05-02-09

Joden weer boos!?

Na het filmpje op “man bijt hond” is er weer een hele commotie ontstaan bij de Joden. Men voelt zich weer gekwetst en aangevallen, maar men heeft vooral de schrik dat er een herhaling van de geschiedenis zou ontstaan. Nadien heb ik een interview gezien op de nieuwsredactie met iemand van één of ander Joods blad. In vele dingen begrijp ik haar en sta ik in zekere zin achter haar standpunt. Ik ga hier nu geen hele rim-ram af rammelen wat ik er allemaal van denk, maar er was één zinneke wat ze vertelde, verdedigde die eigenlijk toch voor een heel groot stuk enorm veel verteld, zeker in de gehele context gedurende dat gesprek wat plots al haar argumenten deed tegenspreken waarvoor ze eerst zo in de verdediging ging. “wij willen gewoon met rust gelaten worden!”, ahum, ok, wat wilt ge er nu exact mee vertellen: “wij willen niet integreren en onze geloofswetten staan boven de wetten van het land waar wij verblijven?  (tussen haakjes: hoe verder jullie zelf zo onverdraagzaam zullen zijn en niet op een positieve manier kunnen relativeren uiteraard zonder de geschiedenis te ontloochenen  gaan jullie zelf er mede verantwoordelijk zijn dat misschien wel de geschiedenis zou herhalen. Ps: ik ga er vanuit deze context van het gesprek en kam ze dus niet allemaal aan de zelfde kant). Denk aan de slogan na de eerste wereldoorlog: “nooit meer oorlog”, toch is er een tweede gekomen zonder alle andere kleinere in acht genomen. Zelfspot is een machtig wapen, een positief wapen.

13:14 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

heb niet gezien wat jij gezien hebt dus ben hier niet helemaal mee maar het is wel zo dat de Joden bij ons een kleine minderheidsgroep zijn en wij Belgen wel grotendeels ons werk aan hen te danken hebben gehad in het verleden en wij nooit last van hen hebben gehad, wat je nu niet bepaald van andere groepen kunt zeggen die dan heel veel praat hebben en eerder met onze middelen en op kap van onze hardwerkende Belgen geprofiteerd hebben.

Uiteraard keur ik niet goed wat er in Gaza gebeurd, maar men schuift al te gemakkelijk de schuld bij de Joden en vergeet wel snel dat het de andere kant zelf is die de eigen burgerbevolking, kinderen, vrouwen enz misbruiken als menselijk schild , om de rest van de wereld aan hun zijde te krijgen en met een beschuldigende vinger te wijzen naar hetgeen wat zijzelf mee aanrichten en waar héél dikwijls geen aandacht of te weinig aandacht wordt aan gegeven.Gepost door: Life angel | 05-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.