11-10-07

eerste ingeving

is dikwijls niet uw eerste ingeving meestal de juiste? hoe vaak gebeurd het niet dat je bevoorbeeld een eetkamer aan het zoeken bent en je stapt plots in een bepaalde winkel en wauw, "dat is het", maar toch gaat ge eerst ook op een ander gaan kijken al was het voor een betere prijs. maar op den duur dat ene nergens vind en toch maar terug keert naar uw eerste gedacht, maar je weet niet meer welke winkel het was, of dat net voor uw neus de eetkamer is verkocht.
met een kledingstuk ook, je hebt plots iets van "dat is het", maar ge neust nog eens wat rond en je vind dat ene niet meer terug.  met vragen te beantwoorden waarvan meerdere antwoorden mogelijk zouden kunnen zijn net hetzelfde. hoe dikwijls gebeurd het niet bij te lang twijfelen dat ge toch niet het antwoord gaat geven van uw eerste ingeving, waarvan dan meestal toch uw eerste ingeving het juiste antwoord was. is wel niet altijd zo, soms kan twijfelen het juiste zijn. de laatste tijd wanneer ik iets aan het zoeken ben en heb ineens het gevoel van "dat is het", treuzel ik niet langer meer en koop het ook al is het duurder dan ik oorspronkelijk in gedacht had, uiteraard wanneer de prijs nog doenbaar is. natuurlijk loop je dan het risiko dat ge daarna per toeval hetzelfde ziet staan ergens anders, maar goed koper. maar dat kan altijd hé. veel is een kwestie van inschatten op hoeveel plaatsen hetzelfde te vinden is.

00:24 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: eerste ingeving |  Facebook |

Commentaren

Dikwijls is de eerste ingeving... de juiste... of de beste... of de leukste... Maar omgekeerd kan ook hé...
Ik volg meestal mijn eerste ingeving, maar ik heb me ook al keren vergist hoor!
Tja... soms ietske te snel, ietske te ondoordacht...

Groetjes,

Gepost door: M&M | 11-10-07

Reageren op dit commentaar

klopt ook ik heb eens gehad (twee keer) dat ik een forse minder prijs heb betaald net door het lange getreuzel van mij. en wie vergist zich niet eens, dikwijls ben ik ook wel eens te impulsief.

Gepost door: watje | 11-10-07

Reageren op dit commentaar

M&M krijgt van mij een gelijk :-)
Ook bij mij is m'n eerste ingeving soms de juiste maar evenveel keren niet.
Met kleding of eender welke koop was ik vroeger een ramp door m'n eerste ingeving of laten we zeggen impulsief gedrag lol. Tegen dat ik thuis was had ik meestal al spijt ;-)
Ondertussen ben ik een beetje wijzer geworden en koop ik doordacht, al loopt zelfs dat soms verkeerd af!
lieve groet
ps: ik kom nog regelmatig lezen watje :-)

Gepost door: Ellen | 11-10-07

Reageren op dit commentaar

Ook bij mij is dit meestal de juiste. Mensen willen mij soms ompraten en willen goede raad geven. Maar toch ga ik dikwijls af op mijn intuïtie en meestal is dit de juiste weg.

Gepost door: Nancy | 11-10-07

Reageren op dit commentaar

vaak "hoe vaak gebeurd het niet dat je bevoorbeeld een eetkamer aan het zoeken bent"
Om eerlijk te zijn, niet zo vaak ;-)

Gepost door: Duvel | 11-10-07

Reageren op dit commentaar

Vaak moet ik terugkeren op mijn eerste ingeving, omdat dit uiteindelijk de beste was en is. vroeger kon ik treuzelen en was het weg.... en dat vond ik jammer. Kwestieis wellicht om van op voorhand een specifieke voorkeur te hebben. Daar ik niet rap content ben en dan iets vind van "wauw" profiteer ik ervan om het dan te kopen.

Gepost door: ambereyes | 11-10-07

Reageren op dit commentaar

Hallokes Bij mij is mijn eerste ingeving ook bijna altijd de juiste...ik luister ook niet gemakkelijk naar iemand anders...lieve groetjes en welterusten....

Gepost door: Yolanda | 11-10-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.