21-10-07

CO2

belgie heeft gevraagd aan de europese commisie om meer CO2 te mogen uit stoten omdat men hun doelstellingen niet haalt wat door europa is geweigerd. wat houd dit in? dat belgie een boete zal moeten gaan betalen om U tegen te zeggen. maar wie betaald uiteindelijk de boete? wij natuurlijk. nu vanuit mijn oog bekeken is de vraag niet zo zeer of er een politieke wil is om er echt iets aan te doen, maar eerder is er een financiële wil? hier heb ik een hele visie omtrent deze problematiek, maar die wil of kan ik niet uiteen zetten hier op een blog. toch een klein voorbeeldje, maar dit is natuurlijk belange niet alles, het is ook maar een heel beknopt basis idee die nog fatsoenlijk verder uitgewerkt moet worden:

 

wanneer we bvb massaal eens voltaïsche zonnecellen zouden plaatsen zodat ze per stuk goedkoper worden waardoor practisch iedereen er wel voor te vinden is om deze te plaatsen, het teveel aan opgewekte stroom in de zomer kan terug naar het net waardoor de centrales minder moeten produceren. maar wilt de regering dat wel? want dat houd in dat men minder belastinginkomsten op het verbruik heeft en vermits de electriciteitsbonzen en politiekers allemaal handen zijn op één buik.... uiteraard schuilt er bij mij ook het idee bvb (ja bijvoorbeeld): waarom zouden de electriciteitsleveranciers niet voltaïsche zonnecellen plaatsen op bvb particuliere gebouwen waarvan dan de gebruiker nog wel betaalt voor het verbruik en niet de installatie waar dan wel taksen op kunnen geheven worden. uiteraard moet zoiets verder uitgewerkt worden, maar ik ben toch zo naïef om te mogen geloven indien er wel degelijk een wil is het men op die manier kan oplossen om dan het CO2 massaal te kunnen verdringen. oh ja die ellendige atoomreactoren die geen CO2 af geven, daar moeten we toch zeker het eerst vanaf, het nadeel van deze  nucleaire afvalstoffen wegen niet op tegenover de voordelen van kernenergie, men weet gewoonweg geen blijf met de nucleaire *waanzinnige* afvalberg die ontelbare jaren radioactief blijven.

*waanzinnig: hier bedoel ik NIET met groot, maar LETTERLIJK de "waanzin" van deze rotzooi. 

 

met auto's net hetzelfde: wilt de regering wel hebben dat men op alternatieve goedkopere zuivere brandsof zouden kunnen rijden? tenslotte is het de fiscus die het meeste geld verdiend aan fossiele brandstoffen en niet de producent van deze brandstoffen samen met leverancier van ruwe olie. 

opgelet: mijn gedacht en ideeën (mogelijkheden) gaan veel verder, maar ik kan het niet verduidelijken via een tekst, dus ook niet op mijn blog. 

15:14 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: co2 |  Facebook |

Commentaren

Goede suggesties, maar de regering aast op wat anders.
Groetjes Watje.

Gepost door: Mythoske | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

Hallokes Ik stuur U lieve groetjes...en als men wilt dan kunnen de auto's op energie rijden die niet vervuilen ...maar dan verdienen de rijken niet meer hé....

Gepost door: Yolanda | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

Hypocriet Ach, men verdient er via de taksen teveel aan.

Zelfde verhaal wat tabak etc aangaat (niet dat mij dat raakt, maar soit).

En ik rijd op LPG, de meest milieuvriendelijke brandstof (vooral uit economische overwegingen hoor), maar moet jaarlijks wel zo'n 150 euro extra taks ophoesten.
Omdat z'er te weinig aan verdienen, uiteraard...

Gepost door: Black Wolf | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

Oeps... Ik was mijn PR even uit 't oog verloren.
Nu dus wél met blogadres...

;-)

Gepost door: Black Wolf | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

"maar die wil of kan ik niet uiteen zetten hier op een blog." Of wel wil je wel en kan je het niet of wel kan je het en wil je het niet. Al de rest is zever.
Hier dan een reactie plaatsen om weer te horen dat je het anders bedoelt of je weer verkeerd begrepen wordt. En dan de oerdomme redenering dat de regering geld uit onze zakken haalt om het vervolgens de verkwanselen. het getuigt allemaal van een bijzonder oppervlakkige kennis en inzicht.
Als je een idee hebt over iets en je kan dat niet beknopt en duidelijk weergeven wil dat enkel zeggen dat je het zelf nog niet begrijpt of dat je gewoon larie verkoopt.De basis van de meest ingewikkelde theorieën zijn eenvoudig en beknopt uit te leggen . En rararar waarom kan jij dat dan niet.

Gepost door: Duvel | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

btw zeg nu ook maar; je hebt volledig gelijk duvel of maakt het je nog gemakkelijker en zeg dat je deze
discussie hier niet verder wil zetten.

Gepost door: Duvel | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

de wil ik wil het niet omdat het een te lange uiteenzetting wordt die beter in een letterlijke discussie kan gevoerd worden.
ik kan niet, omdat ik de vaardigheid nu éénmaal niet heb om alles duidelijk te formuleren via schrift wat ik precies bedoel, er komen te veel factoren bij kijken.
de kloe van hier deze tekst is: dat het larie is dat men het probleem niet kan oplossen, maar dat het uitsluitend om geld (belasting) en macht van de intercommunucale gaat.
oerdom dat men geld uit onze zakken haalt? ah dat is iets nieuws, met welk geld gaat onze regering de boete aan europa betalen? met ministersgeld? met geld van de bedrijven? of gewoonweg met belastingsgeld? en wie betaald de belastingen? of ben jij vrijgesteld? snappie?

Gepost door: watje | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

de regering bestuurd het land met het geld uit de schatkist . Dat geld is afkomstig van de belastingen. Ik weet dat en jij ook. Alleen jij denkt dat ik dat niet wist. Blijft nu nog de vraag wat er dan stom is aan de opmerkig dat de regering geld uit onze zakken steelt natuurlijk.

Gepost door: Duvel | 21-10-07

Reageren op dit commentaar

stom? gij hebt de benaming oerdom gebruikt, ik niet, ik heb deze enkel herhaald. (aan de opmerking op zich is niks mis mee)

Gepost door: watje | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

stom of oerdom Dat was niet het punt watje en dat weet je.
Stom van je.

Gepost door: Duvel | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

stom van mij! vergeef mij mijn onvolmaaktheid.
ik kan mij niet slimmer voordoen dan het stomme dat er in mij zit. (sommigen kunnen het wel)

Gepost door: watje | 22-10-07

Reageren op dit commentaar

Stop Weet je dat Kroatie Kyoto niet ondertekent heeft , goed he!
stomme salaadfretter.

Gepost door: disco | 07-01-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.