02-08-07

optimistisch stokje 9

nu om eerlijk de waarheid te zeggen vind ik niet veel stokjes meer, maar goed, ik heb er dan toch nog eentje gevonden, het is niet veel soeps, maar ok, het is er weer eentje, al is het maar wat ge positief vind hé.

opoffering: door toch redelijk veel blogjes te lezen en zeker door het feit om mijn opdracht te vervullen van deze positieve stokjes ben je (ik) weer aan het graven in het verleden. ik ben nu op het besef gekomen dat ik eigenlijk al heel mijn leven heb opgeofferd (alléz dat is nu wel een groot woord) voor anderen, met name in den beginne voornamelijk voor mijn broers. ik heb bvb nog nooit (alléz 1 keer wel) oud naar nieuw gevierd, ik ben nog nooit naar fuiven geweest en noem maar op, daarintegen heb ik wel die nachten stand-by gestaan om zowel mijn broers weg te doen en ook om ze terug te gaan halen. ik heb altijd klaar gestaan voor bijna iedereen, men vraagt, ik draai. ik merk dat ikzelf nooit heb geleefd, maar ok, dat ligt aan mijn eigen.

niet dat ik mij nu nog opoffer (is gedeeltelijk nog steeds zo), maar waar ik mij nu wel bijzonder graag voor opoffer is als het volgt, en dit is dan mijn volgend positief stokje;-)

ik offer mij graag op om de pralines op te eten, ik offer mij graag op om te helpen het bier leeg te drinken, ik offer mij graag op om de chips op te eten, ik offer mij daarvoor zelfs ongevraagd op ten voordele van mijn vader die eigenlijk op dieet moet. is dit niet positief van mij? en ik probeer mij zelfs zodanig op te offeren dat er niet veel meer overschiet waardoor mijn vader zich zou kunnen in zondigen.

20:16 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: optimistisch stokje 9 |  Facebook |

Commentaren

De negen De negen bevat de liefde die leidt naar het licht der eenheid.

Fernando Soave

Vuur uit Water
Hiermee graveerde en kerfde Hij
de Troon der Glorie
Seraphim, Auphanim, de heilige Chayot
en Dienende engelenscharen
Uit deze fundeerde Hij Zijn verblijfplaats
zoals er geschreven staat :
"Hij die Zijn engelen tot ademtocht maakte,
Zijn Dienaren tot vlammend vuur." (Psalmen 104:4)

Dit is het mysterie van het licht.

Gepost door: Fernando Soave | 02-08-07

Reageren op dit commentaar

Man en vrouw Watje,

Man en vrouw schiep hij hen naar Zijn gelijkenis opdat zij èèn zouden zijn in het licht.
God is licht.
God is liefde.

In de liefde tussen man en vrouw onstaat het licht.

Denk na !!!

Gepost door: Fernando Soave | 02-08-07

Reageren op dit commentaar

hela het is nooit te laat om eens aan jezelf te gaan denken, hoor!

Gepost door: beesken | 03-08-07

Reageren op dit commentaar

snoeper! Beste Watje, probeer te genieten van het leven. Geniet van de kleine dingen, een lekker pintje, een praline, de zon, een glimlach, de reacties van je medebloggers(er zijn blogs waarop nooit iemand reageert, dus de mensen vinden je leuk) ,...
Het is niet de rijkdom en het uiterlijke dat telt. Je moet je ook niet gaan verdiepen in ingewikkelde verzen uit één of ander bijbelse tekst. Er lopen veel charlatans rond! Geniet gewoon van de dagelijkse kleine dingen uit het leven, zet je zintuigen scherp en je zal je heel wat beter voelen. Probeer nu te genieten van wat nu komt, elke dag opnieuw en graaf niet diep in het verleden. De optimistische stokjes zullen vanzelf komen, je zoekt het te ver en dan vind je er geen...

Een optimistische groet van Nancy
En geniet vandaag nu maar van de zon met een lekkere frisse pint!!! NO INBEV

Gepost door: Nancy | 03-08-07

Reageren op dit commentaar

Dag Watje Je moet soms jezelf op de eerste plaats durven zetten. Op het einde moest ik toch even lachen met je opofferingen :-). Graag gelezen ! So far so close, liet een reactie onder mijn blog achter. Aan mij, maar ook anderen, zoals jij, dat is wel lief hé. Prettig weekend !

Gepost door: Joke | 03-08-07

Reageren op dit commentaar

het lijkt wel of de profeten de weg naar je blog gevonden hebben watje. Hallelujah

Gepost door: Duvel | 03-08-07

Reageren op dit commentaar

hey watje Ik vind stokje 9 wel een leuke hihi. Er zit humor in en het is een beetje bourgondisch. In een andere blogtekst van je las ik dat je graag van bieren houdt (dat wisten we al hé) maar ok van die lekkere kazen, mmmmmmm
Ik vind het wel moedig dat je ons deelgenoot maakt van je eigen innerlijke. Ik vind dat geen zagen want t'is niet omdat je dit opschrijft dat je daar heeltijd loopt aan te denken hé.
Groetjes

Gepost door: ambereyes | 07-08-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.