08-07-07

matig drinken gunstig voor senioren

senioren die matig alcohol drinken kunnen lichaamlijk beter functioneren dan geheelonthouders of zware drinkers. bovendien, zo zegt dr. peggy m cawthon (california pacific medical center), zijn er eveneens aanduidingen dat matig drinken het gevaar op ontstekingen kan verminderen.

cawthon e.a. vergeleken de functionele beperkingen, de fysieke vaardigheden en de drankgeschiedenis van 5.962 mannen bovcen de 65 jaar, die verdeeld werden in enkele categorieën: probleemdrinkers, waarop de diagnose van alcoholieker past, bovenmatige drinkers (meestal meer dan 5 drinks per dag), matige drinkers (tss de 7 en 20 drinks per week) en geheelonthouders.

matige drinkers scoorden 3 tot 5 % beter voor fysieke tests dan geheelonthouders, terwijl de prestaties van de zware drinkers ongeveer dezelfde waren als van de geheelonthouders.

de geheelonthouders hadden het meeste last van fysieke beperkingen bij activiteiten van het dagelijkse leven, zoals wandelen, trappen beklimmen, en zwaar huishoudelijk werk verrichten, daarbij onmiddelijk gevolgd door zware drinkers. matige drinkers hadden het minst last van beperkingen inzake lichaamelijke functies, en hadden 38 % minder risico bij dergerlijke problemen dan geheelonthouders.

NO INBEV

Commentaren

Matige drinkers...ik wou dat ik erbij kon horen.

Je hebt goed geduimd...V'ke is goed en wel getrouwd ;-)

lieve groet

Gepost door: Ellen | 08-07-07

Reageren op dit commentaar

interessant om lezen, een fijne blogje!
groetjes

Gepost door: hartendame2 | 08-07-07

Reageren op dit commentaar

tot welke groep drinkers behoor jij ?
Je doet wel erg je best om het matig consumeren van alcoholische dranken, op een wetenschappelijke manier, in een positief daglicht te stellen. Ik vind gewoon lekker, af en toe een frisse pint.
Weet je ook of het conumeren van 1 pint voor het slapengaan de slaap bevordert ?

Gepost door: Duvel | 09-07-07

Reageren op dit commentaar

Ik hoor nog niet bij de generatie 'senioren' maar alles wat je doet 'met mate' is gunstig...
'Trop' is teveel en 'niks' is ook maar saai!

Fijne dag nog!

Gepost door: so far, so close | 09-07-07

Reageren op dit commentaar

dag Watje tja ze zoeken steeds naar een aanneembare verklaring voor alles
ik drink soms met maten , als
ik ze vind ;-)
see u en liefs, BB

Gepost door: Black Bird | 09-07-07

Reageren op dit commentaar

@ ellen: ik hoop dat je dan toch niet te veel drinkt, want dat is wel degelijk niet gezond. ook diegene die denken dat men de hele week niks dringt en a volenté in het weekend is ook alles behalve goed.
duvel: ik behoor tot de matige drinkers, drink per dag altijd mijn twee speciaalbiertjes, soms drie, maar soms ook niks (want ook dat moet regelmatig). maar ik lust ook wel wijn hoor, voorkeur rode. idd bij de meeste mensen bevorderd het de slaap (bij matig gebruik: zoals je zegt ééntje)
so far: hihihi ik hoor ook nog niet bij de senioren
Black Bird: met mate en maten :-) nu die maten zijn in mijn geval ook dun gezaaid.

Gepost door: watje | 09-07-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.