06-09-07

HACCP

HACCP: Hazard Analyse Critical Control Points. ja wat is datte nu? diegene die vertrouwd zijn in het wereldje van de horeca, voedingsindustrie en klein handel bertreffende voeding weten, of zouden moeten weten wat het inhoud. zeker na de eerste koeienziekte zijn ze er heel streng in geworden en werd dit principe sterk nageleefd. eigenlijk is het duidelijk als je aandachtig deze woorden leest. om het kort te maken: het gaat erom om punten kritisch te gaan analyseren waar het fout kan lopen en dit heel ruim bekeken om uiteraard alle mogelijke risiko's te vermijden dat er iets kan mislopen. dit gaat van zowel de verkoop in de winkel: manier waarop men voedingswaren bewaard, uitstald en vast pakt.... , het transport: temperatuur en hoe..., maar ook het productieproces in de ruimste zin van het woord. de joden gaan nog verder, want het moet dan ook nog goosjer zijn.

nu, met de nodige fantasie kan je het ook eigenlijk gebruiken ,weleenswaar in mindere maten, voor uw eigen. nadenken met de dingen wanneer je met iets bezig bent ,en dat maakt nu echt niet uit wat, wat er allemaal eventueel kan fout lopen. in zekere zin is dit ook een vorm van opbouwende zelfkritiek. inzien dat niemand perfect is en dat er altijd wel iets kan mis lopen.

19:28 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: haccp |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.