17-08-07

paardenkracht 2

na de verwachte en een paar onverwachte reacties hier dus nu paardenkracht deel 2.

de hamvraag was natuurlijk of het wettelijk mag en dat er dan ook de voorzieningen aanwezig moeten zijn. waarom niet de fiets? ik ben nu eenmaal bang van water, ik hou niet van nattigheid, en vooral niet wanneer ik kleren aan heb. naaks zie ik het al helemaal niet zitten en waarschijnlijk zal ik dan wel een ritje krijgen met een stationwagen of een busje zonder vensters richting gesticht in geel of sint truiden. nee, met de koets bij slecht weer dus, lekker droog en nog eens gezellig, en bij mooi weer op het paard. ik zie het ook niet zitten om mijn bakken bier te gaan halen met de fiets, ook daar verkies ik dan toch paard en koets. verharde wegen afschaffen en laten we slalommen in de bossen (of tussen de bomen), zo hoeven ze niet meer te kankeren over de wegentaks. met een paar afspraakjes kan je dan (met koets) paardpoolen gaan doen om het paardenverkeer wat in toom te houden. paarden zeiken nog niet zo overdreven veel, en de strond die kan men gebruiken als mest (is trouwens heel goed) of we kunnen deze omvormen tot bio-energie om stroom te voorzien in onze huizen. de parkingen voor paard en koets hoeven niet verhard te worden, of nog beter: de aanwezige parking ombouwen tot weide en laat daar de paarden maar grazen, gras afmaaien hoeft dus ook niet meer, wat ook weer al goed is voor het milieu. wanneer er geen verharde parkings meer nodig zijn heeft het dan ook nog eens als neveneffect dat we veel minder overstromingen zullen hebben door het regenwater dat anders naar de rioleringen afvloeit. er gaan weer ambachtelijke jobkes komen om de paarden te gaan beslaan. de maximum opgelegde snelheids-(traagheids)-limiet zal nooit overtreden worden.

boeren gaan ook weer een extra inkomsten hebben door het verkoop van granen, maïs, haver en verhuur van weiden. op lange termijn denk ik zelfs dat het goedkoper gaat uitkomen dan de wagen. maar moet paard en koets ook naar de jaarlijkse keuring? wat als een paard op hol slaat? ezels zou ik afraden, gek genoeg zijn het bij ons de bazen die de ezels zijn en die kunnen nogal koppig en averechts en vooral onlogisch zijn, nee, dus toch liever geen ezels, maar mss wel muilezels.

17:19 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: paardenkracht 2 |  Facebook |

Commentaren

dag watteke kmoette kik van Kayke de goeiendag kome doen en wa zonnekes zegge oek mà
gau wilt azoe me eu pjétje gaan rauje mé azoe een bakske aan da waggelt
en due de bosjkes mmm da doene kik oek geire
en é pinteke van no inbevke drink azoe in de loemerte
kunne wau da is nie getwientend doen
ge meugt mau belle ma nie snachts e want dan slapekikke azoe
ma indendag, en dan kunde gau misjien ma pamperkje es goe doen?
daaaaaaaaaag e ze ga kaume stttttttttt
enne niemieme mau lagge heeeeeeee

Gepost door: Sunny-Kay | 17-08-07

Reageren op dit commentaar

hmm ik weet het niet Hmm die paarden, I don't know en wat als hij ziek is mag ik dan omstandigheidsverlof vragen? whahahahaha
Maar je hebt wel een punt dat alles verschrikkelijk duur wordt en onze lonen ... neen die stijgen verre van mee

Gepost door: patsy | 17-08-07

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat een muilezel sneller te vinden is dan is een ezel. net zoals in 't beroepsleven.

Gepost door: Nadia | 18-08-07

Reageren op dit commentaar

keep on dreaming

Gepost door: Duvel | 18-08-07

Reageren op dit commentaar

hey jaaa, als we nu allemaal weer eens een paard en kar zouden aanschaffen. Geen slecht idee, eigenlijk. Vrees wel dat ze van hogerhand wel snel weer één of andere belasting zouden uitvinden. Op de haver zouden ze al vlug iets vinden, de str...opruimbelasting, k.i. op de stal zou eens bekeken worden, en een zware belasting voor je met je kar op straat mag... ze zullen wel iets vinden, hoor!

Gepost door: beesken | 18-08-07

Reageren op dit commentaar

@ Sunny-Kay (of wie er achter zit:-)): ik wil altijd wel ne pintje gaan pakken, met gezelschap smaakt dat altijd beter, maar hoe kan ikke u bellen als ik uwe tel nummer nie ken? :-) van pampers heb ik niet veel kaas gegeten.
@patsy: hihihi: verlof? tja als uw wagen in pan is gevallen krijgt ge ook geen verlof hé:-)
@duvel: I like dreaming
@beesken, ja en schetenbelasting kunnen ze ook nog invoeren

Gepost door: watje | 18-08-07

Reageren op dit commentaar

paardenkracht op een leuke sarcastische wijze een aantal problemen aangeraakt. Mooie nostalgie maar aangezien koets en paard toch zeer traag zijn en je dit dan in vergelijking moet zien met aantal auto's op de weg vrees ik dat je nog meer files zou hebben en als je bv van Antwerpen naar Brussel moet gaan werken is de dag al half om alvorens je op je werk zou arriveren.

Maar een ritje met koets en paard als amusement zie ik wel zitten en is mss wel goed geschikt voor de zones 30

Gepost door: life angel | 19-08-07

Reageren op dit commentaar

ah je bent er nog niet uit!
ik zal straks mijn mailadreske droppen
;-) zonnekes!

Gepost door: Sunny-Kay | 19-08-07

Reageren op dit commentaar

antwerpen-brussel yep: voor de lange afstanden met paard en kar de trein op.
met koets of zonder koets is daarom niet trager als per fiets.

Gepost door: watje | 19-08-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.