01-07-07

fatalist

gisteren heb ik de eer gehad om een bezoekje te ontvangen van een medeblogger in mijn koninkrijk.

ik moet zeggen dat babbelen in irl veel prettiger, plezanter is dan via mail of chat en die dingen. mijn Loterbol bruin (NO INBEV) smaakt op die manier eens zo goed. we hebben een 75cl fles gekraakt die al zeker beter smaakt dan de 33 cl's, dan kunt ge toch al indenken hoe hem voor mij deze keer smaakte . ik was zelfs enigszins verrast dat deze zelfs smaakt bij lasagne, alhoewel daar andere bieren beter zouden bij passen.

we hadden gezellige gesprekken die voor mij dan toch heel verduidelijkt waren en vooral supper relaxed, en nee niet door dat bier. ik heb er gewoonweg van genoten.

tijdens het gesprek noemde S mij een fatalist. mmm zo had ik mijzelf nooit bekeken en nu nog niet. maar ik snap wel waarom S dat vind, of beweerd. niet dat ik er echt van wakker heb gelegen, maar toch heb ik er snachts nog effe over moeten nadenken: wat is nu precies een fatalist (da klinkt zo negatief). ik citeer nu de Dikke:

m.(-en),aanhanger van het fatalisme, ok dus wat is dan fatalisme: o., geloof aan of leer van een onvermijdelijk voorbeschikt noodlot. hihihihi, da klinkt al beter, ja, nu ben ik ervan overtuigd dat ik wel degelijk geen fatalist ben, uiteraard is diene dikke weer vatbaar voor interpretatie.

als dit wil betekenen dat ik enkel geloof dat we enkel maar geboren zijn om te sterven, we zijn er omdat we er nu eenmaal zijn, ja dan ben ik een fatalist.

11:18 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: fatalist, blogger |  Facebook |

Commentaren

Je zal je eigen wel beter kennen denk ik . Maar ik gebruik fatalist omdat ze er zich ergens bij neerleggen, de aanvaarding van ik heb ook altijd pech . Maar iedereen is in wezen fatalist, want je hebt nietalle touwtjes in handen . Dus, fatalist is niet negatief voor mij, het is misschien een te extreme realist ;-) hellend naar het pessimisme .
(ik zeg niet pessismist hé :-) )

Ma ja, de woorden boeken, zijn ook maar boeken hé . En is ook maar geschreven door de mens . Ge moet er een uitleg aan geven ook, ieder woord heeft zijn reden tot bestaan, en we komen er te kort, waardoor we zinnen maken ;-)

En ik vond het ook gezellie :-)

Gepost door: siberx | 01-07-07

Reageren op dit commentaar

Als jij al fatalist ben, dan moet ik ook de dikke raadplegen om nog iets straffer te vinden dat bij mij past :-P

Gepost door: Lucy | 01-07-07

Reageren op dit commentaar

@Lucy zullen we eens een woordje zoeken, en als we er geen vinden creeeren we gewoon nog een woord.:-)

Gepost door: watje | 01-07-07

Reageren op dit commentaar

Fatalist Tja, ... realistisch zijn wordt vaak bekeken als depressief omdat de meeste mensen alles achter een min of meer roze bril zien. Realistisch zijn betekent je geen illusies maken, eigenlijk de naakte feiten onder ogen zien en de meesten zien dat niet zitten. Niemand is daartoe verplicht, maar als je zo bent, of ingesteld bent, verander je daar niet zo veel aan. Ik heb dat ook al veel over mijn dak gekregen. haha. T'is een ingesteldheid gelijk een ander en misschien heb je dan zelfs meer moed nodig om het leven te pakken zoals het is. Maar misschien genieten we aan de ene kant meer van het leven, zijn we bewuster.

Gepost door: ambereyes | 02-07-07

Reageren op dit commentaar

noodlot en toeval een fatalist gelooft in het lot, en jij bent geen fatalist, dus je gelooft in het toeval? of ben ik dan kortzichtig? ;-)

Gepost door: Miss Puttie | 03-07-07

Reageren op dit commentaar

Fatalistisch denken is accepteren dat iets onontkoombaar is en je daarbij neerleggen.
In veel gevallen is verzet dan ook zinloos en berooft je van positieve energie die je voor betere zaken kunt gebruiken.
Fatalistisch denken is het accepteren van je lot maar dat wil niet zeggen dat als er verbetering mogelijk is je jezelf daar dan evengoed bij neerlegt zonder iets te doen.
En daar komt het realisme om de hoek kijken.
In feite moet je altijd realistisch denken doch bij uitzichtloosheid is het fatalistisch denken erg zinvol.
Het betekent eigenlijk dat je de rede niet door emoties laat overheersen maar gewoon je logisch verstand blijft gebruiken.
Het blijft de vraag of de mogelijkheid tot realistisch en fatalistisch denken afhankelijk is van de intelligentie danwel het emotionele evenwicht dat eigenlijk ook weer door de rede in toom kan worden gehouden?

Gepost door: Ton | 03-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.