedenis te ontloochenen  gaan jullie zelf er mede verantwoordelijk zijn dat misschien wel de geschiedenis zou herhalen. Ps: ik ga er vanuit deze context van het gesprek en kam ze dus niet allemaal aan de zelfde kant). Denk aan de slogan na de eerste wereldoorlog: “nooit meer oorlog”, toch is er een tweede gekomen zonder alle andere kleinere in acht genomen. Zelfspot is een machtig wapen, een positief wapen.

13:14 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-02-09

wegcijferend herfsttype

Enkele weken geleden heb ik de kans gehad om met LA naar haar collega-vriendin te gaan om eens te gaan achterhalen welk type ik ben. Oorspronkelijk dacht ik dat het over een heel psychologisch onderzoek zou gaan. Maar naarmate de tijd korter bij kwam had ik door dat het om heel iets anders ging. Maar niet te min was ik enorm nieuwsgierig. Zelf had ik al een idee welk type ik ben, maar laten we eens zien om het te bevestigen of te ontkrachten. Het was er gezellig bij A. waar ge u toch al vrij rap thuis voelt en vooral op uw gemak. Er waren natuurlijk ook tussendoor gesprekken. Blijkbaar ben ik dus een herfsttype. Het zijn de herfstkleuren die bij mij het best passen, wat dus mijn vermoeden bevestigde. Het zijn net die kleuren die ik het meest ook aan heb, het zijn ook die kleuren waar ik van hou bij een interieur, de kleuren die ik ook effectief het meest zou kiezen. Maar bij het zoeken naar wat type ik ben heb ik automatisch ook iets bijgeleerd, maar op een ander vlak, op een andere manier naar kleuren kijken die ik later kan gebruiken voor mijn hobby, mmm hopelijk kan ik mijn hobby hervatten. Ik vertelde A. dat ik vroeger het liefst volledig in het zwart zou gekleed zijn met eventueel een wit hemd of T-shirt, tja antwoordde ze, dat zijn geen kleuren en bovendien is dat een teken dat ge u wild verbergen, niet wilt opvallen. Ja, ja dat zou kunnen, feit is dat ik nooit wilde opvallen, nu nog niet. In de klas was ik degene die zeker geen aandacht wilde, maar eerder uit angst iets verkeerds te zeggen of te antwoorden. Ik hou gewoon van zwart. Nu moet het toeval treffen dat ik bij mijn eerste beoordelingsgesprek van mijn huidige werkgever hetzelfde hoorde: ik mag mijn eigen niet wegcijferen. Dat is voor mij makelijker gezegd dan gedaan, ik besef het heus ook wel dat het zo is, maar zo ben ik nu eenmaal, eigenlijk heb ik mijn eigen altijd voor iedereen weggecijferd, op alle gebieden. Al kan het ook wel eens zijn dat bij een discussie ik ook wel eens mij heftig kan verdedigen, of laten we eerder zeggen mijn gedacht over iets. Dan is het wel meestal met een verheven stem, meestal? Mmm altijd, maar ik noem het mijn temperament.

11:41 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-02-09

kankerende god

Donderdag de 29 ste op een namiddag, Een bezoekje bij mijn grootmoeder, ik op de sofa, mijn ma op de zetel, een zus van mijn grootmoeder langs mijn grootmoeder pratend over van alles en nog wat. Op een gegeven moment voel ik iemand langs mij zitten, het been over de volledige lengte zacht tegen het mijne aan leunend, wouw da was een aangenaam gevoel, 1 seconde lang, er was niets, er was niemand. Het gesprek ging verder intussen was de zoon van zus van grootmoeder er ook bij komen zitten. Hij is ex-priester. Plots kon “zus” de tranen niet bedwingen: haar schoonzoon heeft een zware kanker en zit nu u onder de chemo, er is nog maar weinig hoop. Kindje van dochter van zus hebben ze ook reeds verloren door kanker op baby leeftijd. De man (met kanker) was iemand die toch nogal een hoge dunk van zijn eigen heeft en laat ook goed merken dat anderen minderwaardig zijn. Allen van hun zijn enorm religieus aangelegd. Mijn eerste gedacht toen ik hoorde dat hij kanker had: “Awel waar is uwe god nu? Niet hard genoeg gebeden? Geen engelbewaarder? En dat voor zo katholieke mensen die geen vlieg kwaad gedaan hebben, die geen kwaad spreekt over anderen? Dat god uwe eerste kleine toch rap terug heeft gebracht naar zijn paradijs terwijl Jij toch het kind zo graag wilde? Was jij of god nu de egoïst, en nu dat misschien god Uwe man ook nog gaat wegnemen? Gelukkig hebben we nog goede techniekers die toch voor een groot deel de lichaamlijke onderdelen kan herstellen. En wie weet gaat hij toch nog genezen worden, of tenminste in leven blijven, of gaat het hier ook een strijd worden tussen god en de techniekers? Als god de oorzaak zou zijn voor zijn genezing, wie was dan de veroorzaker van zijn ziekte? De Duivel? Of …….." Hoe hard gelovig men ook is, kanker kent geen verschil tussen gelovigen en niet gelovigen, wordt wakker.

14:56 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |