25-11-07

de zin van het leven

De zin van het leven, waarom is er een zin van het leven, is er een zin van het leven? nee, er is geen zin van het leven, al diegene die denken van wel, awel het is eigen bedrog, een illusie die ons door het verleden werden ingeprent in ons onderbewustzijn als er wel een zin zou zijn van ons leven. Ingeprent door de geestelijken die dan onderbewust wordt overgenomen door enkele “vrijzinnige” of niet gelovigen die zich voor doen als profeten van het “zijn”, profeten die menen dat ze kunnen denken en oordelen in naam van anderen, fuck you asshols. We zijn er enkel zoals de dieren om onze dierlijke instincten te bevredigen en te zorgen voor onze voortplanting van het mensendom, niks meer en niks minder. Het liefst wil ik mij nu van kant maken. maar ik ben er te laf voor. Ik ben er niet alleen te laf voor, maar ik wil nog oneindig veel andere muziek horen, ontdekken, nog andere films zien, en ik heb schrik van de dood, ja ik heb er schrik van de dood, al heb ik hier op deze wereld niet veel meer te zoeken, maar er zit weer een instinct van mij dat zegt dat ik mij niet mag van kant maken, de zeisman komt namelijk zelf wel wanneer het zo ver is. Dat instinct is weer niet zomaar een instinct, nee, het is weer een ingebouwd mechanisme van het lichaam dat er voor zorgt voor een  eigen protectionisme. Mijn elektronen en ionen in mijn hersenpan zijn weer aan het dansen alsof de hel weer is los gebarst. De ene laat zich beïnvloeden door de andere, hopelijk kan de ene zien wat de ander echt waard is.

17:57 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: de zin van het leven |  Facebook |

Commentaren

tja, de zin van het leven...die is er niet inderdaad, en soms is het verdomd moeilijk om die wetenschap te aanvaarden en toch proberen er het beste van te maken...we zien wel hoever we komen zeker?!

Gepost door: Nina | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

oeps een reactie van iemand waar ik het helemaal niet had van verwacht. maar goed, vind het wel aangenaam.
en inderdaad Nina, er proberen het beste van te maken, dat is het enigste wat ons nog rest.

Gepost door: watje | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

Ik persoonlijk denk niet meer na over de zin van het leven, bij mij is het gewoon zien te overleven!
groetjes

Gepost door: maike | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

zin van het leven Een zin op zich is er niet. Ik ben ook bang van de dood en tegelijkertijd zou ik soms uit het leven willen stappen. Maar ja, het levensinstinct is sterker dan de doodsdrift. Tja, en ik ben ook te laf.
Ik kan niet geloven, dus doen we het zonder illusies.
En er zijn nog wat leuke dingen,dus houden we het weer uit.

Gepost door: ambereyes | 25-11-07

Reageren op dit commentaar

lithium jongen, haal nieuwe pillen.

Gepost door: de psych | 26-11-07

Reageren op dit commentaar

lithium? ken ik niet, nieuwe pillen pakken, ik pak er helemaal geen tenzij tegen de koppijn soms, dus hoef ik ook geen nieuwe (of andere) te gaan halen.
lithium: is dat iets speciaals? "de psych"

Gepost door: watje | 26-11-07

Reageren op dit commentaar

de zin van het leven is de zin die je er zelf aan geeft en je zelf vind dat het zinvol is

zin hebben in iets kan zinvol zijn of zinloos, maar moet het zinnig zijn als je er maar plezier aan beleeft is het zeker zinvol

Gepost door: life angel | 29-11-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.