23-02-08

heb 1 miljard gewonnen

Yes, yes, yeeeees, joepi, ik heb enkele weken geleden de grote pot gewonnen met de lotto, ongeveer een miljard, eu in Franken hé, laat me nog effe denken in Franken. Nu ik mag u zeggen dan springt ge letterlijk een gat in de lucht.

Wat heb ik allemaal reeds gedaan en wat zijn mijn plannen met dat duizelingwekkend bedrag. De eerste dagen heb ik langzaam proberen te ademen, op rust komen. Hihihi, straf hé, maar plots zijn alle banken vrienden.

Ok wat heb ik het eerst gedaan, of eerder wat ik reeds heb gedaan. Ik heb mij ne Bugatti Veyron gekocht, amai mijn kloten, dat is pas power onder uw gat, maar liefst 1000 pk op vier wielen. Ben er direct naar Frankfurt gereden, yep, full power, plankgas heb ik toch maar niet gedaan deze keer, eerst wat ervaring opbouwen, ben gestopt met 300 km/uur. Kan er nog 100 meer, jawel beste lezers, hij haalt de 400 per uur, maar das niet te doen. Maar die ga ik maximum één jaar houden, is niet plezant rijden met constant uw voet op de remmen. Nadien schaf ik mij wel ne Maybach aan volgens mijn noden of goesting.

In de loop van de week ben ik naar de bank geweest en de notaris. Ik heb ca 60 miljoen ter beschikking gesteld om drie woonsten te schenken aan mijn ouders en broers, met mijn één broer schept het wel een probleem door zijn zwarte hoer, daar zijn we iets anders aan het uitdokteren. Haar uitkopen heeft geen zin, die heeft nooit genoeg. Mmm wie weet, haar liquideren zou een zegen zijn voor de mensheid en voor haar kinderen. Maar goed dat is een ander verhaal.

Voor een deel ga ik het geld vast zetten en leven van de rente, maar ook een vrij groot deel zal ik direct gaan besteden. Voor mijn eigen ga ik een vierkantshoeve kopen of nabouwen, denk eerder bouwen. Een privé gedeelte, een cafégedeelte waar enkel speciaal bieren worden aangeboden, een restaurant gespecialiseerd in gerechten met en begeleid met bier. Een aparte zaal waar kleine feestjes of vergaderingen kunnen gehouden worden. Er zullen ook een paar gastkamers worden voorzien voor wie toch wat te diep in het glas heeft gekeken. 

Een reis naar New zeeland is reeds geboekt, dat zal deugd doen sé. mijn beste collega’s heb ik reeds al goed verwend met een traktatie om U tegen te zeggen, heb ze laten op pikken met van die verlengde Amerikaanse limousines om daarna in een kasteel chick te gaan eten.

Mijn familie zal ik niet trakteren, we zijn altijd in hun ogen stront geweest, dan zijn we nu ook nog stront viola.

Welke realisaties heb ik nog in mijn gedacht: met mijn rendement van het geld ga ik enkele projecten ondersteunen en zelf realiseren. Geloof me, men hoeft niet naar mij te komen, ik ga zelf wel beslissen aan wie ik geld ga geven. Wie zichzelf aanmeld kan het schudden; die krijgt geen rotte kloot.

Er zal ongeveer 1 miljoen geschonken worden aan Greenpeace, maar daar heb ik twee voorwaarden voor ogen: de eerste ik wil transparantie hebben over hun organisatie met name hun wedde. De tweede is dat ik één keer mee wil op de boot om zelf eens een actie mee te maken van hun.  Afhankelijk van alles en nog wat kan het zijn dat deze donatie elk jaar wordt hervat.

Er wordt ook een som vrij gemaakt voor een organisatie die honden opleid voor blinden, ook hier is mijn eis transparantie. Ook zal ik een bijdrage geven aan het natuurcentrum van Opglabeek, die mannen doen hun werk goed, sta ik volledig achter.

Ergens in de Ardennen, en dat wordt dan mijn eigen realisatie wordt een gemoedelijk complex gebouwd. In samenspraak met psychologen en therapeuten neem ik deze in dienst met als opdracht een centrum op te richten voor onhandelbare kinderen. Afhankelijk van wie ik zal toelaten in het centrum zal de kosten die de cliënten moeten betalen afhangen van hun inkomen.

Een later project zal in de film industrie zijn, ik heb er altijd van gedroomd om een film te maken, hoe ik dit concreet moet gaan invullen weet ik nog niet.

Wat ik wel al weet dat ik enkel vergane brouwerijen  zal opkopen (na verloop van tijd) met als opdracht dat de brouwers ons eigen bier blijven brouwen volgens de wetten van de kunst die zo typisch zijn aan ons bier.

En wie weet wat ik nog allemaal in mijne knikker heb om iets te gaan realiseren.

Peep, peep, peep, peep, godvermiljaarde nondedju verdomde rotte klote wekker, gaat die toch niet af om 5 uur om van mijn schone droom te gaan ontdoen net op het hoogtepunt van mijn droom. Pffff shit wat een teleurstelling, maar amai, ik heb genoten van mijn droom, jammer dat ik het niet kan bewijzen dat ik het meen met hetgeen wat ik zou gaan doen.

Tja verder zal deze zielige kloot maar verder trachten te genieten van de gewone dingen des leven in het mogelijke van zijn vermogen. Dromen kunnen toch mooi zijn hé.

15:40 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: een miljard gewonnen, droom, realisatie |  Facebook |

Commentaren

ik wou dat ik ook zo'n dromen had

Gepost door: mieke | 23-02-08

Reageren op dit commentaar

@mieke het was eerder een dagdroom ;-) s'nachts

Gepost door: watje | 24-02-08

Reageren op dit commentaar

Dag Watje Indien je de lotto echt had gewonnen. Dan zat je waarschijnlijk iets anders te doen dan te bloggen :-) 't Was leuk om lezen :-)

Gepost door: Joke | 24-02-08

Reageren op dit commentaar

@ Joke waarschijnlijk wel hé ;-)

Gepost door: watje | 24-02-08

Reageren op dit commentaar

Dju toch!!!

Gepost door: Lentesneeuw | 24-02-08

Reageren op dit commentaar

@lentesneeuw ach ja, ik heb mijn leven nog, das toch nog iets hé ;)

Gepost door: watje | 24-02-08

Reageren op dit commentaar

hihi amaai met al wat je daar aan het opnoemen was moest je toch wel echt een reuzepot gewonnen hebben hoor eentje zoals er nog nooit geweest is, maar er zitten wel een aantal mooie projecten in.

slaap wel en sweet dreams

heb een leuke bezigheid voor jou gevonden, wat denk je van caféspotter. Stond iets van in 50+ heb het nu niet bij de hand maar zal je het internetadres nog bezorgen

Gepost door: Life angel | 25-02-08

Reageren op dit commentaar

Jammer...dat idee van die brouwerijen was anders niet slecht.

Gepost door: Martine | 25-02-08

Reageren op dit commentaar

Ik win elke week met de lotto (wel niet zoveel) want ik speel niet :-)

Gepost door: Nadia | 28-02-08

Reageren op dit commentaar

@Nadia ik af en toe, al is maar om de droom maar te beleven;-)

Gepost door: watje | 29-02-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.