07-05-08

Ben X

Onlangs eindelijk de film Ben X bekeken. Mijn bevindingen, om er voor naar de cinema te gaan is hij het niet waard. Film is goed onderbouwd, knap in beeld gebracht. Verder ga ik er niet veel van vertellen, er is al zo veel over verteld. Wat mij op een gegeven moment wel plots op viel ongeveer in het midden van de film, maar het kan uiteraard maar een gedacht zijn: ik ben Ben X klonk eerder als ik ben Ben”(n)iks” bij zijn nick name BenX. En inderdaad binnen een maatschappij is hij “niks” voor velen.

13:17 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: ben x |  Facebook |

Commentaren

hoi Watteke wel ik hoorde er al veel over,
poss.en neg. nieuws dus denk ik erover te wachten
tot hij op tv of zo komt.
op je spreuk hieronder dan nog
alle wegen leiden naar de dood, wat ook lijden kan zijn naargelang de omstandigheden he.
Kay groet met zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay// Diamond | 07-05-08

Reageren op dit commentaar

Hé Watje, ik heb op mijn vorige blogje (ondertussen verwijderd) ook een blogje geschreven over Ben X nadat ik de film had bekeken. Net als jij had ik er meer van verwacht. En ook ik maakte die bedenking van Ben X --> Benniks --> Ben niks
Ik vroeg me zelfs af of dat de bedoeling was van de bedenkers van de titel.

Ik wens je nog een fijne woensdag!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 07-05-08

Reageren op dit commentaar

Ben X Hij werd Ben X genoemd door het feit dat ze hem maar niks vonden. Hij was dus niks (dat is wat de regisseur erover verteld heeft op tv). Ben X is dus Ben niks!

Ik wil die film niet zien...te triest en daar hou ik niet van!

groetjes

Gepost door: maike | 07-05-08

Reageren op dit commentaar

Heb die film een tijdje geleden ook gezien. In de Humo werd hij nogal afgekraakt, terwijl hij ook internationale prijzen gewonnen heeft. Ik vind beide soorten reacties overdreven: 't is lang geen slechte film, maar om hem nu een prijs toe te kennen ... Een ding stoorde me na een tijdje wel: de overvloed aan woordspelingen die soms heel erg flauw waren; ze konden wel bedacht zijn door een godsdienstleraar.

Gepost door: xy | 07-05-08

Reageren op dit commentaar

@maike zo triest is die film niet, het gaat niet enkel om die zelfmoord omwille zijn ondergang (pesterijen), maar het gaat ook om te laten inzien hoe zo een persoon kijkt naar de buiten wereld toe, die voor ons naar hun toe heel raar kan klinken.

Gepost door: watje | 08-05-08

Reageren op dit commentaar

Ook de morgen gekocht :-)
Mij sprak hij niet echt aan, vaak vallen films waarover ze zoveel doen tegen. Ondertussen heb ik hem wel gezien en ik vond het gedoe errond serieus overdreven, maar echt slecht vond ik hem niet (heb er al vele slechtere films gezien).

Gepost door: Nadia | 08-05-08

Reageren op dit commentaar

BEN-X De film BEN-X is geen film om voor je amusement naar te gaan kijken, want dan hebben jullie er totaal niks van begrepen.(verontwaardigt)

Het gaat hier over AUTISME , hoe deze mensen de wereld zien om een beetje BEGRIP voor hen te vragen vanuit hun wereldbeeld en hun ANGSTEN en ¨PROBLEMATIEKEN. Het gaat over waar PESTGEDRAG toe kan leiden in deze ONVERDRAAGZAME WERELD waar iederen maar enkel en alleen vanuit zijn eigen BEELD en WIL, geen rekening noch begrip wenst op te brengen voor de ander. Het CONFRONTEREN van PESTERS met de GEVOLGEN van hun EGOISTISCHE ONVERANTWOORDELIJKE PESTGEDRAG en zij mee VERANWOORDELIJK zijn. Het gaat hier over de PROBLEMATIEK en MACHTELOOSHEID van de OUDERS hoe er mee om te gaan. De PROBLEMATIEK in verband met de HULPVERLENING. Als je echt op een deftige manier naar deze film wilt kijken raad ik jullie aan eens eerst naar een lezing te gaan luisteren over autisme. Ouders met een autistisch kind en alle problematieken die zij in de levensloop van hun kind hebben meegemaakt en ga dan nog eens naar BEN-X kijken dan pas kun je echt begrip hebben voor de film. Het maakt me enerzijds ontzettend DROEVIG en anderzijds ontzettend BOOS als ik hier jullie kortzichtige en domme antwoorden lees.

In deze film kwam ook tot uiting hoe moeilijk het is om GOEDE HULPVERLENING TE VINDEN en hoe moeilijk het is om tot een juiste DIAGNOSE te komen vn AUTISME.

Het is gedeeltelijk door een film als BEN-X dat anderen in gang worden gezet om acties te ondernemen en dat een dag specifiek voor ANDERS GEWONEN mogelijk gemaakt heeft.
Ik verwijs hier naar Gent en het event ANDERS GEWOON . (een briesend en schuimbekkend paard)

Het is ook mede dank zij dergelijke films dat

Gepost door: Life angel | 08-05-08

Reageren op dit commentaar

die film zat laatst bij onze krant, ik wil hem wel eens bekijken als het weer wat slechter is, maar dat zal dus niet voor de komende dagen zijn
ben niks was misschien de bedoeling?

Gepost door: amber | 08-05-08

Reageren op dit commentaar

iedereen heeft een plaats in deze wereld en daar zou iedereen zich meer van bewust moeten zijn. De negatieve aanpak van vorige generaties moet gekeerd worden door positieve stimulansen en naar het werken aan positieve zelfbeelden in plaats van negatieve.

Die rotzakken van pestkoppen zijn NIKS ja, en om iets te willen zijn moeten ze zich afreageren op iemand die anders is dan zijzelf . Ze zijn dan nog te laf om het alleen aan te durven maar moeten het met twee of in groep doen.

Gepost door: Life angel | 09-05-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.