25-02-09

placebo

Ik ben al enkele weken ziek, een ziekte die maar niet wilt losbreken. Waarschijnlijk daardoor dat ik er mee blijf zitten. Een collega van mij die enorme fel bezig is met zijn lichaam in extreme vorm, in mijn ogen dan toch, weet enorm veel af van voeding in verband met eiwitten, zuren, en van die dingen. Weetjes ook voor een stuk uit zijn eigen ervaringen. Hij wist een goed medicijntje voor mij wat zeker en vast helpt en werkt, vrij te verkrijgen bij de apotheker. Ik moet twee van die bruistabletten nemen net voor ik in bed ga, het zou maar 1 keer, max. 2 keer nodig zijn en dan ben je ervan af. Na het innemen van die tabletten gaat ge enorm fel zweten, zo hard dat je ‘anderendaags de lakens moet gaan verversen,  ze zullen zeik nat zijn. Dan een goede douche nemen en ge zijt er van af. Ok, daar ik weet dat hij met gezondheidstoestanden fel bezig is geloofde ik hem blindelings, ik was er zelfs van overtuigd dat het zou helpen. Met vaste overtuiging dat het gaat helpen, en om het middeltje nog extra te helpen heb ik mij een extra dikke pyjama aangetrokken, zodat ik zeker en vast zal gaan zweten. Zo gezegd zo gedaan, ik heb gewoon totaal geen enkele zweetdruppel gelaten, ik was even mottig als tevoren, het heeft compleet niks afgedaan. Dan maar de tweede nacht ook geprobeerd. Idem, het deed totaal, maar ook totaal niks af. Om het voor de derde keer te proberen zag ik niet meer zitten. Zelfs het placebo effect werkte bij mij niet. Ik ben benieuwd met mijn volgende experimenten.

10:36 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

placeboeffecten e.d. helpen ook enkel maar als het om psychomatische symptomen gaat niet als je echt ziek bent.

Ik vind het trouwens ook maar gevaarlijk om zomaar op advies van anderen medicijnen te gaan uitproberen. Onschuldiger is dan gewoon de warme kop thee met rum in dat helpt ook en daar ben je zeker van dat het alleszins vrij onschuldig is tenminste als je niet overdrijft met je rum.


Gepost door: Life angel | 25-02-09

Reageren op dit commentaar

klopt LA wat betreft het advies van anderen kwestie geneesmiddelen is inderdaad gevaarlijk, normaal doe ik dat nooit, maar anderzijds kan het mij niet veel meer schelen. inderdaad, wat er op de bijsluiter te lezen was klonk nogal......, maar langs de andere kant, vrij te verkrijgen? dan zal het wel niet zo erg zijn.

Gepost door: watje | 25-02-09

Reageren op dit commentaar

dus ik moet komen kloppen, op uw facade, ge zijt dus nog niet bij den dokter geweest zoals ik u bevolen had :-P

Gepost door: Lucy | 27-02-09

Reageren op dit commentaar

ge had moeten zeggen dat ge u nog slechter voelde, dan had ge een negatief placebo effect, dan stond de medische wetenschap weer voor een raadsel, en ge kon u verhaal aan the Sun verkopen en dan de firma waar ge werkt opkopen en uwe baas ontslaan voor ge 90 miljard euro premie opstrijk om de tent de fles op te doen gaan. Gij denkt ook niet na he :-P

Gepost door: Lucy | 27-02-09

Reageren op dit commentaar

@lucy denken is mijn beste kant niet, en vooruit denken nog minder. :)

Gepost door: watje | 27-02-09

Reageren op dit commentaar

Er hangt iets in de lucht... En het heeft bij mij ook een tijdje geduurd voor het uitbrak. Mijn lichaam vroeg zich precies af of het nu wel of niet ziek zou worden. Na zo'n 2 weken viel de beslissing: toch maar ziek worden: griep. Ondertussen ben ik volgens de de dokter genezen, maar ik kruip maar moeizaam uit mijn dipje. Vandaag ging het precies wat beter: de zon is er!

En op advies van anderen medicijnen slikken: ik herinner me het verhaal van je moeder nog. Niet echt verstandig hé. Maar allez, vrij verkrijgbaar is natuurlijk nog iets anders. Jammer dat het niet werkte, ik probeer ook altijd goed te zweten (warm drankje, warm bad, dikke pyjama en bed in) en dat helpt toch wel wat, je voelt je 's anderendaags wat beter, maar helemaal genezen...dat duurt toch enkele dagen hoor. Uitzieken is ook een deel van het genezingsproces al wordt dat de dag van vandaag al wel eens vergeten :-)

Gepost door: Nadia | 28-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.