29-08-07

lonenkritiek

kritiek op uw loon, is kritiek op uw baas hebben

maar is dat wel altijd zo?

bazen vinden van hun eigen dat ze te weinig verdienen, maar dat hun "onderdanen" te veel verdienen. 

10:45 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

soms is dit echt wel zo... Ken iemand die op z'n 40e met een horecazaak startte. Keihard werken dus en inderdaad moet hij zijn personeel zoals bv een kok meer betalen dan wat hijzelf er voor zichzelf kan uittrekken in de hoop dat éénmaal de zaak een succes is dit anders kan.

Gepost door: life angel | 29-08-07

Reageren op dit commentaar

vragen staat vrij maar het wil ook wel zeggen dat je van jezelf vind dat je zo goed presteert en mee bijdraagt tot de goede prestaties van je bedrijf dat je recht hebt op meer, maar wat dan met de toekomst als jouw bedrijf in problemen geraakt en juist door deze maatregel minder winst gaat maken en het risico loopt van niet verder te kunnen bestaan en jij dus ook het risico loopt van je arbeidsplaats te verliezen.

Ik ben voorstander van een gedeeltelijk vast loon en een variabel loon in functie van de winst.
Het zal je meer motiveren om naar winst voor het bedrijf te streven dus er is een gezondere motivering dan alleen maar met opslag van loon.

Gepost door: life angel | 29-08-07

Reageren op dit commentaar

mmm LA reactie op "vragen": dit werkt alleen als er geen gattenlekkerij is, geen vriendjespolitiek. en dan moet je nog bedenken hoe men dit in de praktijk gaat omzetten, sommige jobs kan men niet sturen naar prestaties of de prestaties moeilijk te definiëren zijn, en hoe gaat men dan weer bepalen welke prestaties een grotere rol zal hebben tov anderen????
er zijn veel betere manieren in de huidige omstandigheden om mensen te motiveren.
trouwens: de economie draait dankzij arbeiders, waarom? het zijn net zij die hun geld op spenderen waardoor bedrijven weer kunnen produceren, ga je hun inkomsten inkrimpen = geen geld = geen consumptie = geen productie = meer ontslagen.......
de grens tss arbeidslonen en bazen lonen, samen met management en aandeelhouders is gewoon te groot geworden.

Gepost door: watje | 29-08-07

Reageren op dit commentaar

jij keert de rollen wel aardig om economie draait dankzij de arbeiders ? Economie draait in de eerste plaats door de ondernemers die produceren , mensen tewerkstellen en hen daardoor
financiële middelen geeft om te consumeren. Die ondernemers moeten zich houden aan het spel van vraag en aanbod want iemand die iets produceert (met of zonder arbeiders) dat niemand wil kopen kan binnen de korste keren zijn deuren sluiten.
En het is de consument die de bal rollende houdt, en dat is een veel ruimer begrip dan "arbeiders"

Gepost door: Duvel | 29-08-07

Reageren op dit commentaar

grotendeels kan ik het wel met je eens zijn...vriendjespolitiek en gattenlekkers zal altijd wel blijven bestaan één van de redenen waarom een politieke keuze me niet zou aanspreken omdat je daar die machtstrijd en veinzerij nog het meeste vind ook al vind je dit wel overal. Nu éénmaal de zwakheden van mensen.
Aan welke motiveringen denk jij dan?
Het verschil mag inderdaad niet te groot zijn maar grotendeels wordt het werk van de bazen hen hun verantwoordelijkheden wel onderschat daarom ben ik ook wel voor die confrontatiefilosofie van bosbron. Als je de werkelijke uren die hogeren presteren plus hun verantwoordelijkheid zou vertalen in loon zou je al een heel ander plaatje krijgen. Kom hier nog wel op terug tijd is om
Toch moet ik zeggen dat

Gepost door: life angel | 29-08-07

Reageren op dit commentaar

duveltje aan de wand uiteraard, als ik het heb over de arbeiders heb ik het over de ruime betekenis van het woord: dus ook de lagere bedienden, arbeider wil ik hiermee aan tonen dat het de gewone man is die het geld doet rollen en die door arbeid (maar ook arbeid van bedienden) en die er voor zorgt dat er geld in het laadje komt betreffende ons heel ruim bekeken sociaal stelsel, ok daar draagt ook de werkgever een aardige cent aan bij.
ik heb de rollen bewust omgedraaid, want zoals de meesten het bekijken is al bewezen dat het zo niet draait, denk aan onze post moderne industrie tijd tijdens het zuivere kapitalistisch systeem wat we toen hadden, armoede troef met alle ellende.
ten tweede: ondernemers zetten geen bedrijven om mensen werk te geven, maar uitsluitend voor hun winsten en aandeelhouders.
de één kan niet zonder de ander, maar de kerk en moskee moet wel in het midden gehouden worden, wat nu weer niet het geval is, want we zijn onze klok aan het terug draaien.

Gepost door: watje | 29-08-07

Reageren op dit commentaar

werkelijke uren ja, ze werken immers 28 uur per dag. en die verantwoordelijk kennen we al.....

Gepost door: watje | 29-08-07

Reageren op dit commentaar

Zijt ge al officieel terug? Mag ik de email sluis weer open zetten, hihihi Groetjes

Gepost door: lucy | 29-08-07

Reageren op dit commentaar

als je er zo van iovertuigd bent dat "bazen" te veel verdienen zorg dan dat je er zelf één wordt.
Je omgedraaide systeem werkt helemaal niet.
Ondernemingen zijn geen liefdadigheidsinstellingen en alles draait er om winst. Natuurlijk worden er geen bedrijven opgericht met als doel te werkstelling te creëren.Hier leven we in de luxe positie dat wij , via de vakbonden en d earbeidswetgeving ook een beetje in de pap te brokken hebben. Wordt ons aandeel te groot, de wetgeving te streng, dan trappen grote bedrijven het hier af en je kan ze geen ongelijk geven . Enkel een mondiale arbeidswetgeving en milieuwetgeving kunnen het tij keren maar dat is alsnog een utopie.
Wie zich in een machtspositie kan werken zal altijd in het voordeel zijn watje. En geslaagde ondernemers verwerven macht , daar kun je niet onderuit .

Gepost door: Duvel | 29-08-07

Reageren op dit commentaar

@duvel en lucy duvel, ik weet het.
ben gewoon door aan het razen, momenteel heb ik geen zin in chatten, mailen kan altijd en zal trachten te reageren, maar beloof niks.

Gepost door: watje | 29-08-07

Reageren op dit commentaar

ps duveltje: ik heb het over bazen, maar bazen zijn niet altijd eigenaars, het is dus afhankelijk uit welk oogpunt men vertrekt, kleine zelfstandige, middelgrote ondernemingen of grote bedrijven. maar ik ga niet verder in discussie, want daar ging tenslotte dit postje niet om.
zoals ik al gezegd heb: evenwicht, en ja de bazen mogen gerust meer hebben, heb ik niks op tegen, maar nu genoeg.

Gepost door: watje | 29-08-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.