30-10-07

H

H

Heks,

Zijn dat nu geen prachtige vrouwmensen. Ik hou van heksen, alléz niet die soort heksen zoals mijn tante, maar de echte heksen. Met hun bezems vliegend in de lucht. Blootsvoets op het dauwe gras gekleed in fijne lange kleedjes, de zwarte haren los en lang, sierlijk dansend tijdens windstille volle maan vergezelt met heldere sterren rondom de heksenkring die gevormd zijn door paddenstoelen waarvan de cirkel de perfectie zo benaderd dat het wel Satans werk moet zijn geweest. Ze dansen zoals engelen op wolken, als elfjes zweven ze rond de paddenstoelencirkel die nacht na nacht van omvang groter wordt, enkel hun haren en hun losse kleedjes vertonen enige zachte golfbewegingen rondom de natuurlijke bewegingsloze omgeving, de enige klanken die je kan horen is af en toe die van een grijze uil die aandachtig op de hoede is voor de zwarte katten die wat mee aan het huilen zijn. Jammer genoeg hebben de meeste van deze intelligente jonkvrouwen niet lang mogen leven dankzij onze goed gelovige christenen die opgezweept werden door hun geletterde geestelijke meesters, de eigenlijke afgezanten van Satan. Onder naam van god werden deze mooie dames op gruwelijke wijze uitgemoord via onder andere de brandstapel, in de rivier door verdrinking en nog van al die gekke dingen, oh ja, want wat zijn wij mensen toch inventief als we medemensen op een gruwelijke manier kunnen uitmoorden. Maar wie waren nu die heksen allemaal, het waren enkel vrouwen die kennis hadden van planten en kruiden, die de gaven hadden om te weten welk kruid of plant geschikt was om  bepaalde kwalen te genezen, uiteraard waren tijdens een crisis de geestelijken die geen antwoord hadden op de geneeskracht van de planten niet happy op deze dames, ze ondermijnden hun gezag. Gelukkig zijn de tijden veranderd zodat de Wicca’s mogen blijven leven in alle vrede.

19:58 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (23) | Tags: heksen, wicca, h |  Facebook |

Commentaren

allé vooruit hier gaan we weer. Jij en je fantasie.
Je haalt de dingen weer door elkaar of je overgang van fictie naar non-fictie is niet duidelijk. De heksen uit de sprookjes en vervolgens schakel over naar de heksenvervolging en de inquisitie. Dan heb je het over de vrouwen die het slachtoffer waren van deze onvoorstelbare misdaden tegen de mensheid en dat ging meestal niet tegen wat jij beschrijft als de voorlopers van tante Kaat. Het ging vaak om gewone vrouwen ook dikwijls mentaal achtergestelde vrouwen en zelfs om mannen. Al wie er van verdacht werd contact te hebben met de duivel kreeg de stempel heks opgedrukt met alle gevolgen vandien.
Je kan de processen en verklaringen (folteringen) van de slachtoffers nog nalezen. Zuivere gruwel.

Gepost door: Duvel | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

klopt duveltje het was inderdaad zo, wanneer je de pest voor iemand had hoef je maar te zeggen dat het een heks was en ze werd geliquideerd, maar de verbeelding ervan is wel gebleven, en vooral de sfeer tussen de duivelse geletterde geestelijken en de ongeletterde arme mensen die zondebokken moest hebben voor al hun ellende, de geestelijken hebben hun zondebok gegeven. mmm kan alleen de link niet leggen naar Tante Kaat, snap ik echt niet.
over het eerste wat je schrijft, awel het maakt me moe, daar ga ik geen reactie op geven, man toch leef eens ne keer, ik vind het gewoon plezant om fictie en non-fictie te verweven, tja, ik zal u moeten teleurstellen, want er zullen nog zo'n verhaaltjes komen, ik bedoel dan het verweven van non-fictie met fictie, ook al zal ze geschiedkundig niet volledig correct zijn, het is geen bedoeling om hier een documentaire te maken hé, het zijn enkel mijn gedachtjes die in mijn vrij kleine hersentjes rond dwarrelen. en desondanks ben ik ervan overtuigd dat anderen het wel zullen zien, pff wat bedoel ik nu weer hé???

Gepost door: watje | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

ah watteken efkes mijn borstel int hoekske zetten sie
en aanschouw het zwart orakel der zonnetempel
oh gij amoureuze ziel, oh jij vlammend hart
excuseer mijn fantasie slaat op hol.
Zijde al bekomen van mijn tekst? goed dan
dna vlieg ik nu eweg se
saluuuuuuuuu en zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

hey Kay potverdikke, ik was er over, maar nu moet ik toch weer kromlachen zeker. ook saluukes,mmm heb nog niks gevonden voor uwe X, komt nog wel;-)

Gepost door: watje | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

U stelt mij niet teleur en ik hoop dat het wederzijds is.

Gepost door: Duvel | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

Heksen.... Heksen en licht
Zelfs een heks is soms dicht bij het licht.
Je ziet haar gaan langs de maan op een bezem gezeten de legende die voorbij trekt,
ongemeten de omschrijving wat er in de mensen leeft.
Maar zoals het licht het aanzijn aan het silhouet daar geeft zo is het krachtig lichtend werken van kosmos en totaliteit een beeld wat zeer nabij doet komen het schijnbeeld van de werkelijkheid.
Je droomt je droom.
Droomt dat komen zal wat jij bedenkt, maar zie het licht, dat steeds nabij is ontdek ook dat dit steeds aanzijn schenkt aan werkelijkheden, die je kunt betreden.
Aan leven waar je levend door kunt gaan.
En zie hoe uit de werkelijkheden ontstaat het verdwijnen van de waan de vrijheid van het
eigen wezen zodat je niet meer heks hoeft zijn omdat het licht nabij gekomen je waarlijk
lichtend licht laat zijn en blijven alle tijd.
En als de tijd verschilt in het lichten dan ken je pas de eeuwigheid.

Gepost door: GZ | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

duvel mmm nee je stelt mij niet teleur, is dus wederzijds dan. al moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik er niet bij stil sta om teleurgesteld te staan of niet.

Gepost door: watje | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

Dag Watje, Je hebt al een heks gevonden. Eventjes was er een heksenjacht in Niverance want ik stond bij opsporing gezocht. Ik ben net van de brandstapel ontsnapt! Het zweet staat nog op mijn rug. eigen Grapje hoor.
Welterusten!

Gepost door: Nancy | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

Goede avond! Spannende week toegewenst!

Gepost door: Chris | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

Het woord heks laat je in eerste instantie wegvoeren naar 'again' onze jeugd. De heks van Hans en Grietje bv. Of oude vrouwkes die eigenlijk krom stonden van het hard werken, waren heksen???! Mensenlievedeugd wat werden we vroeger toch bang gemaakt pfffff. Zelfs al weet ik nu als volwassene hoe de vork in de steel zat, dan nog bij de letter H als eerste aan heks denken.
Achja, dit was mijnen uitleg over de letter H ;-)
groetjes

Gepost door: maike | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

opsporing verzocht! dju, niet gezien, dan ben ik de premie al kwijt;-) miljaar waarom ben ik altijd te laat:-). van de brandstapel ontsnapt? mmm uw koene ridder op het witte paard met wat kleine zwarte vlekjes hebben een heldhaftige sprong boven het vagevuur gewaagd, met geheven zwaard doorklieft uw ridder de koorden die u omhelzen rond de paal om er zeker van te zijn dat ge het vuur niet zou ontzien. maar hij moet een tweede sprong wagen om u met zijn sterke armen van het knetterende hout onder uw voeten te halen, met een zijdelingse zwaai beweging trekt hij tijdens de sprong u met zijn arm rond uw heup op het witte paard en verdwijnt in het niets. even later zijn jullie bij het haardvuur in uw kasteel lekker aan het uitblazen al vertellend het hele verhaal aan kindlief die met alle bewondering op kijkt naar de heldhaftigheid van de papa en de koelbloedigheid van de mama hoe ze het vagevuur heeft moeten aanschouwen, gelukkig was het maar enkel het zweet in de rug...

Gepost door: watje | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

hihihi Maike ik dacht ook aan de kromme neuzen en dergelijke, maar heb bewust een andere weg in genomen:-). en ja hoor, terug naar de jeugd, god amai wat had ik schrik van heksen, zoals bij hans en grietje, maar ook bij sneeuwwitje. dat was horror voor de kleintjes hé...:-)

Gepost door: watje | 30-10-07

Reageren op dit commentaar

watje geef mij maar de heksen uit de sprookjes,dan slaap ik rustig hahaaaaaa

groetjes en heel veel liefs en thx voor u berichtje :p

Gepost door: muziekoase | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

allé ikke mag blijven leven nu haha
vreselijk ja vroeger als je zo'n beetje kennis had en er een beetje raar en anders uitzag

maar kies dan wel voor de goede heksen hé, niet de kwaadaardige zoals die van Hans en Grietje brr

Gepost door: life angel | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

NIKS waarheb ik geschrevenn dat er iets mis zou zijn met het wit brood van den Aldi. Juist, nergens !
Het witbrood van den Aldi is goedkoper dan bij de warme bakker, vandaar mijn verwijzing.
Waarom dit hier nu staat, mag U zelf uitleggen aan Uw lezers. ;-)

Gepost door: Duvel | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

2x NIKS waar heb ik geschrevenn dat er iets mis zou zijn met produkten van den Aldi. Juist, nergens !
Het is daar goedkoper t.o.v. de andere grootwarenhuizen, vandaar mijn verwijzing.
Waarom dit hier nu staat, mag U zelf uitleggen aan Uw lezers. ;-) Is't zjust of ist niet zjust ?

Gepost door: Duvel | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

oeps in uw gat gebeten duveltje, heb je het dan zelf niet gesnapt dat ik het gesnapt heb tssss. uw verwijzing had ik wel door hoor, maar toch bedankt voor de toelichting, nu is het overduidelijk.

Gepost door: watje | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

Hoi Watje,
Deze heks komt je een fijn, hopelijk verlengd, weekend wensen!
En mijne decolleté... soms is 't wa friskes hé... maar ik ben er zeker van dat ze toch wa warmte uitstralen bij sommigen!

Fijne dag nog!
Groetjes,

Gepost door: M&M | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

als je het gesnapt had waarom dan die reactie ? Om te lachen ?
En nee ik ben niet in mijn gat gebeten maar dat had je ook al wel begrepen. U wil gewoon reactie maar dat begrijpt je niet.

Gepost door: Duvel | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

maar nee Duvel in uw gat gebeten: door twee keer in hoofdletters een reactie te geven op die manier komt heel anders over, dus had ik het niet begrepen....of tenminste heb ik begrepen dat ge wel in uw gat gebeten waard, maar ja als gij zegt dat het niet zo is, dan is het niet zo hé.
om te lachen? nee niet hoe gij het denkt.
en nee hoor, ik wilde niet gewoon reactie, je hebt er zelf voor gekozen om te reageren, eerlijk de waarheid te zeggen had ik hierop geen reactie verwacht, wat je dan inderdaad kunt stellen dat ik het niet snap, maar ge weet het al hé, ik ben niet zo snugger.

Gepost door: watje | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

M&M warmte uitstralen bij sommigen? hihihi, da kan ik geloven, als het maar bij de juste is waar de warmte gaat uitstralen :-)
nog veel plezier :-)

Gepost door: watje | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

Ik kwam kijken naar m'n letter I...ik kom straks wel terug :-)
groetjes

Gepost door: maike | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

Maike ik heb wel een eerste ingeving, maar weet begod niet wat er over te vertellen:-)

Gepost door: watje | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.