09-09-07

telepathie

iedereen heeft wel ooit eens over telepathie gehoord, of misschiens zelfs kunnen ervaren wat telepathie is. nu wetenschappelijk heeft men nooit kunnen bewijzen dat dit bestaat of kan. toch zijn er mensen die beweren dat ze ooit een ervaring hebben opgelopen zonder dat ze er echt een verklaring voor hebben. er zijn er die beweren dat zij zelf telepathie in de hand hebben en bewust kunnen gebruiken voor allerhande doelen, over die groep ga ik het nu niet hebben, want zij kunnen blijkbaar nooit hun gave gebruiken wanneer er mensen zijn die op een wetenschappelijk manier willen aantonen of het wel kan of niet, nu ze zijn allemaal door de mand gevallen.

nu ik moet zeggen mijn leraar zedenleer destijds en ik zelf heb het ook ooit eens mee gemaakt. die paranormale teletpathische ervaring, eerst het verhaal van mijn zedenleraar: zijn moeder (of grootmoeder, weet ik niet meer) was eens op verlof naar dacht ik Polen, kan ook nog verder geweest zijn, ergens in het oostblok alleszins. plots zo vertelde hij, had hij het gevoel dat er iets was gebeurd met zijn moeder (grootmoeder), en hij belde naar ginds, en inderdaad ze heeft een (weet het niet meer) laten we zeggen een hartaanval gehad, hij voelde de aanwezigheid van haar (telepathie) dat er iets was gebeurd. en ja hoor ze had inderdaad toen een hartaanval (of wat het ook was hé).

mijn verhaal: ik was thuis samen met ouders en mijn broer. mijn schoonzus was met de kever even weg. de telefoon ging, nog voor er werd opgepakt vertelde ik dat het mijn schoonzus was die belde om te vertellen dat ze met de kever tegen een boompje heeft gereden en opgehaald moet worden. en waarempel het was ook wel degelijk zo. iedereen keek verbaast naar mij van hoe weet den diene datte.

analyse het verhaal van de zedenleraar: tja, hij wist dat zij het aan het hart had en dat ze eigenlijk niet goed was toen ze vertrok, was het niet gewoon een angstgevoel dat er iets zou gebeuren met haar net wanneer ze op verlof was en daardoor bezorgd was en daardoor het nare gevoel kreeg dat er iets mis zou kunnen gaan? denk van wel.

analyse mijn verhaal: mijn schoonzus was al redelijke tijd weg met de kever, normaal had ze allang al terug moeten geweest zijn. en het was een logisch gevolg dat er wel iets moest gebeurd zijn toen de telefoon af ging. met het boompje klopte, alleen wist ik niet waar.

dus in beide gevallen telepathie? nee waarschijnlijk niet, gewoon een voorgevoel dat er iets kon mislopen door bezorgdheid. 

22:56 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: telepathie |  Facebook |

Commentaren

Het idee van telepathie trekt me wel, maar ik ben bang dat ik er te nuchter voor ben. (angstige of bezorgde) voorgevoelens zou ik inderdaad ook als verklaring zien.
Liefs,

Gepost door: Nantie | 10-09-07

Reageren op dit commentaar

ja Nantie ik vind het ook boeiende materies, of ze nu waar zijn of niet, net zoals het paranormale, of spreken met de doden, of het telekinetische, en noem maar op zijn allemaal zeer boeiende thema's. al had ik het laatste half jaar wel een zeer sterk gevoel van telepathie, maar dat is een ander verhaal.

Gepost door: watje | 10-09-07

Reageren op dit commentaar

hey watteke en toch afgaande op mijn eigen ervaringen
kan het wel!
genegen zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 10-09-07

Reageren op dit commentaar

Kay'ke ik zeg niet dat het niet kan, maar er zijn geen enkele wetenschappelijke bewijzen die het kunnen bevestigen dat telepathie echt existeert. enkele hebben zo hun ervaringen er in die ik uiteraard respecteer. het menselijk brein en alles wat erom in gaat is gewoon fantastisch en waarom zou het niet kunnen dat er mensen zijn die wel degelijk door één of andere gevoelige factoren wel telepathische gaven hebben.
ik wilde enkel maar aantonen dat het moeilijk is te bepalen of het wel gaat om telepathische eigenschappen of onderbewuste berekeningen in de hersenen.
ook ik heb het laatste half jaar rare dingen mee gemaakt, het gevoel wanneer ik wist wanneer er iemand aanwezig was (mijn dierbare) en op het juiste moment op het net kwam, maar dat is een ander verhaal.

Gepost door: watje | 10-09-07

Reageren op dit commentaar

presentiment wat jij beschrijft noemen ze eerder presentiment en vooral in familiekring of met verwanten gebeurt dit heel veel. Bij ons in de familie komt dit nogal voor. Mijn zus is hier vooral goed in en wij ervaren dit heel veel. Heb recent een heel artikel over allerlei paranormale fenomenen en onderzoeken gelezen in een tijdschrift. In Nederland is Dick Bierman er wetenschappelijk mee bezig en presentiment bestaat wel degelijk. Heel veel is te verklaren en heeft niks met paranormaal te maken maar met suggestie. Had één en ander al op forum gezegd en is me bevestigd in medisch dossier op TV van afgelopen zondag.

Gepost door: Life angel | 11-09-07

Reageren op dit commentaar

voila dat kan dus ook al veel verklaren, weer wat bij geleerd.

Gepost door: watje | 11-09-07

Reageren op dit commentaar

Het banale. Zelfs de Deense geheime diensten weten veel meer serieuze uitleg. Ik stel voor om de site te bezoeken. http://groups.yahoo.com/group/Atelepathy

Gepost door: Horus | 21-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.