26-01-09

oproep jongeren met zelfmoordgedachten

Ik zou graag een gunst willen vragen aan alle jongeren die zelfmoordgedachten, zelfmoordneigingen of eventueel reeds pogingen hebben ondernomen om het leven van hun eigen te beëindigen. Een gunst, maar het is niet zomaar een gunst, het is voor jullie zelf een enorme mooie gelegenheid om eens te kunnen praten met een totaal onbekende. Wat hebben jullie tenslotte te verliezen? “grijp die kans; het zal een mooie ervaring worden”. Er was eens een meisje, een meisje die gereageerd heeft op mijn minichat op mijn sowhatje.skynetblogs.be met de vraag of hier mensen waren die zelfmoordgedachten hadden. Ge kunt het al raden, het heeft niet lang geduurd en ik had met dat meisje contact via mail. Intussen hebben we toch al wat heen en weer gemaild. Het meisje genaamd Lisa heeft namelijk een bijzonderlijk fascinerend zeer moeilijke opgave voor haar eigen gekozen (of opgelegd? Ben ik vergeten te vragen, maar ik denk van niet). Die opgave heeft rechtstreeks te maken met haar school. Lisa wilt voor haar jaarwerk het thema “zelfmoordgedachten bij jongeren” uit diepen. Waarom ik zo enthousiast ben om haar te helpen, en jongens en meisjes, verdorie de tijd dringt, haar eindwerk moet af zijn tegen maart, treuzel dus niet en contacteer Lisa. Oh ja dus, intussen heb ik door dat Lisa het niet enkel doet voor het jaarwerk, maar Lisa is wel degelijk begaan over dat edele thema “zelfmoord”. Zij ziet geen statistieken, zij ziet geen gestoorden, zij ziet geen zwakken, zij ziet eerder de mensen, mensen, geen nummers. Haar passie is toch vrij groot, en nee, ik ken Lisa niet, maar ik weet nu al dat het haar in alle ernst is. Het zal voor Lisa ook een enorme emotionele ervaring worden. Lisa heeft het woord “interview” gebruikt, maar beste, het is en wordt geen interview, het is de bedoeling dat het een gesprek wordt tussen jullie, ze heeft enorm veel begrip, “waag jullie kans”. Voor diegene die zich geroepen voelen om alles in het belachelijke te trekken, gelieve jullie te onthouden, want dat kost onnodig enkel jullie tijd en Lisa’s tijd. Om het makkelijker te maken kunnen jullie beter haar rechtreeks contacteren via het volgende mail adres, ik hoef geen tussenpersoon te zijn:

youkhana_liza@hotmail.com . uiteraard kan het anoniem.

Voor Lisa zou het enorm fantastisch zijn, de kers op de taart, dat er ook jongeren bereid zijn om in irl het gesprek te willen voeren.

Nogmaals haar e-mail youkhana_liza@hotmail.com

Ik hoop toch op voldoende positieve reacties. Doe het niet enkel voor Lisa, maar doe het ook voor Julie zelf. There is no life after death.

15:48 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ik zou graag meedoen maar ik heb al zelfmoord gepleegd. Of is dat geen bezwaar ?

Gepost door: Duvel | 26-01-09

Reageren op dit commentaar

ik ben geen jongere meer he?

Gepost door: Lucy | 27-01-09

Reageren op dit commentaar

@Duvel 1: je hebt één heel belangrijke zin vergeten te lezen in dit postje :-)
2: ook gij zijt geen jongeren meer.
3: dat moet ge niet aan mij vragen, maar aan L,

Gepost door: watje | 27-01-09

Reageren op dit commentaar

tiens, stond er dan één belangrijke zin in je postje.
Niets van gemerkt , sorry.
Wees maar gerust. Ik mail ze niet over dit "edele???" thema.

Gepost door: Duvel | 27-01-09

Reageren op dit commentaar

@Duvel t'is maar wat men belangrijk vindt hé, ik hou niet van voetbal, dus voor mij is voetbal niet belangrijk.
net die "onbelangrijke, belangrijke zin" die ik bedoel is nochthans toepasselijk op uw eerste ractie hier op deze post en tevens een antwoord op uw vraag.
Voor U is het niet belangrijk, dan is het ook maar normaal dat ge het niet gemertkt hebt.
uw excusses zijn aanvaard Duveltje.

Gepost door: watje | 27-01-09

Reageren op dit commentaar

@Lucy ik vrees ervoor :-)

Gepost door: watje | 27-01-09

Reageren op dit commentaar

eerste poging was ik acht jaar en er hebben en paar andere gevolgd, maak niet uit hoeveel....BUT!!!er is leven na de dood, been there, done that.

greetz

Gepost door: sophia | 10-12-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.