09-01-09

de waarheid? is er hoop voor de doden?

Is er hoop voor de doden?

Vanwaar deze vraag? We willen allemaal leven, en we willen van het leven genieten met de mensen van wie we houden. Het is dan ook logisch dat we ernaar verlangen overleden familieleden en vrienden terug te zien.

Wat leert de bijbel? De meeste mensen die gestorven zijn, zullen een opstanding krijgen. Jezus beloofde dat “alleen die in de herinneringsgraven zijn… te voorschijn zullen komen” (Johannes 5:28, 29). In overeenstemming met wat oorspronkelijk Gods bedoeling was, zullen degene die als mens worden opgewekt, in een paradijs op aarde leven (Lukas 23:43). De toekomst die God belooft, zal voor gehoorzame mensen volmaakte gezondheid en eeuwig leven betekenen. De Bijbel zegt: “De rechtvaardigen, die zullen de aarde bezitten, en zij zullen er eeuwig op verblijven.” – Psalm 37:29.

Zie ook Job 14:14,15; Lukas 7:11-17 en Handelingen 24:15

Is er hoop voor de doden? Mmmm! Alléz de meesten willen inderdaad allemaal leven, uiteraard, dat is nu eenmaal het overlevingsinstinct van elk leven op aarde, dat is het ingebouwde mechanisme van de levensbouwelementen als het ware. Genieten? Ja zeker en vast, waarom het niet is gegeven voor iedereen is natuurlijk een andere zaak. Het verlangen om overlevenden terug te zien? Bedoelen ze in het hiernamaals? Als het dat is, dan toch liever zo laat mogelijk, eenmaal de pijp uit zal men ze toch niet meer terug zien. Ze terug willen zien wanneer we nog leven lijkt me ook akelig, tenzij de doden niet terug zouden keren als zombies. Wat leert de bijbel? De meeste mensen komen allemaal terug, de opstanding. Ik vraag mij af wanneer dat zal gebeuren, inmiddels zijn er al tijdens de eeuwen heen triljoenen mensen op aarde geweest, gaat druk worden denk ik, zal deze aardkloot niet wat te klein zijn? Oh, ja, just, enkel die in de herinneringsgraven zijn… zullen tevoorschijn komen, dat zijn er natuurlijk ne pak minder mensen, graven verdwijnen tenslotte door de jaren heen. Maar goed, ze hebben het weer slim bekeken hé, het is Jesus die het had beloofd, maar wie is Jesus, hij was tenslotte maar ne prediker, niks minder, niks meer. Maar dan veranderen ze weer van idee, in overeenstemming met wat gods bedoeling was: die als mens opgewekt geweest zijn zullen in een paradijs op aarde leven!!!!! Dus toch elke mens dan?, oeps yep maar daar hebben ze dan weeral iets discrimerend op gevonden: god beloofd de volmaakte gezondheid en eeuwig leven voor diegene die gehoorzaam zijn. Aha dus god is niet zo vergevingsgezind als men beweerd? En lap wat verteld de bijbel verder nog: de rechtvaardigen zullen de aarde bezitten en eeuwig verblijven. Maar hoe en wie gaat bepalen wie of wat rechtvaardig is? Enkel de gehoorzamen? Wie moet men gehoorzamen? God? De persoon tussen god en de mens, de geestelijken dan? Nee dank U, wij hebben deze achterbakse schijnheilighaards te lang gehoorzaamd. Wij moeten hun enkel gehoorzamen om hun macht te kunnen behouden. De macht over de massa. Wordt wakker mensen……

19:21 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Vollen bak Hoe meer volk , hoe meer vreugde .

Gepost door: Siberx | 10-01-09

Reageren op dit commentaar

ik zie het al die wereldbol is veel te klein zeg. En als 't alleen de gehoorzamen zijn, zal het wel heeeel saai zijn. Alleze dan wordt het dan toch een dooie boel.

Gepost door: ambereyes | 10-01-09

Reageren op dit commentaar

Ik kan m'n ogen bijna niet meer openhouden -_- en nadenken is voor het moment ook niet gemakkelijk!

maike blijft ten strijde trekken tegen haar virussen!

groetjes

Gepost door: maike | 12-01-09

Reageren op dit commentaar

Watteke Watteke Watteke stook die bijbel eens op :-P Man Man Man Waar zijde mee bezig hihihi Johannes Lucas der scheelt iet met u maatje ;-) Was t niet allen tegen inbev of zoiets , ge maakt mij bang met uwe babylonische praat ... hihihi
SEE U IN HELL
We don't need no thoughts control ;-)

Gepost door: lucy | 13-01-09

Reageren op dit commentaar

Ik onthou er het mijne van...
De mensen die ons dierbaar waren en overleden zijn, zij die we ons leven lang blijven herinneren en voor altijd in ons hart dragen... dat zijn de mensen wiens lichaam alleen weg is... zij blijven voortleven in ons hart... 'het paradijs?' misschien wel hé, want waar is het beter dan in iemands hart?

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 14-01-09

Reageren op dit commentaar

@Sx ik hou niet van veel volk, te druk.
de kans is jammer genoeg veel groter dat hoe meer volk, hoe meer ellende er is. dat is niet negatief bekeken, dat is de bittere realiteit.

Gepost door: watje | 14-01-09

Reageren op dit commentaar

@M&M juist, de overledenen zitten nog in het hart bij de "levenden". het zijn de herinneringen die enkel nog resten bij de levenden, eenmaal die levenden verdwenen zijn (overleden) , zijn zij ook slechts nog maar herinneringen bij de volgende generatie van de levenden. het paradijs zit dus enkel maar in de herineringen van de levenden.

Gepost door: watje | 14-01-09

Reageren op dit commentaar

@Maike rusten, rusten Maike, U enkel verzetten bij positieve bezigheden. gelukkig is voor U het nadenken maar een momentopname, bij mij is dat permanent onmogelijk :p ;-). Virussen, yep, wie kent ze niet? toch hebben ze ook nuttige eigenschappen.

Gepost door: watje | 14-01-09

Reageren op dit commentaar

@Lucy allen tegen INBEV? waarom? omdat ze onze bieren vervlakken, plat maken. de bijbel? is gewoon plezant.
SEE YOU IN HELL TOO :-)
hopelijk minder druk dan in het paradijs, maar dat betwijfel ik :-)

Gepost door: watje | 14-01-09

Reageren op dit commentaar

Ik ben wakker! De bijbel plezant om te lezen??? Zelfs het cathecismusboekje is te dik voor mij!

groetjes ;-)

Gepost door: maike | 14-01-09

Reageren op dit commentaar

@Maike

de bijbel op zich vind ik plezant, zelf heb ik de bijbel nooit gelezen, noch de vernieuwde versie, noch de oorspronkelijke versie, noch de verkorte. ik ken enkel de verhaaltjes wat ze mij hebben geleerd tijdens de les godsdienst, documentaires en films....
Gepost door "watje"

Gepost door: watje | 15-01-09

Reageren op dit commentaar

OOIT had je nog idealen Watje LOOOL

Gepost door: lucy | 16-01-09

Reageren op dit commentaar

ge komt vrijdg he, willen of nie ;-)

Gepost door: lucy | 16-01-09

Reageren op dit commentaar

Dood = dood Dood is dood. Paradijs? Geef mij daar aub eens een voorbeeld van. Na een paar uurtjes zullen de meesten het al beu zijn. Men zal andere prikkels nodig hebben. Zo zijn we toch? En als het in het "paradijs" anders is, dan zouden ze ons veranderd moeten hebben. Maw we zijn dan onszelf niet meer...

Gepost door: Vrijdenker | 16-01-09

Reageren op dit commentaar

Prettig weekend watje en smijt die verkorte versie ook maar over de haag ;-)

groetjes

Gepost door: maike | 17-01-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.