28-08-08

Rik Torfs versus Sigfried Braecke

 

Rik Torfs versus Sigfried Braecke,

Rik vraagt aan Sigfried van welke mensen hij niet houd, zijn antwoord was dat hij niet houd van cynische mensen. Mmm wat zijn  nu eigenlijk cynische mensen? Na wat rondvraag blijkt niemand mij een antwoord te kunnen geven wat cynisch wilt zeggen. Dus mijne dikke Vandale terug boven het stof gehaald.

 

Cynisch: schaamteloos ongevoelig, sarcastisch: jawadde, dat wil dus zeggen dat ik cynisch ben, ik noem mij zelf vaak dat ik sarcastisch ben of dat ik nogal sarcastisch uit de hoek kan komen. dus mij moet hij al niet hebben, so what. Al klopt dit weer niet, want ik ben niet schaamteloos, ik ben niet ongevoelig, what the fuck means that shit???? Ok, dus dan maar gaan opzoeken wat sarcasme wilt zeggen.

Sarcasme: bijtende spot, bittere hoon . pfffffffff ge wordt er moe van: wat wilt dat nu weer betekenen??? Ok bijtende spot kan ik nog op inkomen, al hangt het er weer vanaf wat ge bedoelt met spot? Spot kan heel negatief overkomen, maar in de term van humor is het dan toch weer net ietsje anders, alleen begrijpt men het dan wel altijd? So what!  Mmm ok dan komen we op die bittere hoon. Wat bitter wil zeggen weet ik heel goed, zowel letterlijk als figuurlijk, maar verdomme wat wilt nu die hoon nu weer zeggen???

Hoon: smadelijke bejegening: yep, what the fuck hé, nu weet ik nog niks, zoals ik al zei ge wordt er gewoon moe van, alléz ikke toch.

Smadelijk:  honend, beledigend, vernederend . ahahahahah lap het woordje honend komt weer te voorschijn (van de kast naar de muur sturen meneer Vandale????). mmm ok, vernederend en beledigend is wel duidelijk voor mij. Al tracht ik niemand te beledigen noch te vernederen.

Bejegenen: iemand of iets met bepaalde uitingen of gevoelens beantwoorden. Aha: ok, nu wordt het al positiever hé? jawel, daar kan ik in komen wat men bedoelt.

 

Ik heb het woord “sarcasme” steeds aangevoeld als zijnde een vorm van “zwarte humor” met een heel reëel beeld van de werkelijkheid. Gewoonweg realistisch bekeken vanuit een grappige donkere hoek. Blijkbaar heb ik dus altijd het woord sarcasme verkeerd begrepen, maar voor mij blijft dit mijn gevoelservaring bij dit woord. hahaha, blijkbaar is dat een gave van mij om alles verkeerd te begrijpen, mmm yep, zeker en vast, ik ben ne uil.

Sorry dikke Vandale, maar ik voel mij sarcastisch doch zonder cynisch te zijn. In ieder geval voel ik mij helemaal niet aangesproken om als cynisch bestempeld te worden, niet dat het geval zo is, maar bij deze gezegd zijnde.

 

PS @ Rik en Sigfried: het was een interessant gesprek tussen jullie om de ervaringen (belevenissen) ten opzichte van het dogmatische gegeven te bespreken.

16:01 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik begrijp niet waarom je de woorden zo diep wilt uitspitten watje!

groetjes

Gepost door: maike | 28-08-08

Reageren op dit commentaar

cynisch hier bedoelt Siegfried Bracke volgens mij die mensen die steeds enkel het spottende, zwartgallige van het leven willen zien.
het is de leer van Antisthenes het betekent schaamteloos, ongevoelig, een pijnlijk ongeloof aan de dag leggen voor het goede aan den dag leggende, niet gelovende aan de oprechtheid of goede bedoelingen van de mensen en dit met spottende lach of op scherpe sarcastische wijze laten blijken.
Dus in die zin dat mensen niet oprecht iets aan of iemand kunnen geven zonder er iets voor terug in de plaats te willen.

In die zin houdt ik ook niet van cynische mensen want zij zijn zeer arm. Zij zijn bang om te geven en bang om te ontvangen en nemen dus reeds een houding aan dat je enkel en alleen maar iets van hen wilt.

Gepost door: Life angel | 28-08-08

Reageren op dit commentaar

@Maike&Life Angel staat ergens in de tekst vermeld:-)
thanks voor de info Life Angel. uw laatste zinneke: of misschien een houding dat je juist helemaal "niks" wilt van hen. :-)

Gepost door: watje | 29-08-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.