19-08-07

gevecht voor een menselijk bestaan

jaren heeft het geduurd eer we eindelijk van het juk van katholicisme af zijn. en ik bedoel dan scheiding van kerk en staat, ontplooiing van elk individu zonder bemoeinissen van de pastoors, nonnekes en noemt maar op.

we hebben er voor gezorgd dat er een vrijheid is van godsdienst. zo hebben de moslims ook hun vrijheid gekregen om hun geloof in de islam te mogen beoefenen. gaat nu dit geloof de islam waarvan wij hun de vrijheid hebben gegeven onze vrijheden af nemen en de klok weer een dikke 50 jaar terug draaien? beseffen ze niet dat het de ondergang betekent van de democratie, van de vrijheid, van verdere ontwikkeling, van de luxe die wij opgebouwd hebben (en luxe vul je maar zelf in, kan heel ruim gevat worden) wanneer ze klakkeloos die idiote leiders van de islam volgen?

wij hebben ons eindelijk kunnen los trekken van onze idiote kerkleiders, gaat dat spel weer opnieuw beginnen, maar dan via de islam? nee daar bedank ik voor ondankbare.ik wil ons menselijk bestaan niet afstaan voor geen enkele godsdienst.

 

 

Commentaren

hey Watje das een moeilijk want ik laat iedereen vrij.
de koran vindt ik een moeilijk boek en moet je heel diep en tss de regels lezen.
zij hebben een andere kijk op de dingen, die ik toch respecteer.
dus ik ga er niet verder op in! uit respect voor ieders overtuiging.
Maar ik ben wel blij dat de Inquisitie hier dan is afgelopen want zij die alles verboden deden zelf juist wat niet mocht.
zonnekes en liefs! ;-)
oh ja, mail komt eraan! doei

Gepost door: Sunny-Kay | 19-08-07

Reageren op dit commentaar

hey Sunny daar zit het hem in, ik beoordeel niet de lectuur van eender welk geloof, maar ik kaart enkel de zaken aan hoe ze in de praktijk gebeuren en dan maakt het mij niet uit over welke godsdienst het gaat, als ik alle godsdiensten bekijk is het altijd hetzelfde: de onderdrukking van de gewone man.
ik beledig geen enkele godsdienst, en voor diegene die zich omwille van hun godsdienst overtuiging zich nu wel beledigd voelen, beledigen uitsluitend hun eigen.

Gepost door: watje | 20-08-07

Reageren op dit commentaar

het juk van het katholicisme Je zegt het alsof je er zelf onder geleden hebt. De macht van de katholieke kerk in het westen stelt al tientallen jaren niets meer voor maar dat wil dan weer niet zeggen dat d emacht van de godsdienst vermindert zou zijn , integendeel. Maar jammer genoeg is bij de afkeer van het katholicisme het kind met het badwater weggegooid want er waren ook ontegensprekelijk heel wat positieve zaken aan het instituut van de katholieke kerk . Je ongerustheid over de toenemende invloed van de moslims is mijn inziens terecht maar je trapt wel met beide voeten in de val van " islam is de waarheid" . Ook je opmerking (diegene die zich voor het minste beledigd voelen , beledigen uitsluitend zichzelf) slaat helemaal nergens op.

Gepost door: Duvel | 20-08-07

Reageren op dit commentaar

@duvel de positieve dingen, mm ja, is maar hoe je het bekijkt, ik geef u een tip, denk in de termen van geld en macht, dan zal je het positieve van onze katholieke machthebbers begrijpen, en vooral bekijk het in de context van de geschiedenis, maar dan op socio-cultureel-maatschappelijk gebied. die positieve dingen waren er niet zo maar voor het goede doel, daar zat een reden achter.
wat betreft "islam is de waarheid", ja ik zou zeggen: lees tussen de regels en je zal zien dat ik helemaal niet in de val loop. voor alle duidelijkheid: niemand zal mij bekeren, ik heb mijn eigen bekeerd.
wat je bedoeld over mijn citaat dat het nergens op slaat, tja als je mij (en mijn blog) in zijn totaliteit bekijkt zal je wel begrijpen met hetgeen wat ik bedoel. maar als het alsnog niet volledig duidelijk is, zal dat in de toekomst wel ooit komen (een beetje mysterieus mag ik wel zijn hé)
anderzijds is het niet simpel om met geschreven woorden alles aan te tonen met wat ge precies bedoelt (te lang en niet te doen, ik toch niet), daar zijn irl gesprekken veel handiger voor.

Gepost door: watje | 20-08-07

Reageren op dit commentaar

ik ben het niet met je eens maar ik vind het al heel positief dat je mijn reactie niet als een aanval beschouwt op jou visie. En inderdaad we zouden nog lang en veel kunnen heen en weer schrijven maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van een blog . Voor zoiets zijn irl gesprekken vele malen beter en efficiënter. Mss komt het er ooit wel is van wie weet.

Gepost door: Duvel | 20-08-07

Reageren op dit commentaar

islam Het ligt niet echt aan de koran maar telkens van wat de mensen er van maken. En de islam is een eeuwenoud mastodont geworden van regels en geboden en voorschriften. Echt nog zoals in de Middeleeuwen hier. En met elke godsdienst is het zo. Vrije interpretatie en vrije meningsuiting horen daar precies niet thuis. brrrrr

Gepost door: ambereyes | 22-08-07

Reageren op dit commentaar

watje en de rest Je hebt 2manieren om de Islam te ontdekken,

teneerste:het westerse tv die alleen maar negatief over de Islam praat waar je de schoonheid en pracht ervan nooit zal zien,want anders werkt het hun ideologieeen alleen maar tegen,
Islam verplicht niemand,dat heb je waarschijnlijk gezien van mijn respectvolle verwoordingen naar u,

ten tweede is de Islam te begrijpen door zich iets of wat intezetten om het te begrijpen door bepaalde boeken of met een moslim te praten,

Hoewel je op veel van mijn berichten en reacties positief antwoordde en mij gelijk gaf,heb ik je niet verplicht om moslim te worden,doe ik ook niet,
daar moet je volledig met je hart voor openstaan,

Je zult de Koran ook niet begrijpen,daar heb je een goed tafsierboek(koran met de betekenissen) voor nodig,

nergens in de Koran zul je vinden dat de mensen zich moeten opblazen,dat is een reactie van die mensen die al kwijt zijn,hun families,die hun kinderen voor hun ogen zien neergeschoten worden,
en die als laatste oplossing daarvoor kiezen ,omdat ze niets te verliezen hebben,maar toch verbiedt de Islam dit,en toch zie je alleen deze beelden op westerse tv die er nog een schepje bovenop doen,

En toch zie ik alle dagen mensen in mijn omgeving moslim worden,en hoedanook is Islam het snelstgroeiende religie in de wereld,dat komt niet door diebeelden op tv,maar dat die mensen zich ietsofwat van de islam aantrekken en even zich verdiepen op wat de ware islam is,

en als de Islam in de middeleeuwen leeft,hoe komt het dan dat het de snelstgroeiende religie is?
Ik bezit al wat jij bezit,misschien nog veel meer,en probeer ik een goeie moslim te zijn door mij te gedragen,ieder te respecteren,mijn familiebanden te onderhouden,mijzelf op dezelfde hoogte te houden als elkander,een arme of minderbedeelde de hand toereiken,een andere geen onrecht aandoen,elkaar helpen,niet slecht over elkaar praten,

dit zijn toch alleen maar schone kenmerken wat de Islam voorhaalt,dat zie je waarschijnlijk ook aan mijn blog,...


daarom nodig ik ieder ook om een kijkje te nemen op mijn blog,

respect en groeten van een moslim

Gepost door: islam is de waarheid | 28-08-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.