02-11-07

het koude graf

Het is friskes, een zacht briesje waait door mijn kaal geschoren kopke, ik zie mijn eigen adem uit mijn mond komen. De maan is naar mij toe aan het lachen, ik lach terug. Het is vrij helder, de sterretjes zijn allemaal duidelijk zichtbaar, ze helpen de lachende maan die soms van gezicht veranderd door de paar wolkjes die proberen dreigend over te komen, op te lichten.
 
Stillekensaan nader ik de kerk die met zijn klokkentoren de maan zijdelings streelt waarvan de haan aan de top net lijkt te leven. Tussen alle onopvallende koude grijze arduinen grafstenen is er ééntje die oplicht door het licht van de maan, één heel mooi witte marmeren verzorgde grafsteen. Ik kniel mij neer, nee niet om te bidden, maar om het van naderbij te bekijken. Ik zie een foto hangen net boven vreemde inscripties volledig omringd met engeltjes, wat een mooie afbeelding: het is een lachend vrolijk meisje met lang blond haar, knal heldere blauwe ogen die nog eens benadrukt worden door het schijnen van de maan op het graf.
Ik kijk verder naar beneden, er staat een vreemde tekst op, ik vind ze toch vreemd: “hier rust Ayala, ze is van ons heengegaan op zes jarige leeftijd op de zesde juni tegen onze zin in, maar god heeft er anders over beslist”.
Er heerst een ongelooflijke stilte rondom het kerkhof, ik hoor plots kleine korte lichte kraakjes, er valt een bruin-rood blad op de tekst van het mooie witte marmeren graf, het is een blad van een inheemse eik, ja een inheemse, geen Canadese eik, maar een inheemse, krak. Instinctief draai ik mij om, ja daar staat die oeroude eik, bijna al zijn blaren verloren. Ze is minstens vijfhonderd jaar oud, maar staat nog als een heerser zo bombastisch en fier om over het kerkhof te waken, zijn takken zijn al zo immens groot, ze zijn lichtjes krakend aan het bewegen alsof het armen zijn van een octopus die gestuurd worden door, pssssss de duivel.
Ik draai mij terug om naar het graf, het witte graf heeft nu een rode schijn, ik kijk naar boven naar de maan, de wolken hebben al dreigendere porporties aangenomen, de maan is roodgloeiend gekleurd, dong, dong, dong, twaalf keer luide de klokkentoren, de haan ook reeds roodkleurend, het is middernacht.
Het wordt plots veel killer, er komt mist op, gek, het is eerder nevel die over de grond blijft heen dwarrelen. Ik draai mij weer om, die foto, die foto: het wit van de ogen van het meisje waren nu vuurrood, de pupillen fluoricerend groen. Het graf begint te veranderen in een pik zwarte blinkende koele granieten steen. Het blanke gelaat van de engeltjes beginnen schaamrood te worden, hun vleugeltjes zijn aan het transformeren naar kleine geweien zoals van bokken. de nevel begint mij te omhelzen waardoor het noch killer aanvoelt.
De nevel wordt gloedrood, de nevel begint meer in beweging te komen, ze is reeds verspreid over het gehele kerkhof. De beweging concentreert zich voornamelijk rondom het graf, tussen de contouren van het graf komt een enorme rode gloed uit die de mist naar omhoog duwt, het graf begint te zakken, zeer, zeer, zeer langzaam in de grond tot ze volledig is verdwenen, stilte, ongelooflijk stil wordt het, ik wil weg rennen, maar blijf stokstijf geknield staan, er is een bepaalde kracht die mij vast houd.
Het gat is nu helemaal rood, ik zie iets naderen, het wordt groter, ppffpfpfpfp immense grote geweien van een bok komen naar mij af, dan zie ik, jawel Lucifer hemzelvc, ogen zo vol met haat, zijn aangezicht zo rood dat de nevel sissend aan het verdampen is.
Ik hoor plots een ijzige ruwe stem zo koud dat een heuvel in de woestijn direct zou omtoveren in een ijsberg, ja, Lucifer komt mij halen en moet hem aanhoren en gehoorzamen als een lammeke: “zijt welgekomen in mijn duivelse speeltuin” klonk het.
 
Plots: dong, één dong van de klokkentoren, ik voelde mijn hart kloppen in mijn keel, één uur.
Yep, alles weg, alles weer normaal pfffff. Met trillende  benen ga ik naar huis, ik ga effe rusten in mijn koninkrijk met een lekker biertje in de hand, ne Satan Red, die smaakt!
satanr
NO INBEV 

06:14 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) | Tags: het graf, lucifer, marmer, satan red |  Facebook |

Commentaren

fantasie hihi en dan maar zeggen dat ik veel fantasie heb of was het een nachtmerrie die je gehad hebt

vandaag is het echt allerzielen en het is er passend weer voor ook

Gepost door: life angel | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

mmmm nee, geen nachtmerrie, gewoon een fantasieke:-)
maar mijn oorspronkelijke tekst die verdwenen was, was beter, sappiger...

Gepost door: watje | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

;-) sjeeses wat ik zat al te poefen en mee te zweten
en dan kom jij zeggen dat ik verrassend schrijf.
ik vind dit heel goed gevonden zenne,
en schol he
duivel hehe
zonnekesssssssssssss

Gepost door: Sunny-Kay//Diamond | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

Kayke heb veel geleerd hier hé;-)

Gepost door: watje | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

hallo Watje ja, ik ging ook mee op in uw verhaal.
zeer zeker intens en in gepaste sfeer geschreven.
Genegen van Angel

Gepost door: Angel | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

THX Angel paar foutjes in, maar we leren bij hé. hihihi begin er plezier in te krijgen.


BTW: voor diegene die zouden twijfelen aan het verhaal: ze is fictief ;-), of niet?

Gepost door: watje | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

WAT gewoon te veel binnen gekapt he
dan krijgt ne mens delerium tremens ziede
ahahaaa gij nie zenne ;-)

Gepost door: Sunny-Kay | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

euhm heb wijselijk niet verder gelezen, ben namelijk alleen thuis tot zondagavond lol
groetjes

Gepost door: maike | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

hihi Maike ik heb het proper gehouden, niet te....

Gepost door: watje | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

Vlot verhaaltje, spannend en meeslepend.
Groetjes Watje en santé!

Gepost door: Mythoske | 02-11-07

Reageren op dit commentaar

Leuke tekst! Groetjes en geniet maar van je rode satan!

Gepost door: Vrijdenker | 03-11-07

Reageren op dit commentaar

Ik kom je nog een fijn weekend wensen.

Gepost door: Annick | 03-11-07

Reageren op dit commentaar

Spannend Ik heb het in 1 ruk uitgelezen. JBYYP

Gepost door: ambereyes | 04-11-07

Reageren op dit commentaar

code Blijkbaar heb ik de code meegetikt in mijn vorig berichtje. Nu vraag ik me af wat de oorspronkelijke versie was. Maar je bent hem kwijt al denk ik wel dat het nog in je hoofd zit

Gepost door: ambereyes | 04-11-07

Reageren op dit commentaar

ambereyes in grote lijnen is het verhaal hetzelfde, alleen nog sappiger en spannender. maar kon het niet meer zo verwoorden. maar deze vind ik zelf ook wel goed-)

Gepost door: watje | 04-11-07

Reageren op dit commentaar

mijn broer deze voormiddag heb ik mijn broer dit verhaaltje laten lezen, toch heeft hij weer fouten gevonden, mijn broer is in tegenstelling tot mij zeer goed in Nederlands, hij haalde bijna altijd bijna het maximum.
het einde vond hij te abrupt afgebroken, hij wilde een verder vervolg lezen. maar nu komt voor mij het mooiste compliment (btw: de andere complimenten van jullie waren voor mij ook een enorme steun, maar dat van mijn broer geeft net iets dat extra, buiten de fouten): hij vertelde me dat het verhaal goed ineen zat alsof ik dit stukje ergens uit een BOEK heb gehaald. geloof me, het streelde mij aan mijn fierheid.

Gepost door: watje | 04-11-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.