21-10-07

yammer's blog over kunst

Wreedheid wordt kunst...vervolg.

 

Op vraag van vele medebloggers, gedaan via E-mail of reactie, kan ik jullie nog de naam vermelden van de "kunstenaar" waarover melding in vorige post.

Het betreft hier een Costa Ricaanse "artiest", nml.
Guillermo "Habacuc" Vargas. Ik had de naam niet vermeld, uit vrees hem hiermee publiciteit te bezorgen. Maar daar hoef ik me geen zorgen over te maken, denk ik. Het zal eerder negatief zijn.

Hij vertelde iedereen de hond niet te voeren tijdens een tentoonstelling in Nicaragua, waardoor het dier uiteindelijk stierf in de "kunstgalerij".

Sommigen willen deelnemen aan een
boycot van deze (kunstenaar)sadist. Dat kan door een petitie te tekenen die je kunt vinden op volgende link.

http://www.petitiononline.com/13031953/petition.html

Ik stop nu met dit artikel, want anders blijft het te veel en te lang in mijn hoofd spoken.

Tot blogs

Yammer

 

ik, "watje" heb inmiddels de petitie uiteraard getekent, eigenlijk zou ik graag deze sadist willen uitnodigen bij mij, ik heb een heel kunstzinnig project voor ogen speciaal voor dit soort kunstenaars uitgedacht. hij zal bij mij heel hartelijk ontvangen worden, zijt maar gerust, mits uitvoering van mijn experiment op hem.

21:47 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (40) | Tags: kunst |  Facebook |

Commentaren

teken je ook de petitie voor de duizenden kinderen die dagelijks sterven van de honger watje? Of beter nog doe er wat aan. Foster parent.
Ik teken deze petitie alvast niet want de trend in de West Europese landen m.b.t. tot huisdieren en de vermenselijking daarvan is even shockerende dan een hond die sterft van honger.

Gepost door: Duvel | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

idee zulle we eens een uitgemergeld afrikaantje van 3 of 4 jaar naar hier halen en dat laten wegkwijnen tot het sterft en
het museum van moderen kunst in Antwerpen.
Zou zoiets de mensen aanspreken of is het d ever van mijn bed show?

Gepost door: Duvel | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

ook typisch niemand van de bezoekers die iets deed om het arme beestje te helpen.
een waar kunstenaar die kerel die mensen zo weet de imponeren met zijn werk

Gepost door: Duvel | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

Ik begrijp uw wroeging Duvel! MAAR elk levend wezen hier op aarde heeft recht op een menswaardig... of dierwaardig bestaan...!
Het is idd. schrijnend hoe miljoenen kinderen en volwassenen de hongerdood in de ogen kijken... Het scheurt en breekt mijn hart! Maar het is ook hartverscheurend dat elke euro die we storten toch eerst in handen van de 'rijken' komt! Breek mijn mond niet open hierover....!
Ik zelf heb een geadopteerde, mishandelde hond... gemarteld door de mens... maandenlang... nu heeft hij een warme thuis.... weet je.... Hoe groot moet dat dier zijn hart wel niet zijn omdat hij mij en mijn gezin elke dag weer opnieuw al zijn liefde en blijheid en dankbaarheid toont.... Nochtans zijn wij voor hem hetzelfde wezen als diegenen die hem maandenlang mishandelt hebben...
Die fosterkindjes ook hoor, dat hoor je mij niet vertellen, maar waarom moet er zoveel geld blijven plakken op plaatsen waar het niet nodig is? Dat is wraakroepend!
Ik vermenselijk mijn hond niet, en ik knijp mijn ogen niet dicht voor het leed van kinderen... Elk levend wezen heeft het recht om te leven, en ik help waar ik kan, wie ik kan.... mens of dier en zelfs een plant als 't moet...!
Maar vraag mij niet te kiezen tussen mens of dier....!

Fijne dag nog!

Gepost door: M&M | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

petitie dat ge niet tekent is uw goed recht, lig ik niet van wakker.
dat ik niet teken voor die 11 11 11 actie is mijn probleem, nee ik teken deze niet.
dat ik er iets aan doe financieel? ja, elke maand gaat er een deel van mijn loon af voor goede doelen.
dat de mensen er niks tegen deden vind ik ook weerzinwekkend, daar zie je de kwaliteit van hun maatschappij.
je moet de lijn wel recht trekken: met die hond was het in een vrij arm land, dus moeten we het experimentje met de zwartjes ook doen in een arm land, hun eigen land en niet in een westers rijk land, anders mist het de essentie van het project.

Gepost door: watje | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

zeer shockerend inderdaad sterven er ook heel wat mensen van de honger en kunnen we niet alle leed oplossen, maar wat die kunstenaar doet is verschrikkelijk zou hem zelf liefst eens drie dagen zonder eten en drinken opsluiten op zijn tentoonstelling.

wat foster parent betreft wij hebben tot recent steeds een kindje in plan gehad tot dit jaar omdat ze 18 j geworden is. Hier dient het geld wel niet om de honger te stillen maar om de situatie voor die mensen te verbeteren naar de toekomst toe.

Maar het ene staat wel los van het andere. Om nu bewust een hond te laten verhongeren en te laten sterven is wel verschrikkelijk. Trouwens wie geeft er nog om iets of iemand. Geen kat heeft er gereageerd toen een buschauffeur aangevallen werd, terwijl er toch heel wat mensen in de bus zaten. Mensen denken alleen maar aan zichzelf.
Eén van de redenen waarom ik nooit in een stad zou willen wonen. In een dorp kijken mensen nog naar elkaar om en zal de ene de andere niet laten afmaken. In een stad loopt iedereen met oogkleppen op en zien ze liefst zo weinig mogelijk.

Gepost door: life angel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

hey watje ik heb ze ook ondertekdn
tis een schande idd.
zonnekes voor jou

Gepost door: Sunny-Kay//Diamond | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@M&M Uiteraard heeft ieder levend wezen recht op welzijn. Maar helaas , is dat niet de realiteit
en worden we ongevoelig voor de onrechtvaardigheid en de daarmee gepaarde ellende en myserie elders in de wereld .
Maar je betoog stuikt in elkaar in je laatste zin: "vraag me niet te kiezen tussen dier of mens."
Als jij moet kiezen, zoals dat in de arme lander het geval is, tussen wat voedsel voor je kind of het leven van een (huis)dier twijfel je dan ?

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

Wat daar gebeurde en wie weet elders nog steeds kan echt niet door de beugel!!! Ze moesten deze zogenaamde kunstenaar van m'n botten bij zenne kraag vatten en voorgoed de kerker insmijten en laat em daar verrotten!! OP MIJN REACTIE OOK KOMMENTAAR DUVEL?! (watje en nog andere bloggers hadden het over één onderwerp en niet over andere zaken)

Ik vind dat duvel een manipulator is. Hij weet heel goed wat er eigenlijk bedoeld wordt, maar lokt heel graag consternaties uit!
Elke reactie die hij zet is een opzettelijke zet!

Voor watje nog een lieve groet

Gepost door: maike | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@watje "mist het de essentie van het project" ?
Wat zou de essentie van dergelijk project dan zijn ?
Leg me dat maar is uit .
Als niet storten voor 11-11-11 een probleem is voor je kan je beter wel storten. Is je probleem mss opgelost .

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@maike wat een flauwe reactie.
Het gaat om de kunstenaar en zijn werk en wat hij daarmee wou bereiken. Daar komt reactie op (de petitie) en ik reageer daar op. Helaas is gaat de gruwelijke boodschap , die op een even gruwlijke wijze werd aangebracht, verloren en kijken de meeste(zoals jij) niet verder dan hun neus lang is en zien ze enkel het leed van de hond .
En elke reactie van mij is een opzettelijke zet ? Die is goed, ik plaats inderdaad geen toevallige reacties U wel ??

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@duvel No comment!

Gepost door: maike | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

duveltje toch de essentie, o jawel je weet goed genoeg wat de essentie van het "kunstwerk" is, als je het niet weet, ga dan naar die bewuste site el lees de commentaar van de sadist (oeps kunstenaar).
uw reactie de laatste zin van M&M: dan heb je haar laatste zin ook verkeerd begrepen (je moet leren te denken (lezen) in de context van de gehele tekst en reacties), meer weet ik begod niet hoe ik het nog duidelijker moet gaan uitleggen.
uw reactie over Maike: ik denk ook hier weeral dat je de geheel context van haar reactie niet hebt begrepen, gelezen ik denk eerder dat "uw" neus wel heel kort is, als je dan wel al een neus hebt. en nee hoor, haar reactie is niet flauw.
en ga nu niet denken dat we nu plots met zijn allen tegen u aan het spannen zijn, want dat is niet zo, iedereen heeft hier het recht te reageren zoals zij/hij wilt.
hetgeen wat gij hier als reactie brengt staat in schril contrast met het feit dat je mee doet aan foster parents.
ook met mijn "probleem", is een manier van spreken.
misschien kan ik eens een postje maken in mijn blog over U
"mijn bevindingen over duvel" met de nadruk "mijn", wat niet wil zeggen dat het zo ook is.

Gepost door: watje | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@Duvel Ik bedoelde met mijn laatste zinnetje... Dat ik hoop dat ik nooit moet kiezen tussen mens of dier. Wat als het toch moet...? Dan kies ik steevast voor de 'mens'... met pijn in mijn hart maar een mens is en blijft een mens.... ook ik!
En als het laatste restje eten dat er is moet gegeven worden aan een mens of een dier... dan hoop ik dat ik die mens ben... dat laatste restje zal ik steevast aan dat dier geven...
Een ander mensenleven ga ik niet opofferen voor een dier, maar het mijne misschien in die situatie wel....

Gepost door: M&M | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@watje als jij voor de zoveelste keer geen kant meer uit kan begin je steevast over dat je verkeerd begrepen bent of antwoord je gewoon niet op de vraag (zoals bv de vraag naar de essentie). Jij bent het die de zaken wat grondiger moet lezen en laten doordringen. Zo heb ik bv nooit nergens dat ik mee doe aan Foster Parents .
Iets uit zijn kontext halen. Dat is dan hier in het geval van deze kunstenaar wel een heel duidelijk voorbeeld. Iedereen ziet de lijdende hond. Niemand die hem wil bevrijden alhoewel dat zonder enig probleem toegestaan was en niemand die iets zegt over gruwelijke realiteit van tienduizenden kinderen .
Dat is de volledige context en niet enkel de mishandelde hond. Maar als het meer dan twee is wordt het misschien wat ingewikkeld voor je . Niet dat het zo is hé , ik denk dat het zo is.

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

duveltje, wat ben je toch een kerkhaan eken je ook de petitie voor de duizenden kinderen die dagelijks sterven van de honger watje? Of beter nog doe er wat aan. Foster parent.
Ik teken deze petitie alvast niet want de trend in de West Europese landen m.b.t. tot huisdieren en de vermenselijking daarvan is even shockerende dan een hond die sterft van honger.

Gepost door: watje | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@M&M er zijn duizenden gezinnen die die keuze niet kunnen maken. Die helemaal geen keuze hebben.
Denk maar is aan de jarige in jou gezin als jij zegt te overwegen het laatste restje voedsel dat voor jou zou zijn, aan een dier zou geven ipv aan je kind. Of ging je er van uit dat er de volgende dag terug voldoende zou zijn voor iedereen.
Ik weet het wel, allemaal ver gezocht maar het toont wel aan hoe de meesten van ons denken.

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

duveltje duveltje aan de wand wie is de grootste smeerlap in het land. applaus voor u vanwege uw supper groot intellect en het verdraaien van andermans woorden. gelukkig zijn er zo'n zot gestudeerde individuen zoals jij hier aanwezig, anders was het voor ne snul zoals mij helemaal onduidelijk geweest.
geen kant meer uit kunnen? oeps ik voel mij helemaal niet verkeerd begrepen, zeker niet in dit geval hier.
PS: foster parents, nee je hebt het niet letterlijk gezegd, maar wel doen laten vermoeden, maar so what......

Gepost door: watje | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

ai, ai ai duveltje: er zijn duizenden gezinnen die die keuze niet kunnen maken. Die helemaal geen keuze hebben.
Denk maar is aan de jarige in jou gezin als jij zegt te overwegen het laatste restje voedsel dat voor jou zou zijn, aan een dier zou geven ipv aan je kind. Of ging je er van uit dat er de volgende dag terug voldoende zou zijn voor iedereen.
Ik weet het wel, allemaal ver gezocht maar het toont wel aan hoe de meesten van ons denken.
ik ben enorm benieuwd wat jij doet tegen het onrecht van hongerende kinderen, ben benieuwd of gij de oplossing hebt over dit, ben benieuwd wanneer je aan tafel zit of je ook aan de hongerige denkt en ga zo maar verder grote hypocriet.
is dit van mij aandacht zoeken? (over het laatste zinnetje) choquerend? voor wie? op de teen getrapt? meen ik wat ik gezegd heb? ben ik in het nauw gedreven beste intellectueel?
ik wacht op uw uiteenzetting , uw oplossing voor alle shit over de wereld, of ben je ook een passief toeschouwer van het spel des duivels????? of verdien je uw brood met andermans ellende?

Gepost door: watje | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

Dit bedoel ik dus met NO COMMENT.
Ik wist dat 'hij' hoe dan ook, een kwetsend woord zou gaan gebruiken...slim of niet slim.
Hier eindigt mijn 'conversatie'.

Gepost door: maike | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

oei. kwaad? In uw gat gebeten?
M&M kan beter antwoorden dan jij . Laat hem dat dan ook doen.
En voor al de shit in de wereld heb ik ook geen oplossing. Heb ik ook nooit beweerd. Maar ik heb al heel wat gedaan maar dat is persoonlijk.
Veel meer zinnigs valt er verder niet te vertellen over je commentaar.

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@maike Voor iemand die geen commentaar wenst te geven heb je al 2 mal gereageerd. Hoe kunl je dan nog geloofwaardig bevonden worden ?

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

kleur duveltje toch, durf je geen kleur te bekennen. iedereen aanstoot geven dat hij of zij geen kleur bekend, je bekend zelf geen kleur, uitlokken wat eigenlijk niet willen vertellen omdat het persoonlijk te houden, en nu zegt ge dat ge al veel hebt gedaan, maar het is persoonlijk, ai, wat hebt ge dan gedaan mijn jongske, of is het te bescheiden en valt het wat tegen, misschien heb je zoveel gedaan dat we uw voorbeeld kunnen volgen voor een betere maatschappij?.
oei van duvel, kwaad? In uw gat gebeten?
M&M kan beter antwoorden dan jij . Laat hem dat dan ook doen.
En voor al de shit in de wereld heb ik ook geen oplossing. Heb ik ook nooit beweerd. Maar ik heb al heel wat gedaan maar dat is persoonlijk.
Veel meer zinnigs valt er verder niet te vertellen over je commentaar.
hihihi: wees eens duidelijk duvel? kwaad? in uw gat gebeten? tegen wie heb je het voor de duidelijkheid maar hé. als het op mij slaat, nee, ik ben helemaal niet in mijn gat gebeten.
M&M kan beter antwoorden dan jij? op wie slaat die jij (eu ook maar voor de duidelijkheid hé), naar wie is het gericht, naar mij? of naar de voorgaande reactie op uw oei- reactie.
ps: M&M is geen hij, maar een zij.

Gepost door: watje | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

ik beken Ik heb medelijden met je. Maar je doet wel flink je best . Aan wie zou deze reactie gericht zijn denk je ?
Het geslacht van iemand kan ik niet afleiden uit de nick. U wel ?

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

komaan watje we wijken af van het onderwerp.
Het leek allemaal zo interessant en alle ingrediënten voor een goeie discussie waren aanwezig .

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

aub geen medelijden met mij hebben, liefst niet, ik voel mij er ongemakkelijk mee wanneer ze medelijden met mij hebben;-) alhoewel? mmm heeft ook wel een prettig gevoel wanneer ze medelijden met mij hebben, tenminste als het vanuit het hart zou komen.
geslacht: nee ik kan het ook niet zien aan de nick (zat er ook geregeld langs), het was maar enkel ter info hoor, niks meer.
ah!, mag ik dan aannemen dat het naar mij was gericht? ok.
het leek interessant, nu dus niet meer, maakt niet uit. de ingrediënten waren er, dus zijn ze verdwenen, en vermits er toch niks meer zinnigs kan verteld worden over mijn commentaren en we toch afgeweken zijn kunnen we beter er mee stoppen.
gegroet

Gepost door: watje | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

tiens, watje was je laatste reactie aan mij gericht of aan aub ?
Bovendien ishet gericht "aan" en niet "naar" want als je zegt "naar" wil dat helemaal iets anders zeggen.
Er valt toch niks "meer" zinnigs te zeggen ? Je zal bedoelen dat er niks "zinnigs" meer valt te zeggen. Ook een groot verschil hoor watje.
En een afgeweken gesprek kan door een goeie moderator moeiteloos terug "to the point" gebracht worden. Dus stoppen hoeft voor mij niet. Zeker niet nu de sbanning in de lucht hangt.
Ook gegroet

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

oeps klopt, mijn nederlands is nooit goed geweest, zijt gij de moderator dan? ah, shit, nee natuurlijk niet, vermits het "mijn" blog is behoor ik hier de moderator te zijn, maar zijn we nu niet weer aan het afwijken?

Gepost door: watje | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

Heeft er al eens iemand geprobeerd om Duvel ook maar een beetje te begrijpen ? Ik vind het verschikkelijk dat de hond is gestorven, en ik denk dat Duvel dat ook wel zal vinden (als het niet zo is, mag je mij gerust corrigeren), maar het is wel zoals hij zegt. Het is een project in een kunstgallerij geweest. Heeft er iemand enig idee hoeveel mensen er gepasseerd zijn ? Waarom enkel op de kunstenaar afgeven ? Al die bezoekers zijn minstens even schuldig, zelfs meer in mijn ogen. En ja ze wilden misschien de hond eenmalig eten geven, maar wat brengt dat op ? Dat is hem enkel langer op een ongelukkige manier in leven houden. Een hond moet je geen één maal eten geven maar elke dag. Geen enkele bezoeker heeft er blijkbaar aan gedacht om de hond te adopteren. Trouwens wie zou de goede ziel tegen gehouden hebben de hond mee te nemen ? Wie zou het op zijn geweten willen hebben, om tegen de goede wil van deze ziel in te gaan, en hem te vereidelen de hond mee te nemen? En hoeveel mensen lopen er niet voorbij een hulpeloze hond op straat ? Waarom niet op die mensen reageren, waarom geen petitie tegen hen ? Ik zeg het nogmaals, ik vind het verschikkelijk dat deze hond is gestorven, maar die kunstenaar heeft wel heel wat rumoer gezaait over de gehele wereld. In de plaats van enkel het negatieve te zien, kan je misschien ook eens proberen het positieve er van in te zien, en iedereen die ook maar een beetje diervriendelijk is, zou hieruit voordeel kunnen halen. Vertel niet tegen de mensen dat het verschikkelijk is om als kunstenaar een hond te laten verhongeren in het museum, maar vertel de wereld dat ze elk levend wezen moeten respecteren en helpen waar mogelijk. Gebruik de publiciteit die de kunstenaar heeft mogelijk gemaakt doordat dit geval nu in de kijker staat. Vertel de mensheid dat overal in de ganse wereld dieren worden mishandeld of achtergelaten. Dat overal in de wereld honden op straat verhongeren. Vertel de mens dat ze ook daar naar moeten om kijken, dat ze als ze voor een dier kiezen daar ook voor moeten zorgen en niet achter laten voor dood. En ja de kunstenaar heeft de hond doen sterven, en al had hij die hond niet in de gallerij gezet, dan was die hond hoogstwaarschijnlijk ook gestorven, en wie had er dan om gegeven? Zou er een haan om gekraait hebben?
Laat deze hond dan ook niet voor niets gestorven zijn.

Gepost door: Shamrock | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@Shamrock Niet goed voor Uw populariteit ;-) , maar dat was inderdaad de oorspronkelijke bedoeling van zijn expositie. Ik was zo vrij die denkpiste door te trekken naar de mens maar niemand hier die daar ook maar ening begrip voor had.

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@shamrock dit had ik ook wel begrepen hoor, maar moet het op die manier? ik sta te verschieten dat je het normaal vind om een hond als slachtoffer te gebruiken onder het mom van kunst.

Gepost door: watje | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

zelfs Gaia filmt dierenmishandeling (zonder dat ze op dat moment daar actie tegen ondernemen) om deze beelden nadien (en vaak zeer succesvol) te gebruiken voor de dierenrechten.

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@ Duvel: Ben ik dan populair ???? Denk niet dat ik op dat vlak veel te verliezen heb ;-) .

Ja watje, ik begrijp je verbazing. Ik begrijp jouw ook hé. Je doet het om goed te doen voor de dieren. Ik ook, ik doe net hetzelfde als jij. Enkel doen we het op een andere manier ;-) . Groetjes.

Gepost door: Shamrock | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

Oeps te snel :-)
Trouwens Watje, waar heb ik gezegd dat ik het normaal vond dat je een dier laat sterven in een gallerij ?

Ik vind het helemaal niet normaal. Maar ik vind het minstens even erg dat er dieren sterven in de goot. Je haalt dit aan in je blog, je had het ook veel ruimer kunnen aanhalen, en niet enkel de hond die sterft in een gallerij, maar alle honden die sterven van honger en dorst. Das wat ik bedoel.

Gepost door: Shamrock | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

De ondertekenaars hebben ook een doel Zonder de reactie van de mensen, had het geen wereld nieuws geworden . Had de boodschap misschien zeer lokaal gebleven .

Is de reactie van de menigte goed te keuren ?
Is er iemand dood gegaan ?
Nog niet, maar ze zullen de kunstenaar maar al te graag dood zien gaan . daarom dat ze een petitie tekenen ;-)

Ik denk dat er meer boodschappen in vervat zit .
Dat de mensheid in verschillende aspecten zichzelf in vraag mag stellen . Ook al reageren ze op het leed van een hond, ze handelen als ...

Gepost door: siberx | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

@shamrock ik weet wat ge bedoelt, ge waard heel duidelijk in uw tekst. en die hond is wel degelijk voor niks gestorven. meer als dit gekibbel, maar dan waarschijnlijk ook nog op andere plaatsen zal het niks op leveren.

Gepost door: watje | 23-10-07

Reageren op dit commentaar

@ Watje: ja het is misschien wel gekibbel, maar uiteindelijk wordt er wel over gesproken en das het begin. Misschien voldoende om sommigen er even bij te laten stilstaan. En al overtuig je maar vijf personen, t zijn er dan toch al vijf meer ;-) Ik ben misschien te idealistisch, maar zonder dat valt hoop weg :-) Groetjes

@ Duvel: ja, gaia gebruikt dat ook. Je moet tegenwoordig de mens shokeren vooraleer ze hun ogen er voor open doen.

Gepost door: Shamrock | 23-10-07

Reageren op dit commentaar

@Duvel Lees mijn bijdrage zoals ze er staat!!!!
Meer vraag ik echt niet!
Ik ga nooit een ander mensenleven opofferen voor een dier, tenzij mijn eigen leven!
En beste vriend, over MIJN leven beslis ik nog altijd zelf!
Ik had het over mij en een dier, geen andere mensen!
Ik ben een moeder, in hart en ziel...! En mijn zoon, daar geef ik idd. mijn leven voor!

Gepost door: M&M | 23-10-07

Reageren op dit commentaar

@m&m Ik heb Uw bijdrage nogmaals gelezen.
Misschien moet U dat ook is doen en nadenken over de mogelijk draagwijdte van uw "bijdrage" en wat U daarin stelt.
"Maar vraag mij niet te kiezen tussen mens of dier....!"
"Dan kies ik steevast voor de 'mens'... met pijn in mijn hart"
"En als het laatste restje eten dat er is moet gegeven worden aan een mens of een dier... dan hoop ik dat ik die mens ben... dat laatste restje zal ik steevast aan dat dier geven... "
U heeft het duidelijk geformuleerd maar U bedoelde misschien wel iets anders nu U het nog is naleest ?

Gepost door: Duvel | 23-10-07

Reageren op dit commentaar

kijken naar kunst... Ik denk dat de kunstenaar iets belangrijks wilde aantonen, namelijk dat er zoveel hongerigen sterven op straat en niemand die er iets aan doet. Je kan het vergelijken met de parabel van de barmhartige samaritaan, hij heeft dit visueel willen aantonen met een hond. Want zo worden de mensen op straat of straatkinderen behandeld, als een hond en nog slechter. Maar owee, iedereen heeft medelijden met de hond. Waarom heeft niemand de hond meegenomen??? Bedenk dat dit ook met mensen gebeurt!!!! En nog in ergere mate!! Dit is wat de kunstenaar wil aantonen. We leven in een kille en egoïstische maatschappij en blijkbaar zien velen dit niet. De kunstenaar heeft dit toch op eenperfecte beeldende manier aangetoond. Dit is onze mensheid in staat! Zijn broeders laten creperen van de honger!!! En met de petitie raak je niet de kern van de zaak, de aandacht wordt afgeleid naar de hond. We zouden beter een petitie starten voor het lot van de straatkinderen, want die leven ook als een hond op straat... Ik teken dan de petitie ook niet. Ook gaia steun ik niet. Maar... dit wil niet zeggen dat ik dieren geen liefde geef en niet verzorg. Maar ik vind dat sommigen nogal ver gaan in de dierenliefde, sommigen beschouwen hen als een soort God. Bestaat trouwens nog in bepaalde culturen. De mensen liggen in de goot, maar de dieren worden vereerd.

Gepost door: Nancy | 23-10-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.