07-08-07

optimistisch stokje 10

zoals meerder malen verteld is het moeilijk om iets te zoeken wat er niet is. er is mij dan toch nog iets binnengevallen over een feit die ik heb mee gemaakt nog niet zo overdreven lang geleden.

in de verte zag ik plots een motorrijder op een recht stuk fel zien vallen om de een of andere reden, ik was net onderweg om mijn collega te gaan helpen met zijn huis. achteraf zo vertelde hij mij heeft hij om een bepaalde reden zijn eigen moeten doen vallen. voor mij zag ik nog minstens 5 wagens die het ook hadden zien gebeuren: echter zij reden gewoonweg langs de intussen stil liggende dampende motor en reden gewoon door. de motor-rijder was intussen een paar meter verder geslierd in het gras langs de kant van de baan. net op het moment wanneer ik zag dat hij probeerde recht te staan ben ik heel snel achteruit gereden om dit deel van de baan te blokkeren met mijn vier pinkers op. ik ben dan te voet naar diene gast gelopen. na een tijdje stopte eindelijk ook andere voorbijgangers waaronder een dokter.

vermits het zondag was, was er natuurlijk bijna niemand meer te bereiken, ook niet de mechanicien (ne kameraad van motorrijder) om zijn moto te komen op halen. de dokter wilde de ambulance bellen maar ik heb hem gezegd dat dit idioot is omwille we er nu toch allemaal zijn en we sneller zijn om motorrijder zelf weg te doen naar de spoed. daar gaf dokter mij gelijk in en nee hij nam motorrijder zelf mee naar de kliniek.

echter één probleem: ongeacht ambulance of om hem zelf weg te doen wilde motorrijder niet vertrekken, hij wilde moto niet alleen achter laten. ik heb hem voorgesteld dat ik terug naar huis rij en mijn paardenremork zou halen om zijn moto op te halen en heb intussen andere passanten gevraagd om hier te blijven wachten tot ik terug was met de remork en ook om mij te helpen laden. daarna zou ik dan afkomen naar de kliniek. ik heb motorrijder op die manier kunnen overtuigen, zo gezegd zo gedaan.

tegen dat ik terug was en tijdens het laden van moto kwam er politie langs, blijkbaar waren ze opgeropen geweest, vertelde hun het verhaal en zij reden dan ook maar richting kliniek en dat ik ook naar ginds zou rijden.

éénmaal ik de in kliniek ben gearriveerd heb ik hem mijn nummer gegeven want ik moest toch nog naar de bouw van mijn collega. intussen was er wel zijn vrouw al.

nadien heb ik zijn moto naar hem thuis gebracht.

van de werken in de bouw van mijn collega was natuurlijk niet veel in huis gekomen, maar dit vond ik op dat moment belangrijker.

het was pas enkele dagen later dat ik tot mijn besef ben gekomen dat hij mij blijkbaar toch vertrouwde, hij wilde namelijk zijn moto niet achter laten, maar voor hetzelfde geld had ik hem zo kunnen mee pakken, ook de plotitie achteraf heeft op het moment zelfs niet naar mijn identiteit gevraagd, het was eigenlijk toch wel bizar.

 

ps @ shamrock: niet meer met die moeilijke dingen af komen hé :-) zijn ze allemaal goed gekeurd?

 

22:00 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: optimistisch stokje 10 |  Facebook |

Commentaren

Die had gewoon direct gezien dat gij een goed mens zijt ;-) En die ander 5 auto's zijn slechte mensen, egoisten, ****zakken. De verzameling van al die egoisten noem ik persoonlijk het plebs, hihihi. Ik schat dat rond de 90 procent van de bevolking daar deel van uitmaakt.

Gepost door: lucy | 08-08-07

Reageren op dit commentaar

Soms vinden we de dingen die we doen zo vanzelfsprekend, dat we er niet eens meer bij nadenken. Vaak zijn het anderen die ons dan wijzen op het bijzondere ervan. En dan nog is onze reactie; Hoezo bijzonder? Dat DOE je toch gewoon? Blijkbaar toch niet dus. Jij deed het wel en daarvoor chapeau!

Gepost door: Nantie | 08-08-07

Reageren op dit commentaar

mooi gedaan Het verteld iets of je karakter, de wil om mensen in nood te helpen. Prachtig toch. Hopelijk vertrouwde je collega je ook en had hij begrip voor de verklaring waarom je niet was komen opdagen.

Gepost door: Duvel | 08-08-07

Reageren op dit commentaar

moeah moeah weeral zeer mooi en edelmoedig van je

zou nog heel wat kunnen antwoorden op je vorige posts over bv vertrouwen kun je heel ver uitweiden
misschien eens iets in een nieuwe blog als mijn boswells me maar met rust laten.

Gepost door: life angel | 08-08-07

Reageren op dit commentaar

Heel edelmoedig van je om zo te willen helpen....je zult een betrouwbaar "smoeltje" hebben zeker!
Groetjes

Gepost door: Ilona | 08-08-07

Reageren op dit commentaar

@ @Lucy: plebs, da moet ik onthouden. jammer dat er te veel egoïsten zijn, maar toch heb ik de indruk dat er ook veel goede mensen zijn, dat heb ik ontdekt via blogs.
@Nantie: ik sta niet direct te springen om voor alles en nog wat te gaan helpen, maar dat was zo bizar en het was gewoon een automatisme hoe ik zonder het zelf eigenlijk te beseffen de touwtjes in handen had (ik ben niet het type doe dit en doe dat, ik doe het meestal zelf wel). zonder bevelen te geven had ik blijkbaar toen op die dag de overtuigingskracht om de dingen te doen hoe ik het wilde (heel bizar was dat). het is ook zo, als ik een accident zie en er staat genoeg volk rond, ben ik ook zo snel mogelijk weg om geen hinder te vormen voor de hulpdiensten. (genoeg pottenkijkers zeg ik dan)
@Duvel:mijn collega was zelf niet aanwezig op zijn bouw en wist dus van niks (had de meest dringende dingen nog kunnen afwerken) en heb het ook nooit verteld. hoeft men niet te weten. (en hij zal er wel begrip voor gehad hebben moest heij het geweten hebben)
@LA: ik beschouw dit niet als edelmoedig, maar als een soort morele plicht waar ik geen moeite mee heb. ik bekijk het anders: als ik zou gevallen zijn zou ik ook willen dat men mij helpt, zo simpel is het.
@Ilona: hihihi, nee ik heb helemaal geen betrouwbaar smoeltje :-) (maar voel me wel geflatteerd :-) )

Gepost door: watje | 08-08-07

Reageren op dit commentaar

Waren er maar weer ... Watje,

Waren er maar meer zoals jij!

Gepost door: Vrijdenker | 08-08-07

Reageren op dit commentaar

hey Watje via via hier terechtgekomen maar ik las hier wel al eens. Ik heb de gewoonte om geen blad voor mijn mond te nemen, niet op blogs en niet int openbaar. Maar wat ik hier dan lees tja dan komt er even stilte, en stemt tot nadenken maar ik herken hier een integer en warm mens.
doeiie en lieve zonnekes ;-)

Gepost door: Sunny-Kay | 08-08-07

Reageren op dit commentaar

Zeker Watje. Goe gedaan. Je hebt het beste voor het laatste gehouden sé. ;-) Voorlopig laat ik die ambetante dingen achterwege :-D. Groetjes

Gepost door: Shamrock | 08-08-07

Reageren op dit commentaar

@shamrock om eerlijk de waarheid te zeggen shamrock had ik dit niet gehouden voor het laatste, maar was dit feit eigenlijk al vergeten. plots moest ik er terug aan denken.
@vrijdenker: ik ben er van overtuigd dat er meer zijn. alleen we zien het niet altijd.
@Sunny-Kay: thx

Gepost door: watje | 08-08-07

Reageren op dit commentaar

;-) dank je
ik doe mijn best
zonnekes hé

Gepost door: Sunny-Kay | 09-08-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.