25-11-07

N

N

Narcose,

Men vertelt wel eens dat mensen onder een coma nog kunnen horen, dat hetgeen wat ze horen kunnen opslaan in hun hersenen wat later bevestigt wordt na het ontwaken van hun coma. Of het waar is weet ik niet. Waar ik wel recht heb van spreken is hoe het aanvoelt als je onder narcose bent. Zelf ben ik al ca vijf a zes keer onder volledige narcose gebracht. Tijdens de narcose onderga je een complete black-out, geen gehoor, geen gevoel, geen geur, zelfs geen droom, totaal niks. Wanneer je een droom hebt gehad is er altijd wel iets dat je iets herinnerd van uw droom, misschien niks, maar je weet wel dat je gedroomd hebt. Of tijdens uw droom heb je een ervaringsgevoel, al vergeet je ze wanneer je terug wakker bent. Maar bij een narcose is er totaal niets. Vroeger werd je niet geforceerd ontwaakt na een narcose en zelfs tijdens het ontwaken geen droom, totaal niks. Nu wordt je uit de narcose gehaald.

13:25 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: n, narcose |  Facebook |

Commentaren

alegria! kom hier eens langs en word hier met zo'n fijn spaans muziekje onthaald! Ja toeval in de tijdschemerzone... ik was deze week even bewustloos en weet daar ook niets meer van, het gehoor kwam wel eerst terug! Ja, en soms is iets inderdaad niet wat het lijkt, ook ondervonden
lieve groet

Gepost door: luna llena | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

@luna ilena dan heb je geluk bij dit toeval wat muziek betreft, de andere keer was het manowar, is net ietsje anders:-), gisteren was het Laïs (wijn), binnenkort angelo branduardi, we zullen zien.
ja even bewusteloos zijn, er zijn enorme veel soorten van uw bewust zijn verliezen, effe van de aarde weg hé. maar als dat gebeurt plots tijdens een nuchtere toestand, dan is er toch iets mis. beter dan naar een dokter gaan.
wat het eerst terug komt, daar had ik nog niet over nagedacht, inderdaad, hier heb ik het over de ontwaking na een narcose hé: eerst komt het gehoor terug, tenminste de gewaarwording, dan die wrange smaak in de mond, de neiging te hebben dat je een hele zee kunt leeg drinken en toch het gevoel hebben dat je niks binnenkrijgt, zo was dat vroeger, bij mijn laatste narcose was dat niet zo, toen had ik enkel ongelofelijke honger, en heb achter de rug van verpleegster gegeten (mocht normaal niet eten).
en nadien doe je uw ogen open, een beetje wazig, wat vermoeid en toch uitgerust en toch weer niet...pfff

Gepost door: watje | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

Ik ben in elk geval blij dat de narcose bestaat, is altijd beter dan een klop van de hamer te moeten krijgen voor ze je opereren :-)
groetjes

Gepost door: maike | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

is gecheckt hoor kwam met de "100" in de kliniek terecht - alles gecontroleerd - niks gevonden, enkel gevolg van emotie en stress - moet er mijn les uittrekken!

Gepost door: luna llena | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

Ik één keer, alles goed verlopen, maar toch één teveel. :-)

Gepost door: Nadia | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

@luna ja, dat heb ik ook al eens van gehoord dat je uw bewustzijn kan verliezen door stress, emotie. nu langs de ene kant is het beter zo, dan door lichaamlijke oorzaken. dit was dus een waarschuwing naar uw lichaam toe hé. hopelijk kan je ook vinden van waar het komt om uw lessen te kunnen uit trekken. want als je niet exact weet vanwaar het komt, ben je nog nergens mee hé.

Gepost door: watje | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

Mooi liedje.
Is super lang geleden dat ik die nog gehoord heb!
Ik vond het maar eng hoor die Narcose.
Iets vaags vind ik.

Xxx Viv.

Gepost door: Vicky Holvoet. | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

@Vicky en Maike zijt maar blij dat je geen narcose nodig hebt. niet de narcose op zich, maar is een teken dat je geopereerd wordt hé.
en ja Maike, gelukkig bestaat het, anders had ik al meerdere keren geschreeuwd van de pijn dat zelfs lucifer zou wakker geschoten zijn en uit de hel zou gekeerd zijn om mij te halen.

Gepost door: watje | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

ik weet dat jij anders denke en voelt ik laat je in je waardigheid
met respect zelfs
kan dat wederzijds of argumenteer maar dan met argumenten?
kan dat? of wil je dat niet?

groetjes sans rancune

Gepost door: joz. | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

Narcose Ik vind hetgevoel na de narcose niet plezant, allez t'is nodig want anders doet het veel te veel pijn, je zou dood gaan van 't zeer denk ik. Maar na de narcose is het net of je gedrogeerd bent. pfft.

Gepost door: ambereyes | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.