03-02-09

wegcijferend herfsttype

Enkele weken geleden heb ik de kans gehad om met LA naar haar collega-vriendin te gaan om eens te gaan achterhalen welk type ik ben. Oorspronkelijk dacht ik dat het over een heel psychologisch onderzoek zou gaan. Maar naarmate de tijd korter bij kwam had ik door dat het om heel iets anders ging. Maar niet te min was ik enorm nieuwsgierig. Zelf had ik al een idee welk type ik ben, maar laten we eens zien om het te bevestigen of te ontkrachten. Het was er gezellig bij A. waar ge u toch al vrij rap thuis voelt en vooral op uw gemak. Er waren natuurlijk ook tussendoor gesprekken. Blijkbaar ben ik dus een herfsttype. Het zijn de herfstkleuren die bij mij het best passen, wat dus mijn vermoeden bevestigde. Het zijn net die kleuren die ik het meest ook aan heb, het zijn ook die kleuren waar ik van hou bij een interieur, de kleuren die ik ook effectief het meest zou kiezen. Maar bij het zoeken naar wat type ik ben heb ik automatisch ook iets bijgeleerd, maar op een ander vlak, op een andere manier naar kleuren kijken die ik later kan gebruiken voor mijn hobby, mmm hopelijk kan ik mijn hobby hervatten. Ik vertelde A. dat ik vroeger het liefst volledig in het zwart zou gekleed zijn met eventueel een wit hemd of T-shirt, tja antwoordde ze, dat zijn geen kleuren en bovendien is dat een teken dat ge u wild verbergen, niet wilt opvallen. Ja, ja dat zou kunnen, feit is dat ik nooit wilde opvallen, nu nog niet. In de klas was ik degene die zeker geen aandacht wilde, maar eerder uit angst iets verkeerds te zeggen of te antwoorden. Ik hou gewoon van zwart. Nu moet het toeval treffen dat ik bij mijn eerste beoordelingsgesprek van mijn huidige werkgever hetzelfde hoorde: ik mag mijn eigen niet wegcijferen. Dat is voor mij makelijker gezegd dan gedaan, ik besef het heus ook wel dat het zo is, maar zo ben ik nu eenmaal, eigenlijk heb ik mijn eigen altijd voor iedereen weggecijferd, op alle gebieden. Al kan het ook wel eens zijn dat bij een discussie ik ook wel eens mij heftig kan verdedigen, of laten we eerder zeggen mijn gedacht over iets. Dan is het wel meestal met een verheven stem, meestal? Mmm altijd, maar ik noem het mijn temperament.

11:41 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

dag Watje ik ben het er niet mee eens dat men mensen aan kleuren gaat weerspiegelen. Ik ben geboren in september dus ben ik ook een herfstkind?
Mensen die graag en veel zwart dragen hebben niet altijd iets te verbergen. Dat is een mening die kant noch wal raakt.
omdat iemand van gothicstyl houdt zou hij een grijze muis moeten zijn. Neen dat klopt niet.
Ik draag zwart om mijn reden en omdat ik ervan hou.
Zij die het willen bestempelen als iets dat moet verstopt hebben , hebben het grondig mis.
Ik ben niet extreem maar hou het subtiel;
en wees maar zeker dat dàt JUIST wel opvalt.
Ik hecht daar echter geen belang aan, ik ben wie ik ben!
groetjes

Gepost door: Sunny-Kay | 03-02-09

Reageren op dit commentaar

Hallo watje Is efkes geleden he, maar er is bij ons heel wat aan de hand...met moeder bv.

Ooit heb ik een postje gemaakt over zwart en om weer eerlijk te zijn, vind ik die kleur helemaal niks!
Dat men er iets mee wilt verdoezelen staat als een paal boven water en daar is niks mis mee...integendeel! Iemand die zwart draagt om zich te verbergen of weg te cijferen, ben ik het niet mee eens! Zwart op zwart valt keihard op! Ik zou het in ieder geval NOOIT dragen...je ziet er dan zo doods uit he lol...zeker in de winter als je er maar bleekjes bijloopt.
Ikzelf ben een herfsttype en draag aardekleuren of aanrdetinten zoals je wil. Opvallen doe je in eender welke kleur...als je tenminste fier en trots bent op jezelf he en dat ben ik :-)

groetjes

ps: Iedereen draagt wat ie wil, er is voor elk wat wils! Zo te lezen is er weer een blogger int gat gebeten lol.

Gepost door: maike | 04-02-09

Reageren op dit commentaar

@zonneklopper het is niet omdat je in september geboren bent dat je als kleur een herftstype bent, dat heeft daar niks mee te maken. Eerder met huidtint, haarkleur, ogen enz.

En zwart is geen grijse muis daar heeft het ook niks mee te maken.

Je zegt het zelf "ik draag zwart om mijn reden" dus met andere woorden iets wat je niet wilt zeggen iets wat je wilt verbergen. En daar is ook niks mis mee.

Gepost door: Life angel | 04-02-09

Reageren op dit commentaar

@Maike hallo terug van weggeweest, fijn je nog eens te zien

lieve groetjes

Gepost door: Life angel | 04-02-09

Reageren op dit commentaar

niet doen hoor! Je hoeft je helemaal niet weg te cijferen, Watje voor niks of niemand! Je bent ne toffe gast met een groot hart en da nie wegstoppen hé!
Enne, wanneer is het weer blogcafé of wacht je het betere (lente)weer af ...?
warme groet

Gepost door: luna llena | 06-02-09

Reageren op dit commentaar

herfst Herfstkleuren zijn dus zeker ook aan mij besteed maar ik heb dat ook met dat zwart hoor: je kleren vallen dan op maar jezelf gaat dan schuil achter dat zwart. Raar hé, hetzelfde met felle kleuren, daar kan je je ook achter verstoppen. En als je een herfsttype bent, dan kan je jezelf meer op de voorgrond zetten door kleuren die passen bij jouw type: kleuren die je eigenheid niet verdringen. Kleuren die je jezelf laten zijn. Maar ik draag nu en dan ook wel zwart hoor gewoon omdat ik het leuk vind in combinatie met een accent in herfstkleuren dan.

Gepost door: ambereyes | 08-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.