10-09-07

duivelse goddelijkheid? goddelijke duivel?

zoveel ellende op de wereld: kankers, oorlogen, haat, geloof, aids, misserie, armoede, ziektes, onverdraagzaamheid, natuurrampen, onverschilligheid, uitroeiing, noem maar op. is er een god? ja natuurlijk is er een god, als er geen was dan was het nog erger als het nu is. er heerst tussen alle ellende en goedheid een woelige strijd tss goed en kwaad, tss god en de duivel. maar is de de duivel niet sterker dan god? is lucifer niet sterker dan jesus, is jesus niet zelf lucifer? is god niet de duivel himself? is god niet zelf de goddelijke duivel Satan? wat als we met zijn allen ons laten gaan bekeren naar de suppermachtige goddelijke duivel Satan. wanneer we allemaal naar het kamp hebben getrokken van Satan en prins Lucifer is er geen goed meer te bestrijden voor de drie zessen. als er geen goed meer te bestrijden is, dan is het kwade het goede, of het goede het kwade. wanneer iedereen in het kamp der duisternis is en er samen vertoeft met de prins der duisternis is er niemand meer over om te gaan haten, te verfoeien, te vernederen, om chaos te creëren. wordt dan niet hun eigen succes hun verval naar de verdoemenis, gaan ze hun discipelen, hun demonen gaan straffen en verplichten om goed te doen zodat ze weer het kwaad kunnen verkondigen? 

15:38 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: god is de duivel |  Facebook |

Commentaren

een bittere waarheid spreekt uit je log van vandaag. Een mens zou voor minder een stuk in zijn kraag drinken! Gelukkig ben ik geen alcoholieker...

Gepost door: Pablo Zarzuelo | 10-09-07

Reageren op dit commentaar

je redenering zit helemaal fout maar je zo een heel klein beetje kennende weet je dat zelf ook wel

Gepost door: Duvel | 10-09-07

Reageren op dit commentaar

alcohol is een geschenk van god: was het niet jesus die water veranderde in wijn? alcoholisme is het instrument van de duivel. wie is er nu slimmer? god of de duivel? het is duivel die met het geschenk van god de macht heeft over genomen.
maar hoe dan ook, onze bieren zijn duivels lekker, maar drink met mate zonder n. no inbev
ps: thx voor de reactie

Gepost door: watje | 10-09-07

Reageren op dit commentaar

duveltje hihihi, welcome to my devils playground.
effe serieus: lees tussen de regels, of mag het niet meer om ons in een bepaalde dichterlijke vrijheid uit te drukken, al beschouw ik mij helemaal niet als een dichter of schrijver (dat niveau haal ik toch nooit)
of nu de redenering fout is of niet, het is de mijne alleszins.

Gepost door: watje | 10-09-07

Reageren op dit commentaar

Ik ben het met je eens dat er veel (te veel) ellende is. Maar of er een God is...? Ik vind het prima dat er mensen zijn die daarin geloven en daar ook steun in vinden. Persoonlijk geloof ik er niet in en dus ook niet in een duivelfiguur. Voor mij zit al het goede en kwade in de mens zelf. Hijzelf bepaalt wat 'ie de overhand laat krijgen. Door die verantwoordelijkheid af te schuiven op God of de Duivel maakt de mens het zichzelf (te) gemakkelijk.

Gepost door: Nantie | 11-09-07

Reageren op dit commentaar

Nantie daar sla je de nagel op de kop se, dit wat je nu schrijft is voor het grootste deel wat ik bedoelde met deze tekst. ook ik geloof niet in god of de duivel, ik vind het gewoon plezant om op die manier god en de duivel erbij te betrekken ook al geloof ik er niet in.

Gepost door: watje | 11-09-07

Reageren op dit commentaar

In alles dat goed is zit wel iets slechts en in alles dat kwaadaardig is zit wel iets goeds. Neem nou "God" die zou toch in Egypte de pest hebben laten ontstaan? En neem nou Satan : in hoeveel boeken staat er wel niet dat hij een deal sluit met mensen? Dat ze voor die deal hun ziel moeten verkopen hebben ze er wel voor over, dus zo slecht is dit idee nog niet. Ik bedoel waarom zou Satan dan niet gewoon allemaal "vallen" neerzetten om de mensheid de verdoemenis in te jagen? De mens heeft goed en kwaad alleen uitgevonden zodat er houvast is, maar waar ligt de grens? Bijvoorbeeld : Vroeger was moorden een doodgewone zaak, en nu staan er meer sancties op dan op welk ander ding dan ook. Waarom is dit? Omdat men reikte naar haar geweten? Of omdat een of andere lafaard die macht had niet dood wou en daarom de wet "Gij zult niet doden" gebruikte? En als Satan zijn volgelingen weg stuurt om iemand te vermoorden, is dit dan geen goede zaak? Wordt er niet gezegd dat als je dood gaat dat je dan naar het hiernamaals gaat? Dat je dan eeuwige vreugde vind?

Met vriendelijke groet, Amunnra.

Gepost door: Amunnra | 31-07-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.