02-01-09

Barbie

Barbie, ja laten we het eens hebben over Barbie, en dan heb ik het niet over de Nazimisdadiger Barbie, maar over de poppetjes. Het meeste is er al van verteld geweest, over de inpakt van kinderen naar het ideaalbeeld. R. haalde een dvd boven tafel en vroeg of er iemand mee wilde kijken naar “Barbie en het diamantkasteel”. Niemand was kandidaat, daar ik toch in de zetel lag heb ik maar toegegeven, dacht bij mijn eigen: “’k ga wa slapen, daar merkt dan R toch niks van, ze ligt naast mij kijkend naar de TV en is R content” Éénmaal de dvd opgestart keek ik in begin mee. Maar naarmate het verhaal verder ging was ik zelfs aandachtig aan het mee kijken. Moet toegeven dat het verhaal goed onderbouwd was met een zeer belangrijke boodschap. Eigenlijk meerdere boodschappen die in zijn geheel een grote boodschap verkondigd. Ik was aangenaam verrast. Hier toont men dat Barbie niet zo maar stom onnozele grieten zijn zonder enige vorm van moraal en waarden. Anderzijds dacht ik heel even, ok het is zeker en vast omwille commerciële redenen waarom men verhaaltjes maakt met en over Barbie. Maar zou het ook een reden kunnen zijn om het blazoen omtrent het hele Barbie-gebeuren op te poetsen? Hoe dan ook, ik vond het een geweldig verhaal, goed geanimeerd, en waardevol.

16:32 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Welke boodschap? Dag Watje,

Vooreerst een gelukkig nieuw jaar. Het ga je goed. Mijn vraag is nu. Welke boodschap werd dan verkondigd? Daar spreek jij niet over, alhoewel die boodschap blijkbaar wel interessant is.

Groetjes

Gepost door: Vrijdenker | 03-01-09

Reageren op dit commentaar

de boodschap Voor U ook ne gelukkig nieuw jaar Vrijdenker. Ik vond het niet nodig om de boodschap te vermelden die er verkondigd werd, omdat het mij niet ging om de boodschap zelf, maar omwille dat deze animatie film meer was dan het prijzen van Barbie. Voor ons is het een oubollige boodschap, dus moet ge het ook een beetje bekijken in de ogen van de kinderen, de doelgroep zijn de kinderen zoals ge weet. Het gaat over vriendschap, het gaat over onvoorwaardelijkheid, het gaat over verantwoordelijkheid, uiteraard gaat het ook over liefde en magie (maar zo moet ook een sprookje zijn hé), maar het gaat ook over egoïsme, het gaat ook over muziek, zonder muziek is er geen leven, zonder muziek is alles zwart en duister. Waarschijnlijk zijn er nog meer kleine dingen tussen, ik zou het nog eens moeten gaan bekijken. Maar het schone ervan is dat ik op die manier R vragen kon stellen, allerhande vragen, uiteraard op het niveau van een kind, vragen over de film uiteraard. Ze ontdekken niet alles, maar soms staat ge verbaasd in hoe verre ze de waarden hebben herkent. Afhankelijk het gesprek tussen mij en R probeer ik vergelijkingen te maken met de werkelijke wereld. Voor het kind is dikwijls een animatie werkelijkheid. mmm ik kan ook eventueel het verhaal ook vertellen :-)

Gepost door: watje | 03-01-09

Reageren op dit commentaar

GELUKKIGE VERJAARDAG WATJE
X
X
X
X XXXX

Gepost door: life angel | 04-01-09

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat vele tekenfilms of kinderfilms een boodschap willen meegeven en als de ouders eens zoveel moeite deden als jij he watje, konden de kinderen na zo'n filmpje vertellen wat er zoal in hen omgaat.

En ik zie dat je verjaard bent!
Ook van mij een Happy Birthday met drie kusjes dan :-)

groetjes

Gepost door: maike | 04-01-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.