01-02-09

kankerende god

Donderdag de 29 ste op een namiddag, Een bezoekje bij mijn grootmoeder, ik op de sofa, mijn ma op de zetel, een zus van mijn grootmoeder langs mijn grootmoeder pratend over van alles en nog wat. Op een gegeven moment voel ik iemand langs mij zitten, het been over de volledige lengte zacht tegen het mijne aan leunend, wouw da was een aangenaam gevoel, 1 seconde lang, er was niets, er was niemand. Het gesprek ging verder intussen was de zoon van zus van grootmoeder er ook bij komen zitten. Hij is ex-priester. Plots kon “zus” de tranen niet bedwingen: haar schoonzoon heeft een zware kanker en zit nu u onder de chemo, er is nog maar weinig hoop. Kindje van dochter van zus hebben ze ook reeds verloren door kanker op baby leeftijd. De man (met kanker) was iemand die toch nogal een hoge dunk van zijn eigen heeft en laat ook goed merken dat anderen minderwaardig zijn. Allen van hun zijn enorm religieus aangelegd. Mijn eerste gedacht toen ik hoorde dat hij kanker had: “Awel waar is uwe god nu? Niet hard genoeg gebeden? Geen engelbewaarder? En dat voor zo katholieke mensen die geen vlieg kwaad gedaan hebben, die geen kwaad spreekt over anderen? Dat god uwe eerste kleine toch rap terug heeft gebracht naar zijn paradijs terwijl Jij toch het kind zo graag wilde? Was jij of god nu de egoïst, en nu dat misschien god Uwe man ook nog gaat wegnemen? Gelukkig hebben we nog goede techniekers die toch voor een groot deel de lichaamlijke onderdelen kan herstellen. En wie weet gaat hij toch nog genezen worden, of tenminste in leven blijven, of gaat het hier ook een strijd worden tussen god en de techniekers? Als god de oorzaak zou zijn voor zijn genezing, wie was dan de veroorzaker van zijn ziekte? De Duivel? Of …….." Hoe hard gelovig men ook is, kanker kent geen verschil tussen gelovigen en niet gelovigen, wordt wakker.

14:56 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

God Ik voel me zelf een agnosticus. En zelfs als God bestaat, is hij daar een oorzaak in, en geneest hij???? Van kanker is toch ook geweten dat het vaak een genetische kwestie is.

Gepost door: ambereyes | 01-02-09

Reageren op dit commentaar

God was da? Maar die gelovige ze hebben zelfs daar nen uitleg voor he, waarom ze ziek worden hihihi Der is maar 1 god, Ra, de zon, de zon is de schepper van alle leven op aarde, met behulp van een beetje water. En op de eerste dag schiep Darwin de eencelligen HIHIHI op de tweede dag verdeelde hij der eentje in 2, op de 3de dag de tweecelligen, op de 6de dag de dino's en crocks hihihi Zielig he? in deze tijd geloven in de fictie van 2000 jaar geleden, de gedachte is wel mooi he, een boek voor een betere wereld, maar der zijn zoveel van die boeken, en diezelfde vredelievende en vergevingsgezinde god of allah of hoe 't ook heten mag, nodigt uit om de lezers van het andere boek hardhandig om te scholen, toch ne goeie die god

Gepost door: lucy | 02-02-09

Reageren op dit commentaar

in veel gevallen is het vormen van kankers een genezingsproces en dus volledig goedaardig.

Wij maken regelmatig kankers aan en die verdwijnen ook weer. We zijn er ons niet bewust van. Je kan wel door positief denken, erin geloven (los van geloven in een God) beletten dat het kwaadaardig wordt en het genezingsproces bevorderen. Zo ook omgekeerd en dit is dan weer iets dat uiteindelijk geloof op hun geweten heeft door de goedgelovigheid van de mensen.

Maar van ons brein en onze manier van denken en hoe ons brein processen uit het verleden en heden in gang zet is nog onvoldoende geweten.

Gepost door: Life angel | 04-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.