10-08-07

gesprek met god

ik weet niet meer wie de schrijver was, maar voor die ene keer door omstandigheden heb ik eens een boek volledig uit gelezen, een boek die ik ooit in bruikleen heb gekregen: mijn gesprek met god, of in die aard. niet dat ik een lezer ben, maar dat boek heeft mij wel geboeid, al had ik gewoon het idee dat de schrijver de pr-man was van het christelijk geloof, ne reclamemaker als het ware. hij had wel serieuze menselijke goed onderbouwde argumenten over het sociale politieke leven in de wereld, tenminste als de wereld niet groter is dan de VS, ja dat moet ik wel toegeven. hij vroeg antwoorden aan god himself.

vraag me niet waarom ik er nu plots terug aan moet denken, is het mss omdat er 20 000 mensen willen betogen tegen de islamitisering van het westen in brussel? of is het weer het gelul over god in het algemeen waarvan de christelijke leider (onze pope) die rode schoenen draagt en plots de benaming op zijn naam krijgt alszijnde ne modieuze geklede man, hihihi door die rode schoenen? komaan seg... alleszins andere schoenen dan tijdens zijn hitlerjügendperiode.

maar dat terzijde: jawel, jullie zullen mij niet geloven, maar ik heb ook een gesprek gehad met god, echt waar, we hebben gekletst en gekletst, ook over ons paterbierkes (hij vond dit wel een bijzonder geestelijk drankje), maar om ons verhaal kort te houden vroeg ik hem of wij eigenlijk er wel goed aan doen om te geloven in U (Hem-). antwoord van God (the almighty): maar nee waarde Watje, hoe komt ge erbij? als ik er was, was er zoveel ellende niet op aarde, dat weet je toch, hoe komt ge er in godsnaam aan? waarom zou ik toch leven creëren om elkaar op te eten? waarom zou ik een leven creëren die in een totaal van tijd dat de aarde bestaat maar een fractie van een tijd is om later in de eeuwigheid te gaan leven? voor wat is dat goed? nee Eerbiedwaardige Watje (met hoofdletter, amai alle eer aan mij) het is maar een illusie om te geloven dat er nog iets na de dood volgt, vergeet het maar. tenslotte besta ik nog niet eens.

voila sé, god heeft zelf gezegd dat er geen god bestaat, zo staat het geschreven (ook in de sterren). en ik kan het weten, ik heb met hem gesproken.

ps: ik heb eerbied voor mensen die wel geloven, het geeft hun dikwijls de kracht om verder te gaan, maar misbruik het niet. 

 

01:28 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Dju, had me dat gezegd, ik had ook nog een vraagje willen stellen....

Gepost door: lucy | 10-08-07

Reageren op dit commentaar

hey watje tja ik heb ook rode schoenen wat mij echter niet in de adelstand verheft.
ook god kan dat niet,
want ik kwam hem nog nooit tegen
laat staan dat ik gehoor kreeg op een vraag.
maar met respect voor diegenen die het willen geloven. Lieve zonnekes voor vandaag.
( zal jou ff linken straks )

Gepost door: Sunny-Kay | 10-08-07

Reageren op dit commentaar

leuke tekst Watje

Gepost door: life angel | 10-08-07

Reageren op dit commentaar

sorry Lucy het gesprek was niet op afspraak, plots was hij er, en ik heb er dan meteen van geprofiteerd om met hem te gaan kletsen, al zijn er al beweringen dat het geen hij is maar een zij....

Gepost door: watje | 10-08-07

Reageren op dit commentaar

Watje, ik heb er den hele nacht van wakker gelegen, maar als god gezegd heeft dat god niet bestaat heeft iets of iemand het niets doen spreken, dat lijkt mij toch het werk van een god?

Gepost door: lucy | 10-08-07

Reageren op dit commentaar

ik volg je eigenlijk grotendeels en ben van dezelfde mening. al denk ik wél dat mensen die gelovig zijn soms sterker in hun schoenen staan omdat ze weten dat ze ten allen tijd iets hebben om op terug te vallen. ik heb dat van dichtbij meegemaakt bij een aantal moeilijke periodes in onze familie...
en op zo'n momenten denk ik wel eens: "geloofde ik maar" maar dat kan je niet forceren hé...

Alvast een fijn weekend!

Gepost door: CIA | 11-08-07

Reageren op dit commentaar

Jezus
Jesus has just left the building.

Wil je hem de groeten doen,
als je hem nog eens ziet ...

Uvi

Gepost door: Uvi | 06-09-07

Reageren op dit commentaar

uvi zal ik doen, heb trouwens nog het een en ander te goed van diene gast.

Gepost door: watje | 06-09-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.