22-11-07

Amen

 

Amen,

Deze film is helemaal niet spectaculair, je ziet geen geweld, geen martelingen en noem maar op, het acteertalent is ook eerder povertjes, toch is deze film de moeite waard om eens te bekijken. de regisseur Costa-Gavras (ne griek) zweert dat het een verhaal is dat volledig op feiten is berust.

 

je kan in deze film zien hoe het Nazisme in de families kruipt als een plaag, een sluipende ziekte die je eerst niet ziet zoals aids. Hitler was niet gelovig, maar weet wel dat hij het Vaticaan nodig heeft om zijn macht over zijn volk compleet in de hand te hebben, daar het christendom zo gekant is tegen het communisme was Hitler een dankbare bondgenoot om zo het communisme te bestrijden, tegen te houden, uit te roeien.

 

In feite waren de joden nergens in de wereld welkom, Frankrijk, België, Nederland, Engeland en Amerika wisten wel degelijk over de deportaties van de joden door het naziregime, men wist wel degelijk af van de concentratiekampen, maar men heeft niet ingegrepen. Wat men niet wist is dat het op zo’n gruwelijke en grote schaal werd uitgevoerd.

 

Het verhaal van deze film:

de tweede wereldoorlog is in volle gang. SS-officier Dr. Kurt Gerstein komt er tot zijn grote schrik en afgrijzen achter dat het Zyklon B gas, waaraan hij gewerkt heeft in zijn strijd tegen tyfus, wordt ingezet voor de uitroeiing van de joden in Auschwitz. Overmand door schuldgevoelens probeert hij de gebeurtenissen aan de kaak te stellen.

 

Tevens tonen de geallieerden, de paus en een Duitse bisschop weinig interesse voor zijn verhaal. In het geheim gaat Gerstein naar Rome, maar komt er achter dat hij voor zijn strijd tegen een regime dat overal ogen en oren heeft een veel te hoge prijs moet betalen….

 

nog maar goed dat men wel het nazi-swastika  mag vertonen in films, zou anders maar raar overkomen niet? geschiedkundig?

 

amen8.jpgbewerkt

00:29 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: amen, nazis, paus, uitroeing, ss, joden |  Facebook |

Commentaren

Ik hou het liever bij komedie's;).
'K lach liever;).

Nog een fijne avond!
Xxx Viv.

Gepost door: Vicky | 22-11-07

Reageren op dit commentaar

Heyla Jij ook bedankt voor je bezoekje. We hoeven 't niet eens te zijn met elkaar, zolang we elkaar's mening maar respecteren. Tof dat je er eerlijk voor uitkomt.
De filmpjes bekijk ik later op de week nog.

Foxy x

Gepost door: Foxy | 22-11-07

Reageren op dit commentaar

Blondines Weet niet of jij blond bent dus ik zal me maar voorzichtig uitspreken.
Je hebt natuurlijk blondines die erg getalenteerd en slim zijn en die niet onder het stereotype vallen van de blonden bimbo.
Gelukkig nog dat die bimbo's er zijn om me eraan te herinneren dat ik nog tot de normalere vrouwen behoor. Bimbo's zijn trouwens niet per sé blond maar goed, er moet toch altijd wat rivaliteit zijn tussen blondjes en brunettes om 't luchtig te houden. (zei de brunette)

Foxy x

Gepost door: Foxy | 22-11-07

Reageren op dit commentaar

ik blond! nee, half kaal:-)

Gepost door: watje | 22-11-07

Reageren op dit commentaar

@Vicky ook ik hou van komedies, maar evenzeer de rest...

Gepost door: watje | 22-11-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.