26-01-09

oproep jongeren met zelfmoordgedachten

Ik zou graag een gunst willen vragen aan alle jongeren die zelfmoordgedachten, zelfmoordneigingen of eventueel reeds pogingen hebben ondernomen om het leven van hun eigen te beëindigen. Een gunst, maar het is niet zomaar een gunst, het is voor jullie zelf een enorme mooie gelegenheid om eens te kunnen praten met een totaal onbekende. Wat hebben jullie tenslotte te verliezen? “grijp die kans; het zal een mooie ervaring worden”. Er was eens een meisje, een meisje die gereageerd heeft op mijn minichat op mijn sowhatje.skynetblogs.be met de vraag of hier mensen waren die zelfmoordgedachten hadden. Ge kunt het al raden, het heeft niet lang geduurd en ik had met dat meisje contact via mail. Intussen hebben we toch al wat heen en weer gemaild. Het meisje genaamd Lisa heeft namelijk een bijzonderlijk fascinerend zeer moeilijke opgave voor haar eigen gekozen (of opgelegd? Ben ik vergeten te vragen, maar ik denk van niet). Die opgave heeft rechtstreeks te maken met haar school. Lisa wilt voor haar jaarwerk het thema “zelfmoordgedachten bij jongeren” uit diepen. Waarom ik zo enthousiast ben om haar te helpen, en jongens en meisjes, verdorie de tijd dringt, haar eindwerk moet af zijn tegen maart, treuzel dus niet en contacteer Lisa. Oh ja dus, intussen heb ik door dat Lisa het niet enkel doet voor het jaarwerk, maar Lisa is wel degelijk begaan over dat edele thema “zelfmoord”. Zij ziet geen statistieken, zij ziet geen gestoorden, zij ziet geen zwakken, zij ziet eerder de mensen, mensen, geen nummers. Haar passie is toch vrij groot, en nee, ik ken Lisa niet, maar ik weet nu al dat het haar in alle ernst is. Het zal voor Lisa ook een enorme emotionele ervaring worden. Lisa heeft het woord “interview” gebruikt, maar beste, het is en wordt geen interview, het is de bedoeling dat het een gesprek wordt tussen jullie, ze heeft enorm veel begrip, “waag jullie kans”. Voor diegene die zich geroepen voelen om alles in het belachelijke te trekken, gelieve jullie te onthouden, want dat kost onnodig enkel jullie tijd en Lisa’s tijd. Om het makkelijker te maken kunnen jullie beter haar rechtreeks contacteren via het volgende mail adres, ik hoef geen tussenpersoon te zijn:

youkhana_liza@hotmail.com . uiteraard kan het anoniem.

Voor Lisa zou het enorm fantastisch zijn, de kers op de taart, dat er ook jongeren bereid zijn om in irl het gesprek te willen voeren.

Nogmaals haar e-mail youkhana_liza@hotmail.com

Ik hoop toch op voldoende positieve reacties. Doe het niet enkel voor Lisa, maar doe het ook voor Julie zelf. There is no life after death.

15:48 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-01-09

I like to kill babies with a knife!

Dendermonde wordt beroemd, voor eventjes toch!

We zijn in de hele wereld gekend om onze chocolade

We zijn in de hele wereld gekend om onze bieren

We zijn in de hele wereld gekend om onze peren

We zijn in de hele wereld gekend om onze spruiten en witloof

We zijn in de hele wereld gekend om onze wafels

We zijn in de hele wereld gekend om nog zoveel andere dingen

 

We staan op plaats nummer 2 (bij mijn laatste info) in wereldranglijst van het aantal zelfmoorden

 

Willen we nu ook op het podium staan voor het verkrachten van kinderen?

Willen we nu ook op het podium staan voor het vermoorden van baby’s?

 

En dit bij een belabberd rechtssysteem in België, gaat Vermassen of  anderen van datzelfde kaliber Kim D. vrijspreken? Gaan we hem vrij krijgen door een procedurefout? Gaan we het steken omdat er te veel inspiratie gehaald wordt uit films? Één ding is zeker: de zielenknijpers wrijven in hun handen, kassa, kassa….. (met uitzondering voor die het echt waard zijn, en zo zijn er niet veel)

 

20:33 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-01-09

Diary Of A Madman

Diary Of A Madman

[Daisley - Kerslake - Osbourne - Rhoads]

Screaming at the window
Watch me die another day
Hopeless situation
Endless price I have to pay

Sanity now it's beyond me
There's no choice

Diary of a madman
Walk the line again today
Entries of confusion
Dear diary, I'm here to stay

Manic depression befriends me
Hear his voice
Sanity now it's beyond me
There's no choice

A sickened mind and spirit
The mirror tells me lies
Could I mistake myself for someone
Who lives behind my eyes?
Will he escape my soul
Or will he live in me?
Is he trying to get out
Or trying to enter me?

Voices in the darkness
Scream away my mental health
Can I ask a question
To help me save me from myself?

Enemies fill up the pages
Are they me
Monday 'till Sunday in stages
Set me free

 

17:04 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-01-09

de waarheid? is er hoop voor de doden?

Is er hoop voor de doden?

Vanwaar deze vraag? We willen allemaal leven, en we willen van het leven genieten met de mensen van wie we houden. Het is dan ook logisch dat we ernaar verlangen overleden familieleden en vrienden terug te zien.

Wat leert de bijbel? De meeste mensen die gestorven zijn, zullen een opstanding krijgen. Jezus beloofde dat “alleen die in de herinneringsgraven zijn… te voorschijn zullen komen” (Johannes 5:28, 29). In overeenstemming met wat oorspronkelijk Gods bedoeling was, zullen degene die als mens worden opgewekt, in een paradijs op aarde leven (Lukas 23:43). De toekomst die God belooft, zal voor gehoorzame mensen volmaakte gezondheid en eeuwig leven betekenen. De Bijbel zegt: “De rechtvaardigen, die zullen de aarde bezitten, en zij zullen er eeuwig op verblijven.” – Psalm 37:29.

Zie ook Job 14:14,15; Lukas 7:11-17 en Handelingen 24:15

Is er hoop voor de doden? Mmmm! Alléz de meesten willen inderdaad allemaal leven, uiteraard, dat is nu eenmaal het overlevingsinstinct van elk leven op aarde, dat is het ingebouwde mechanisme van de levensbouwelementen als het ware. Genieten? Ja zeker en vast, waarom het niet is gegeven voor iedereen is natuurlijk een andere zaak. Het verlangen om overlevenden terug te zien? Bedoelen ze in het hiernamaals? Als het dat is, dan toch liever zo laat mogelijk, eenmaal de pijp uit zal men ze toch niet meer terug zien. Ze terug willen zien wanneer we nog leven lijkt me ook akelig, tenzij de doden niet terug zouden keren als zombies. Wat leert de bijbel? De meeste mensen komen allemaal terug, de opstanding. Ik vraag mij af wanneer dat zal gebeuren, inmiddels zijn er al tijdens de eeuwen heen triljoenen mensen op aarde geweest, gaat druk worden denk ik, zal deze aardkloot niet wat te klein zijn? Oh, ja, just, enkel die in de herinneringsgraven zijn… zullen tevoorschijn komen, dat zijn er natuurlijk ne pak minder mensen, graven verdwijnen tenslotte door de jaren heen. Maar goed, ze hebben het weer slim bekeken hé, het is Jesus die het had beloofd, maar wie is Jesus, hij was tenslotte maar ne prediker, niks minder, niks meer. Maar dan veranderen ze weer van idee, in overeenstemming met wat gods bedoeling was: die als mens opgewekt geweest zijn zullen in een paradijs op aarde leven!!!!! Dus toch elke mens dan?, oeps yep maar daar hebben ze dan weeral iets discrimerend op gevonden: god beloofd de volmaakte gezondheid en eeuwig leven voor diegene die gehoorzaam zijn. Aha dus god is niet zo vergevingsgezind als men beweerd? En lap wat verteld de bijbel verder nog: de rechtvaardigen zullen de aarde bezitten en eeuwig verblijven. Maar hoe en wie gaat bepalen wie of wat rechtvaardig is? Enkel de gehoorzamen? Wie moet men gehoorzamen? God? De persoon tussen god en de mens, de geestelijken dan? Nee dank U, wij hebben deze achterbakse schijnheilighaards te lang gehoorzaamd. Wij moeten hun enkel gehoorzamen om hun macht te kunnen behouden. De macht over de massa. Wordt wakker mensen……

19:21 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

07-01-09

Anneke 2 jaar geleden

Weeral een jaar verder. Anneke – voor diegene die haar kennen (kende) op de blogwereld – is twee jaar geleden op 7 januari 2007overleden desondanks haar strijd om het leven, haar levenslust heeft het niet gehaald. Maar ze is een voorbeeld voor velen, uiteraard is ze niet de enigste die zo een sterkte uitstraalt. Het zijn die personaliteiten die mij zullen bijblijven, nu rond deze periode heviger. Misschien is een minuut stilte houden wel op zijn plaats.

06:47 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-01-09

Barbie

Barbie, ja laten we het eens hebben over Barbie, en dan heb ik het niet over de Nazimisdadiger Barbie, maar over de poppetjes. Het meeste is er al van verteld geweest, over de inpakt van kinderen naar het ideaalbeeld. R. haalde een dvd boven tafel en vroeg of er iemand mee wilde kijken naar “Barbie en het diamantkasteel”. Niemand was kandidaat, daar ik toch in de zetel lag heb ik maar toegegeven, dacht bij mijn eigen: “’k ga wa slapen, daar merkt dan R toch niks van, ze ligt naast mij kijkend naar de TV en is R content” Éénmaal de dvd opgestart keek ik in begin mee. Maar naarmate het verhaal verder ging was ik zelfs aandachtig aan het mee kijken. Moet toegeven dat het verhaal goed onderbouwd was met een zeer belangrijke boodschap. Eigenlijk meerdere boodschappen die in zijn geheel een grote boodschap verkondigd. Ik was aangenaam verrast. Hier toont men dat Barbie niet zo maar stom onnozele grieten zijn zonder enige vorm van moraal en waarden. Anderzijds dacht ik heel even, ok het is zeker en vast omwille commerciële redenen waarom men verhaaltjes maakt met en over Barbie. Maar zou het ook een reden kunnen zijn om het blazoen omtrent het hele Barbie-gebeuren op te poetsen? Hoe dan ook, ik vond het een geweldig verhaal, goed geanimeerd, en waardevol.

16:32 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |