01-10-07

vriendschap boodschappen.

iedereen kent wel heus allemaal die berichtjes, meestal met foto's, die je binnen krijgt via mails over vriendschap. de één wat langer als de andere. er zijn er zo veel dat ge ze al niet meer kunt tellen. allen bevatten een enorme hoge dosis aan waarheid. ook voor mij is vriendschap iets heilig bij manier van spreken. zo zijn er ook enkele bloggers die er bijna heel hun blog aan wijden. er zijn ook bloggers die eens sporadisch deze boodschap verkondigen op hun blog met de nodige positieve reacties die er op volgen, gelukkig.

nu, ook ik heb regelmatig via mail van meerdere mensen meerdere dergerlijke boodschappen binnen gehad. meestal vraagt men dan om deze mails door te zenden naar al wie je lief hebt. nu, in zo verre dat ik mij kan herinneren heb ik nooit zo'n mail doorgestuurd naar anderen. voor mij betekent vriendschap veel meer dan enkel die woorden met bijpassende mooie foto's of illustraties. 

ik vraag mij steeds meer en meer af wat deze woorden betekenen voor diegene die ze verkondigen op hun blog of door sturen naar anderen via mail of ze het werkelijk ook menen. of is het hun alleen maar te doen om de prachtige mooie woorden en foto's? meer en meer heb ik de indruk dat het voor velen enkel maar woorden zijn. het is te zeggen dat er bij velen hun daden iets anders zeggen als de woorden die ze verkondigen. meerdere keren heb ik reeds ervaren dat wanneer je niet meer nodig bent plots de vriendschap verdwijnt, de vriendschap verdwijnt meestal éénparig. nee, het staat wel degelijk vast, ooit trek je de conclusie dat vriendschap wel degelijk maar een illusie is.

gelukkig heb ik toch nog vrienden (niet veel) die ik als vrienden mag beschouwen. maar anderzijds stel ik mij dan de vraag of ik het mij maar allemaal inbeeld, toch denk ik van niet. maar kan het zijn dat het aan mijzelf ligt? ik ben de vriendschap misschien niet waard? dat kan ook natuurlijk. nee, het ligt wel degelijk aan mijzelf, zeker en vast.

16:04 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: vriendschap, woorden |  Facebook |

Commentaren

Wat al wat ik zeg of schrijf meen ik, punt
de foto is puur ter illustratie
en waarom zo jij het niet waard zijn?
elk mens heeft vriendschap nodig
maar die mails das brol
en daar doe ik ook niet aan mee ;-)
liefs en zonnekes alweer

Gepost door: Sunny-Kay | 01-10-07

Reageren op dit commentaar

hey Kay ik weet dat wat jij op schrijft gemeend is;-) ik geloof u heus wel hoor en het slaat helemaal niet op U. het is mij alleen opgevallen dat er velen zijn die het niet echt menen, vandaar....
groetjes

Gepost door: watje | 01-10-07

Reageren op dit commentaar

ik gun je die vriendschap,misschien ùag de mijne erbij? maar alles van waarde,
dus vooral ook de vriendschap,
vraagt tijd, inzet, geduld en vooral ook nog onvoorwaardelijke liefde.
misschien te zwaar verwoord?
toch sta ik aar achter, anders waren het woorden in de wind.

Gepost door: joz. | 01-10-07

Reageren op dit commentaar

;-) I know ...
daarom mijn mening he

Gepost door: Sunny-Kay | 01-10-07

Reageren op dit commentaar

@joz nee, helemaal niet te zwaar verwoord. ook al is echte vriendschap een illusie, toch streef ik er naar met de middelen die ik heb. en bij de meesten zijn het wel degelijk woorden in de wind, zo fragiel is de betekenis van het woord. vriendschap is één van het kostbaarste goud dat er is, alleen jammer dat het uiterst zelden is, en éénmaal je ze hebt, of denkt ze te hebben is het net chocolade in uw hand die aan het smelten is in de zon, het is zo moeilijk om ze vast te houden zonder dat ze door uw vingers weg geleid.
ik heb het wel over echte vriendschap en niet zomaar vriendschap. het is voor geen geld in de wereld om te ruilen.

Gepost door: watje | 01-10-07

Reageren op dit commentaar

sorry Kayke een misverstandje van mijnen twegen, ben trouwens blij met uw mening;-)

Gepost door: watje | 01-10-07

Reageren op dit commentaar

vriendschap een illusie ? Ik denk van niet.
Je moet wel nep van echt weten te onderscheiden.
Echte vriendschap kan ook weg ebben als je elkaar heel lang niet meer ziet of als in het leven ieder zijn eigen wending neemt .
Voor mij zijn dergelijkr mails pure brol.
Je zegt dat die mails een hoge dosis waarheid bevatten maar dat je twijfelt aan wat die woorden betekenen voor diegene die ze zelf verkondigt .
Wel watje dat precies mijn punt bij mijn commentaar bij de tekst van black sabbeth.
Hetzelfde voor die mails.
En ik ken je niet persoonlijk maar las vriendschappen bij jou op een doodspoor komen denk ik dat het ligt aan jou omdat je goedgelovig bent, je vertrouwen snel geeft aan mensen die het mss niet verdienenen. M.a.w. ik vind jou dus wel ok .

Gepost door: Duvel | 01-10-07

Reageren op dit commentaar

@Duvel je hebt er een punt in om het nep te onderscheiden van het echte, maar soms zit het neppe zo schijnheilig verscholen in hetgeen wat je als echt ervaart dat je het niet merkt. (en die je, bedoel ik met "ik" al zullen er ook wel anderen zijn die het ook zo ervaren).
tja goedgelovig, om eerlijk de waarheid te zeggen zo heb ik mijn eigen nooit bekeken dat ik goedgelovig ben. ik geef normaal anders niet rap mijn vertrouwen aan iemand.

Gepost door: watje | 01-10-07

Reageren op dit commentaar

dit zijn je eigen woorden watje, vandaar mijn opmerking na de jaren heen heb ik veel te veel vertrouwen gegeven aan de verkeerde mensen die naderhand er gewoon misbruik van hebben gemaakt. soms gebeurt het nog wel eens dat ik mijn vertrouwen aan de verkeerde heb gegeven.

Gepost door: Duvel | 01-10-07

Reageren op dit commentaar

ja het zijn mijn eigen woorden.
ben ook helemaal niet kwaad op reactie, in tegendeel.
misbruik van vertrouwen heb ik ook al te dikwijls mee gemaakt, vooral op de werkvloer.

Gepost door: watje | 01-10-07

Reageren op dit commentaar

Vreemd Vreemd genoeg krijg ik enkel van die berichten van mensen die mij graag mogen. Moet ik hun vriendschap in vraag stellen door mij af te vragen welke waarde ze aan het bericht hechten ? Kan ik oordelen welk belang zij eraan hechten ? Mogen enkel mensen zo een berichten sturen die met jouw een relatie zouden willen aangaan ? Moet ik zo een berichten aanschouwen als een liefdes verklaring ?

Al wat ik weet als ik ze krijg, is dat er iemand aan mij dacht toen ze het gingen verzenden . Goede vrienden, grote vrienden en kleine vrienden . Overeenkomstig hetgeen ze voor mij zijn, maar daarom niet noodzakelijk hetzelfde als dat ik voor hen ben . Maar is het niet mogelijk dat ze jouw aanzien als een grote vriend, en jij hen enkel als kennis ? Moet het altijd naar zich toe de beste vrienden van de wereld zijn om ze te waarderen ?

Misschien dat men in zichzelf moet kijken en zich afvragen, ben ik wel de vriend die ik denk te zijn voor een andere persoon ? Ben ik het wel waard en handel ik ernaar ? Spreek ik niet enkel vanuit een egoistisch standpunt ? Is mijn vriendachap niet enkel iets verwachten ? Is mijn vriendschap niet enkel geven als ik gekregen heb of zal krijgen ?

Ja, vrienden, ze zijn zeldzaam . En de beste vrienden nog zeldzamer . En toch lopen er miljarden rond . En toch vinden wij dat wij alleen de echte ware vrienden zijn voor enkelen, zoniet voor één .

Gepost door: siberx | 01-10-07

Reageren op dit commentaar

Vriendschap Iedereen heeft het over vriendschap en hoe die moet zijn??? Raar, want als je iedereen hoort of leest weten ze het o zo goed en wilt men vriendschap voor het leven...waarom lukt het dan bij de meesten niet?

Als ik zulke mails krijg, gaan die onverwijld de vuilbak in! Indien één iemand je mailadres heeft en die heeft er zelf een stuk of vijftig, dan mag je zeker zijn dat je een massa forwards aankrijgt. Ze weten niet eens meer wie wat heeft aangekregen lol.
Op dat vlak begrijp ik je heel goed watje!
Maar wat ik niet begrijp is het volgende:
Waarom haal je jezelf naar beneden?
Waarom ben je zo zeker dat je geen vriendschap waard bent?
Het is alleen spijtig dat er teveel ik en de rest kan stikken mentaliteit heerst!
lieve groet

Gepost door: Ellen | 02-10-07

Reageren op dit commentaar

@Siberx mmm, ik denk dat je mijn tekst verkeerd hebt begrepen, zeker betreft uw eerste deel van uw reactie. ik bedoelde iets heel anders. maar goed, het zal wel aan mij liggen dat ik mijn tekst mss niet duidelijker heb gemaakt. al uw andere vraagstellingen staan al in mijn tekst. maar zoals al gezegd, zal ik wel niet duidelijk genoeg geweest zijn zeker.
PS: ik had hier heel iemand anders voor ogen, iemand die jaren geleden in de problemen zat die toen constant thuis over de vloer liep, wij aanschouwden hem als een vriend, maar plots zonder reden liet hij ons vallen, en zo hebben we er een paar gekend. het waren net die mensen die dat soort mails stuurden. uiteraard word dan ook de link gelegd op blogs, vandaar mijn vraagstelling, het waren trouwens vraag stellingen naar mij zelf.

Gepost door: watje | 02-10-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.