15-12-08

5000 jobs

De regering gaat geld pompen in de bouw via grote openbare bestedingen, waarom de bouw? Op zich vindt ik dit niet slecht, het kan alleen maar ten goede komen van iedereen, alleen, maar, was dat geen kneljobmaterie? Had men daar geen volk voor te kort? Gaan we nog meer Polen binnen brengen? En dan hebben we het nog niet over wie die aanbestedingen gaat krijgen? Wie gaat die aanbestedingen krijgen? Wie gaat er weer beter van worden? De arbeiders? De belastingbetaler? Wil men enige motivatie los krijgen bij de Belgen om terug meer geld te laten rollen –en niet enkel naar de staatsschatkist en de banken- om de economie weer in gang te krijgen zijn er andere middelen. Raar he, men laat steeds uitschijnen dat we de kleine ondernemingen nodig hebben om de economie draaiende te houden, dat zij diegene zijn die voor werkgelegenheid zorgen, dat zij diegene zijn die geld in het laatje brengen, de economie draaiende houdt, of heeft men nu plots ingezien dat wanneer de gewone man hun geld afgenomen wordt, de economie gewoon in elkaar stort. De ene kan niet zonder de andere, het is enkel maar door in het jonge verleden de overdreven grote winstdrang van aandeelhouders en managers. Laten we eerst eens gaan besparen in het aantal ministers, daar bespaard men al enkele miljarden per jaar, laten we eens stoppen in de bedrijven om zoveel bazen te gaan creëren die massa’s geld kosten en die er maar enkel zijn om arbeiders te gaan inkrimpen en nog meer onder druk te zetten, net die arbeiders die 10 keer minder kosten dan bazen waarvan men zich wel eens afvraagt wat ze doen. Het is een tendens in vele bedrijven waar almaar meer bazen zijn dan arbeiders, dat is geen gezonde situatie voor een bedrijf.

17:59 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hallo watje tja, een goede vraag hé, waarom in de bouw en in scholen, want zoals ik het begrepen had op die uiteenzetting stond het onderwijs in Wallonië enorm achter. Dus gaat het geld dan naar daar gaan om voor beter onderwijs te zorgen en werkgelegenheid?
En er zijn ook inderdaad mensen tekort in de bouw, tenzij een aantal mensen die nu in fabrieken werken die sluiten zich dan gaan profileren in die sector.

In de rand rond Brussel zijn er inderdaad teveel politieke postjes misschien dan die stimulatie van die bouw zodat die politiekers en de bazen aan diene bouw kunnen beginnen hé haha

groetjes en knuf

Gepost door: life angel | 16-12-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.