18-07-07

honden

waarom worden toch honden zo snel afgestraft met de dood? weeral is er vandaag een hond gedood omwille een beet die hij toebracht bij een mens, in dit geval een kind. nog niet zolang geleden is er bij mijne buur een hond vermoord omwille een beet. zou men niet eerst eens nagaan waarom het gebeurd is. men grijpt te snel vast naar de spuit des doods, maar als een mens een moord heeft begaan, en dat is dan nog erger dan een beet, komt hij al na 3 jaar vrij. wil ik hier nu een dier gelijkstellen aan de mens? nee helemaal niet. zelf ben ik ook wel al eens gebeten door een hond, maar om daarvoor die hond een spuitje te geven, nee. geef ook die hond een tweede kans. trouwens meestal zijn het honden die bijten waarvan ze slecht zijn opgevoed, moet men niet eerder de eigenaar gaan bestraffen? uiteraard is elke situatie anders.

08:49 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: honden, dood |  Facebook |

Commentaren

inderdaad Met een beet zou er inderdaad eerst beter een dierenopvoedkundige moeten aan te pas komen om te zien waarom en of het oplosbaar is. Mijn dochter heeft ook eens een beet gekregen van een hond, maar de kleinkinderen van die eigenaars hadden dat beest al een hele middag gepest. Toen zij als vreemde het beest wilde strelen dacht hij natuurlijk dat deze vreemde hem ook wilde pesten, want voor de rest was dit een braaf dier. Zelf ben ik ook eens gebeten maar ik trapte per ongeluk op het beestje zijn pootje dus hier ook geen reden om bij een simpele beet een hond te gaan afmaken. Pas als het echt gevaarlijk is. Maar dit vond ik bijvoorbeeld wel nodig bij het voorbeeld in de hondenfluisteraar en waar er zoveel ophef rond gemaakt is. Daar was het echt wel nodig. Ook al zijn mensen soms wreder dan dieren vind ik dan wel dat echt gevaarlijke dieren éénmaal ze te ver zijn gegaan en niet meer kunnen gecorigeerd worden gedood mogen worden.

Gepost door: Life angel | 18-07-07

Reageren op dit commentaar

Dit is natuurlijk een zeer gevaarlijk onderwerp hé maar ook ik heb er mijn bedenkingen bij.
Eerst en vooral wil ik duidelijk stellen dat ik zeer graag dieren zie! Maar natuurlijk een mens, en zeker een kind, komt bij mij toch nog ietske hoger. Wat mij stoort aan het afmaken van honden omwille van hun gedrag is dat men eerst (en het kan) zou moeten nagaan via hersenscan, of er iets mis was met de hond,en of er sprake is van 'plagerij' alvorens men zo'n drastische beslissing neemt. Wat mij ook stoort is dat de eigenaar snel tot die daad overgaat wanneer het om een familielid gaat, maar niet wanneer het over een vreemde gaat! Dan procedeert hij om het dier niet te moeten laten afmaken.
Zou ik het laten doen? Ik heb wel geen hond meer maar ik zou het toch alleszins laten onderzoeken alvorens tot het laten inslapen over te gaan.
Ik zelf heb er altijd voor gezorgd dat mijn hond niet alleen werd gelaten met de kinderen en zeker niet tijdens het 'buiten spelen'. Mijn kinderen moesten ook steevast van de spullen van de hond afblijven en omgekeerd. Er waren vaste tijdstippen om buiten te spelen met de hond en 'zijn' speeltjes.
Ik ben God niet maar ik heb steeds mijn best gedaan om zowel mijn hond als mijn kinderen zo goed mogelijk op te voeden.
En idd. vaak ligt het probleem bij de eigenaar van het dier en de opvoeding die hij het gegeven heeft.

Fijne dag nog!

Gepost door: so far, so close | 18-07-07

Reageren op dit commentaar

Er zijn veel te veel honden bij mensen die totaal geen verstand hebben van dieren. Een dier blijft een dier en het welzijn van een kind is voor mij meer waard dan duizenden hondenlevens. Zo zou de hond ook voor zijn puppies denken als het over eten of puppies gaat. De vermenselijking van dieren vind ik trouwens een ernstig probleem van deze tijd.

Gepost door: Duvel | 18-07-07

Reageren op dit commentaar

Ik heb hier ook al dikwijls discussies over gevoerd... Zeer dikwijls (om niet te zeggen altijd) is het de fout van het baasje dat een dier iets fout doet. De eerste redenering die de mens dan maakt is: "we maken dat dier af". Dat is idd cru en ik ben daar ook zeker niet mee eens, maar het is altijd een delicaat probleem... want eens een dier echt een mens heeft aangevallen, is dat een stap te ver en kan dat wel verdedigd worden... Ik denk dat dat best gewoon bekeken wordt van zaak tot zaak :-/

Groetjes,

Gepost door: CIA | 19-07-07

Reageren op dit commentaar

Dit is een zeer delikaat onderwerp....dikwijls al over bezig geweest met mijn zus, die een dierenverdedigster is.
Natuurlijk, als een mens gebeten wordt en verminkt voor 't leven....dat is ontoelaatbaar, volgens mij. Er moest een beter toezicht komen op verkoop van honden en hun opvoeding....vele dieren worden misbruikt.
Groetjes

Gepost door: Ilona | 19-07-07

Reageren op dit commentaar

Die dieren zouden veel meer opgevolgd moeten worden....de training, de verkoop,.....noem maar op.
Een chip inplanten helpt niet veel....verplichte training zou beter zijn, leren omgaan met een hond en zijn taal verstaan.
Groetjes

Gepost door: Mythoske | 19-07-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.