02-11-08

stakingsrecht?????

Staking is geen recht meer in Belgie. Dit hebben we te danken aan deze blauwe regering met meelopende spa. Een staking is het laatste middel van een vakbond, en éénieder wie weet hoe de vakbond werkt, weet dat zij zelf niet direct over gaan naar stakingen, maar dat er een hele hoop vergaderingen en dialoog met de werkgever vooraf gebeuren om net stakingen te voorkomen, ook de vakbond staakt liever niet dan wel, wat men ook beweerd op straat en de media. Een 9 jaar geleden heeft Verhofstadt het recht gegeven aan de werkgever om stakingen te kunnen doorbreken door te dreigen met een rechtzaak en gerechtsdeurwaarders. Wat mijn vraag nu is wat als ik als burgerlijke partij naar het gerecht stap en de stakingen van de politie op die manier wil doorbreken om ook deurwaarders op hun af te sturen, want als belastingbetaler ben ik hun werkgever. Dat wil dus zeggen dat ik dan ook het recht heb om de politiestakingen of gevangenisbewakers die staken hun het stakingsrecht te ontnemen door deurwaarders eropaf te sturen. Maar hoe gaat het dan in zijn werk, want in opdracht van de deurwaarder moet de politie de deurwaarder begeleiden en doen wat de deurwaarder hun oplegt. Gaan ze hun eigen dan moeten......????

17:51 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

dag Watje naar " mijn " mening ben jij niet de werkgever van de politie. Die vallen onder het ministerie van binnenlandse zaken. En als de politie wil staken worden zij opgevorderd door de gouverneur of minister en worden hun rechten tot staking ontnomen. Jij kan je enkel burgerlijke partij stellen als je kan aantonen dat je hierdoor schade hebt geleden Anders heeft dit totaal geen zin . De onderzoeksrechter zal beslissen of uw burgerlijke partijstelling aanvaard wordt. Ga jij je dan Burg.^partij stellen voor al die werklozen die betaald worden uit dezelfde kas waartoe de belastingbetaler bijdraagt? Stel dat ik schade oploop aan mijn auto op een baan ga jij dan mijn kosten helpen vergoeden aangezien wij belastingbetalers zijn en mede verantwoordelijk?
een strratje zonder einde nietwaar?
gegroet met zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 02-11-08

Reageren op dit commentaar

@ Sunny-Kay dat weten we wel, maar het was een sarcastische simpele kijk op het gegeven. tenslotte zijn zij wel degelijk betaald door onze belastingen. ook het ministerie van binnenlande zaken worden betaald door onze belastingen...... de vraag is wat schade betekent hé???? wie schaadt wie????? wat betreft uw wagen die schade loopt, awel gij kunt dit opvorderen via het gerecht door het verzuim van een goed onderhoud van het wegennet........... of ge da zaak gaat winnen?????? ik zou uw schade willen betalen, maar heb geen geld, alles gaat al naar de belastingen :p

Gepost door: watje | 02-11-08

Reageren op dit commentaar

tegen ik ben grotendeels tegen stakingen omdat de meeste mensen geen flauw benul hebben wat ze aanrichten voor zichzelf of hun medecollega.

In crisistijden en onder bepaalde situaties zou het inderdaad geen recht mogen zijn.
Momenteel zitten we in zo'n periode en het enige wat die stakingen nu uithalen is dat er nog meer firma's failliet gaan en er nog minder werkgelegenheid is en nog meer mensen zonder job zitten.

Gepost door: life angel | 04-11-08

Reageren op dit commentaar

Het stakingsrechts is niet zomaar een cadeautje dat we gekregen hebben (de cadeautjes zijn trouwens niet voor ons), maar iets waarvoor mensen gestorven zijn. Met er deurwaarders en politie op af te sturen vind ik dat ze een zeer gevaarlijk spel aan het spelen zijn.
En crisistijd? Dat maken ze ons al jaren wijs. De winsten zijn nog nooit zo groot geweest als de voorbije jaren. Nu is het crisis ja, maar wiens schuld is dat? In elk geval niet van de gewone werkman. Dankzij de graaicultuur zitten we nu in deze situatie en heel de wereld zit in hetzelfde schuitje. Wie heeft er in eerste instatie last van? Degenen die het al het moeilijkst hadden. Sommige rijken zijn dan misschien zowat de helft van hun fortuin kwijt (en ik ben er zeker van dat ze daar kapot van zijn), maar ze houden nog altijd veel meer over dan dat wij ooit zullen hebben (je mag zelfs enkele generaties optellen).
Dat managers wat meer verdienen dan een gewone werkmens, daar heb ik niet veel op tegen, maar zoveel meer? Omdat ze zoveel verantwoordelijkheid hebben klinkt het dan. Maar als puntje bij paaltje komt nemen ze die verantwoordelijkheid niet. Als het fout loopt krijgen ze een vette ontslagpremie en hebben al een andere dikke job voor ze die ene kwijt zijn, en zelfs als ze die niet vinden, ze hebben genoeg overgehouden om te gaan rentenieren onder een palmboom. Steel eens een brood uit grote honger, wedden dat je een andere straf krijgt?
Het zijn altijd dezelfden die moeten buigen, vertrouwen hebben en betalen. En dat een mens dat eens beu wordt...

Gepost door: Nadia | 05-11-08

Reageren op dit commentaar

** Eerlijk gezegd vind ik stakingen een beetje zoiets van: we krijgen ons goesting niet dus iedereen moet maar meeboeten...
tja..

Gepost door: bibien | 07-11-08

Reageren op dit commentaar

Wou eerst niet reageren maar het moet toch van mij af. Ik wordt nie goe van wa ik lees van de mensen die tegen staken zijn. En dat is dan ook het enigste wa ik er over wil vertellen.

Gepost door: glimmerman | 08-11-08

Reageren op dit commentaar

mmm het is niet dat ik het stakingsrecht wil afschaffen of er volledig tegenben, want dan zou er inderdaad een wanverhouding zijn en enkel bij foutieve werkgevers een chantage kunnen ontstaan die ook zeker reeds bestaat. Mijn visie komt grotendeels voort omdat ik altijd in een bedrijf gewerkt heb waar zowel de sociale voorzieningen en de werksfeer goed zat dus ik ken geen negatieve ervaringen op dat vlak. Maar ik heb de uiteenzetting gevolgd van een professor en wat is er gebeurd? De lonen zijn weer omhoog gegaan via syndicale overeenkomsten en wat is het gevolg, net als die professor zei trouwens. De bedrijfsleiders anticiperen hierop (kunnen niet anders als ze concurentieel willen zijn en een gezond bedrijf willen houden) met ontslagingen tot gevolg. Als ze dit niet doen gaan de bedrijven failliet met nog meer werklozen tot gevolg.

Wat je je verder schrijft Nadia klopt uiteraard ook wel dat juist daardoor diegene die het minder heeft, het juist moeilijker gaan krijgen en de meer begoede iets minder. Maar ook dit heeft uiteindelijk zijn gevolgen omdat juist dan ook de iets betere middenstand weer minder gaat uitgeven.
Met de veel te hoge verloningen voor bedrijfsleiders ben ik het ook niet mee eens, maar anderzijds is het wel zo dat wij werknemers liefst zoveel mogelijk betaald willen worden en anderzijds toch niet teveel uren willen doen.36 tot 40 urenweek ...waar een kleine tot middelmatige zelfstandige of bedrijfsleider toch gemakkelijk het dubbele werkt. Reken dan maar al eens uit wat dit dan in werkelijkheid nog effectief per uur is en dan krijg je al behoorlijk andere resultaten . Er zijn trouwens mooie voorbeelden hoe je wel, en je werknemers gemotiveerd en betrokken houdt en je bedrijf op die manier gezond kunt houden.

Maar ik mis tenopzichte van vroeger toch meer en meer die betrokkenheid van werknemers. Firma's steken er hun geld in om een opleiding te geven en dan zijn ze weer weg, extra belastend voor de werknemers die wel blijven en enorm kostenrovend en gevaarlijk voor de gezondheid van een bedrijf. En dan zal ik nog maar zwijgen van het aantal dagen ziekteverlof dat ze opnemen. Sprak recent met een oom van 87 jaar die 16 uren per dag klopte in zijn tijd en gedurende héél zijn loopbaan amper een maand ziek was geweest. Nu zijn er al heel veel werknemers één maand ziek op één jaar.
Alhoewel bedrijfsleiders het zelf ook wel gedeeltelijk in de hand gewerkt hebben door de flexibiliteit te vragen.

Coöperatieve vennootschappen vind ik in die zin mooie structuren. Volledige open communicatie, waar iedereen zijn inbreng kan geven en ook telkens op de hoogte wordt gehouden, wat alles kost wat ze doen en gebruiken en iedereen die meewerkt in het bedrijf een extra vergoeding krijgt via de winsten.

Maar met klagen ga je toch niks oplossen. Wat ik me dan afvraag als er hier dan zo geklaagd wordt, waarom er zoveel bedrijven geen werknemers vinden? Veel bedrijven krijgen gewoon geen bekwame mensen te pakken.

In mijn familie zag ik toch telkens de mensen een studie aanvangen en ze vonden toch terug werk en zelfs op oudere leeftijd. Je neemt dan best wel contact op wat de knelpuntberoepen zijn om in die richting iets bij te gaan leren hé.

Gepost door: life angel | 08-11-08

Reageren op dit commentaar

$$$$$ Hoe je het ook draait of keert, het komt altijd op hetzelfde neer. En dan sluit ik mij volledig bij Nadia aan, het zijn altijd de gewonw mensen die de rekening zullen betalen. Het is nog steeds zo dat het fortuin de rechters in handen heeft, die dan om dat fortuin te beschermen een bevelschrift uitvaardigt.
De deurwaarder, is een slimmerik, die verdient zijn geld met de miserie van anderen, en de politie, die moet maar uitvoeren. Of je nu in Afrika, Rusland of Belgie woont, als je genoeg geld hebt is alles te koop... Aleen van Afrika en Rusland zegt men dat openlijk, van Belgie is dat een publiek geheim, iedereen weet het, maar het mag niet vertelt worden...

Gepost door: grote boze wolf | 09-11-08

Reageren op dit commentaar

hélaba grote boze wolf een mooi filmpke da ge gemaakt hebt

er is iets veranderd aan deze blog een tekst of een berichtje verdwenen weet nog niet wat juist weg is

prettig weekend watje en boze wolf in een schapenvacht haha of omgekeerd een schaap in een wolvenvacht kies maar

Gepost door: life angel | 16-11-08

Reageren op dit commentaar

@LA nee, er is niks veranderd in deze blog, toch niet bij mijn weten, en er zijn ook geen teksten of reacties verwijderd.

Gepost door: watje | 16-11-08

Reageren op dit commentaar

@LA U vergelijkt appels met schaamluizen.
U zal altijd wel 'geleerden' vinden om de grootste lulkoek als wetenschappelijk waar te verkondigen. Weet u dat de tabaksindustrie ooit wetenschappers inhuurde om te komen verklaren dat roken absoluut gezond was? Dit is geen aleenstaand feit. Waar u dat gelezen heeft, daar heb ik geen benul van. Anderszijds lees ik andere dingen. Ook van professoren, en zelfs politici, zoals oa. W. Claes...
Wat betreft kleine zelfstandigen, die werken voor zichzelf, en kunnen alzo een groot stuk zelf bepalen... Het management klaagt ook dat zij hard moeten werken, maar is dat zo? Kan u de zakenlunches en golfpartijtjes als werk beschouwen. Als dat morgen voor mij ook geldt, wel dan wil ik overmorgen dubbel zo hard werken tegen 10 het loon dat ik nu verdien. We spreken dan nog niet over decadente feestjes waar men de cocaïne met zakken van 50 kilo aanvoerdt... Het management, en de politiek trouwens ook, zegt dan dat ze dat hoge loon nodig hebben omdat ze zulk een grote verantwoordelijkheid hebben. Welke verantwoordelijkheid? Zelfs al hebben ze hun bedrijf geruineerd, dan nog krijgen ze hun bonus, en sancties worden niet getroffen. Voorbeelden? Sabena, de post, picanol, domo, fortis, dexia,... kan nog weken doorgaan. Hier wordt een politiek gevoerd van ons kent ons, de rechtbanken puilen uit van de marionetten van de politiek. En de politiek, zit in de zakken van de industrie. Het komt er eigenlijk op neer, dat na de sociale revolutie men de industrie heeft gemondialiseerd, omdat dezen hadden gemerkt dat de mondialisering van de misdaad geen windeieren opbrachten. Probeert u maar een buitlands bedrijf aan te klagen... Ik wens u feestelijk succes.
Het lijkt mij logisch dat ik weiger gedwongen te participeren in een gangsterkultuur waar zogenaamde flexibiliteit eigenlijk neerkomt op regelrechte uitbuiting. Concurrentie met het buitenland? Hoe zou ik in godsnaam kunnen concurreren met pakweg een Indiër? Hij verdient dan misschien maar 2 €per dag, maar een maaltijd kost maar 25 cent...
Inderdaad, met klagen staken kom je er inderdaad niet. Volgens mijn mening, maar ook die van de professoren, en politici waar ik de stukken van lees, worden de burgerrechten de laatste tijd in sneltreinvaart met de voeten getreden. Als het establisment zijn eigen regels aan zijn laars lapt, is er maar 1 mogelijkheid over, en dat is de mogelijkheid die men had ten tijde van pastoor Daens... Een systeem dat draait voor 10% van de bevolking is een slecht systeem. En met minieme veranderingen zou men de situatie kunnen veranderen. Slaapt u rustig verder en praat uw uitbuiter naar de mond...
Vanavond op canvas een reportage over de kredietcrisis, maar wellicht kijkt u liever naar familie?

Gepost door: obelix | 16-11-08

Reageren op dit commentaar

jawel watteke das kapitaal en de waarheid zijn verdwenen


en obelix, je geeft geen antwoord op mijn vraag.

Waar zou ik wat gelezen hebben, over wat heb je het?

Gepost door: life angel | 16-11-08

Reageren op dit commentaar

Een citaat uit uw mail:

Maar ik heb de uiteenzetting gevolgd van een professor en wat is er gebeurd?

Antwoord op uw vraag? Ik zie geen vraag maar een uiteenzetting die compleet uit de context van de realiteit is gerukt. Voor de rest heb ik geen uitstaans met Marx, ik denk wel voor mezelf.

Gepost door: obelix | 16-11-08

Reageren op dit commentaar

appels en schaamluizen ken jij schaamluizen? ik niet dus ik kies dan toch de appel...

Hoe meer ik zie, hoe meer ik tegen de koning ben
een koning die zijn dochter niet wilt herkennen en die dan als het waar is dat we zogezegd in een recessie belanden (maar dit willen ze ons natuurlijk laten geloven om ons schrik aan te jagen en in het gareel te laten blijven lopen) 6% opslag zou krijgen op kap van zijn onderdanen, die dan in een recessie zouden belanden en het met veel minder zullen moeten doen. Wansmakelijk. Geef me dan maar koning Albert I dat was tenminste nog een koning. Volgens wat ze ons voorschotelen en willen laten geloven allemaal natuurlijk.

Tot hiertoe is er nog maar één politieker die er voor mij bovenuit steekt in de heisa van de vuile politiek die ze spelen sinds de verkiezingen. Ook al ben ik niet onmiddellijk voor een splitsing, en dat is voor Bart De Wever. Maar als het doorgaat dat we in een recessie belanden en diene koning zijne opslag krijgt dan vallen alle koningskandidaten af waar ik voor wil stemmen al moet ik voor Vlaams Belang stemmen waar ik ook niet voor te vinden ben, maar ze vragen erom. Dit wilt nog niet zeggen dat ik voor Bart de Wever zou stemmen of de andere partij, maar op dit ogenblik ben ik woedend en zou de kans groot zijn dat ik het wel doe. Bart De Wever heeft tenminste zijn nek durven uitsteken wat al die gatkruipers niet doen.

Ik werd misselijk van het boekje van Herman De Croo van deze avond....gatkruiperij, meeloperij...zij hebben België al lang verkocht en nu zouden ze het willen samenhouden....???

Over welk België spreken we eigenlijk nog, als België enkel over Brussel gaat?
Gepost door: life angel | 17-11-08

Reageren op dit commentaar

zeg watteke ze zijn met je blogje aan het sjoemelen

den ene keer staat er waarheid en den andere keer stakingsrecht

just daarom dat best zo weinig mogelijk waarheid vertelt verdoemme

Gepost door: life angel | 17-11-08

Reageren op dit commentaar

@live angel gesjoemel? oei, hier op mijn scherm heb ik nog niks abnormaals gevonden of gezien.

Gepost door: watje | 18-11-08

Reageren op dit commentaar

tja, idiotie regeert hé watje, mensen geven meningen over zaken die ze niet snappen...

Gepost door: obelix | 19-11-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.