12-09-07

mij analyseren?

eigenlijk in wezen analyseert iedereen iedereen wel een beetje, hetzij onbewust of bewust. hangt er natuurlijk vanaf wat er precies wordt bedoelt met analyseren. nu, er zijn sommigen die wel heel ver gaan met de analyse van andere personen. men denkt mij te kunnen analyseren door de teksten die ik geschreven heb zonder mij eigenlijk te kennen, in plaats van mij gewoon te ondervragen, nee ze gaan er enkel vanuit over wat en hoe ik iets schrijf en misschien aan de hand van hoe mijn blog er uit ziet. men staart dikwijls op één woordje die ik vermelde waar men zich dan gaat over baseren, vastpennen om mij te analyseren, maar men vergeet dan blijkbaar de complete context van de tekst. mij niet gelaten, laat ze maar doen. maar om dan te gaan vertellen tegen mij hoe ik in elkaar zit en dan zitten ze er nog het meest ver langs, daar gaat hun analyse. dan beweren ze nog te weten hoe ik denk, het is te zeggen dat men probeert hun denkwijze te projecteren naar de mijne, eigenlijk niet projecteren, maar mij hun denkwijze opleggen naar mij toe en beweren dat ik zo denk zoals zij denken dat ik denk.

nu ik zou zeggen, als iemand mij wilt analyseren, die kan beter eerst concrete vragen aan mij stellen over hetgeen wat men wil weten, en dan zal hun analyse zeker en vast een beter en nauwkeurigere resultaat opleveren. het denken hoe ik denk, nu laat dat maar aan mij zelf over, ik zal wel zelf denken zoals ik denk en wil denken, dat hoeven anderen echt niet in mijn plaats te doen.

het is heel algemeen bedoelt, en wie zich dan aangesproken voelt? ja daar kan ik ook niks aan doen, wie er aan twijfelt, die kan het altijd aan mij vragen of ik dan die aangesprokene voelende medemens bedoel of niet bedoel.

uiteraard is dit geen boos schrijven, maar geschreven laten we zeggen met een zachte stem (is heel lief bedoeld) 

13:53 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: analyseren, denken |  Facebook |

Commentaren

Hallo Eerst en vooral dank je voor je lieve reactie onder mijn blog. Weetje Watje soms kan je jaren met iemand samenwonen. Je denkt die persoon door en door te kennen. Tot hij/zij je op een dag compleet verrast. Dan denk je bij jezelf "sta ik nu nog steeds voor dezelfde persoon ?". Ik ken me zelf niet eens. Ik weet niet waartoe ik al dan niet toe in staat ben. Laat staan, dat ik iemand anders probeer door en door te kennen.

Gepost door: Joke | 12-09-07

Reageren op dit commentaar

een scherpe analyse watje. Toch uit de reacties die je op je posts krijgt vindt ik het geen je beweerd niet zo duidelijk terug als jij het in deze post stelt.
Ik neem aan dat je het dus in hoofdzaak over emails hebt ofzo.
In feite doen we niets anders dan analyseren, interpreteren en dan al of niet reageren.

Gepost door: Duvel | 12-09-07

Reageren op dit commentaar

Joke / Duvel Joke: eerst en vooral meen ik wat ik zeg (ben geen slijmbal), soms met humor, ook al kan ze zwart zijn, soms sarcastisch. ja daar zeg je zoiets, ik ken mij behoorlijk goed (al zeg ik het zelf) en inderdaad soms heb ik situaties gehad dat ik op een manier heb gereageerd die ikzelf niet had verwacht van mij. laten we zeggen dat ge mensen kwa kennen op verschillende niveaus kunt kennen. ook ik heb ooit gedacht bepaalde mensen door en door te kennen en plots door één of andere actie dat ik er dus ook compleet langs zat. (het is het spreekwoord hé: in nood leert men zijn vrienden kennen)
Duvel: klopt duvel: het zijn er die ik via mails heb gekregen, maar ook op het werk irl, zowel van professionelen als van bazen. ik moet zeggen die profs hebben inderdaad een deel van mij kunnen aantonen hoe ik ben, maar het was maar een klein deeltje, voor 60% zaten ze er compleet langs.

Gepost door: watje | 12-09-07

Reageren op dit commentaar

Hihi, Ik wens de 'analysten' veel succes! Enne... sterkte. Dat zullen ze nodig hebben denk ik! ;))
Liefs,

Gepost door: Nantie | 12-09-07

Reageren op dit commentaar

@Nantie gelukkig zijn er niet al te veel die mij analyseren, wat ik zeker goed vind is dat mijn rechtstreekse bazen geen vat op mij hebben(tenminste op mijn denkwijze), ik zal het zo zeggen, ik ken mijn bazen veel beter dan dat zij mij kennen, en doordat ik ze ken wat voor mensen het zijn laat ik hun mij niet kennen. ze chanteren mij wel op een andere manier, maar dat is een ander verhaal.

Gepost door: watje | 12-09-07

Reageren op dit commentaar

Wij reageren gewoon op wat jij schrijft. Iemand analyseren aan de hand van een blog is gewaagd en waarschijnlijk ver van de werkelijkheid. Wie zit achter een blog? ...dat is de vraag, iemand die zich wil laten kennen of juist niet en opzettelijk misleid?
Groetjes

Gepost door: Ilona | 12-09-07

Reageren op dit commentaar

Ik heb je nog niet geanalyseerd, maar toch een paar vragen, kwestie van hopelijk ooit hier een watjes-faq terug te vinden (mijn excuses als de antwoorden hier op de blog al verspreid staan):

Hoe oud ben je?
Waarom deze blog?
Wat zijn je 4 meest uitgesproken karaktertrekken?
Welke droom wil je nog verwezenlijken?
Waar word je stapelgek van (van ergernis that is)?
Wat is je favoriete soort muziek?
Ben benieuwd :)

Gepost door: Nina | 13-09-07

Reageren op dit commentaar

mmm, enkele antwoorden hopelijk Ilona: ook ik reageer enkel op de tekst, of net niet, omwille de tekst van blogs. (wie dat niet kan verdragen moet maar die mogelijkheid niet geven). ik heb in iedereen geval nooit bewust iets willen doen misleiden, zo ben ik niet (tenzij tegenover bazen, maar die verdienen niet beter), maar een bepaalde anonimiteit wil ik wel behouden al merk ik dat ik steeds meer prijs geef op mijn blog waarvan ik dan ook weer niet echt spijt van heb.
Nina: zal de vragen zo diplomatisch mogelijk proberen te antwoorden.

Gepost door: watje | 14-09-07

Reageren op dit commentaar

analyseren van getypte teksten is onmogelijk een handgeschrven tekst daar kan al iets uit afgeleid worden. Het zijn inderdaad persoonlijke projecties, maar juist daarom is de virtuele wereld interssant om jezelf te analyseren beter inzichten te krijgen en probleemsituties te visualiseren wat je in de echte wereld niet kunt omdat je dan inderdaad de persoon achter de tekst of uitspraak ziet. Je weet inderdaad niet of je met wat je schrijft nu iemand al dan niet helpt of kwetst, daarvoor is dan inderdaad een visueel contact nodig. Kijk Watje ik ken je niet maar mij interesseert het waarom jij bijvoorbeeld uitgekozen bent in mijn blog. Ik weet dit al langer dan vandaag en het zijn verschillende projecties. Het geeft mezelf inzicht en ook al zijn de berichtjes om je een steuntje te geven gemeend toch kan het perfect zijn dat jij me helemaal niet ligt als ik je in het echt zou zien. Maar juist deze kans of visie om jezelf te helpen tracht ik over te dragen. Misschien moeilijk om te verstaan .

Gepost door: LIFE ANGEL | 14-09-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.