26-06-07

opwarming van de aarde

de "opwarming" van de aarde, ja die bewuste opwarming van de aarde. mmmm meer dorst, meer bier verkoop, meer werk, meer opwarming.....

uiteraard heeft de industriele wereld hier een grote verantwoordelijkheid op, zij zijn de oorzaak, zoals wijzelf als consument op alle gebied: wegwerp maatschappij, fabrieken, auto's alléz noem maar op, we weten het  allemaal allang.

maar, ik heb zelf een kleine test gedaan: de opwarming van de aarde door de mens, en ik bedoel hier niet de activiteiten van de mens, maar "de mens" zelf.

ga op een wc zitten - een wc die goed is geisoleerd - en doe uw grote boodschap (kakken) met of zonder lectuur (lap weeral een vervuiling) , da maakt niet uit. laten we stellen dat je een kleine 15 minuten aant werk zijt, alléz op de pot zit. gegarandeerd dat de ruimte reeds op zijn minst met 1 graad is gestegen. zo was mijn volgende test in mijn kelder: mijn kelder die niet is geisoleerd had een temperatuur van 16 graden. na één uur was deze al opgelopen door mijn eigen lichaamstemperatuur tot 17 graden. ik heb een paar mensen uitgenodigd met een tractatie, we waren met 5 personen (5 mensen met een temperatuur van 37 graden). mijn temperatuur in de kelder is na een vrij korte tijd opgelopen tot bijna 21 graden.

laten we stellen dat de wereldbol toch in zekere zin is geisoleerd en zeker door alle onze industriele en persoonlijke activiteiten. nu stel ik mij de vraag in hoe verre de aarde is opgewarmt door het lichaam van de mens. hoeveel mensen leven er op aarde? een paar miljard (met elk een temperatuur van normaal 37 graden, mensen met koords niet mee geteld)? we zijn al zowizo met te veel mensen op de aarde omwille onze activiteiten, maar zijn we ook niet met te veel omwille onze lichaamstemperatuur?

 

ik ga alleszins vanavond als ik op tijd terug ben mij nog eens afkoelen met ne Loterbol gebrouwen in Diest, lekker en NO INBEV

Commentaren

hahaha ik dacht nog, lekker afkoelen met een pint, en ja, hetzelfde idee . Hi hi hi .
Maar ik werk al minder hard, dus, aan mij zal het niet liggen de opwarming, en nu ? Nu ga ik nog minder moeite doen, ik ben millieu bewust ;-)

Zal het aan mijnen baas zeggen, de lange termijn vissie ;-)

Mercikkes

Gepost door: siberx | 26-06-07

Reageren op dit commentaar

Awel dat vind ik nu nog ineens niet zo'n slechte vraag. :-)
Maar ik denk dat wij als lichaam te verwaarlozen zijn in heel dat opwarmingsgedoe.
Tenzij ge heet staat natuurlijk..dat is een andere affaire :-p

Gepost door: bibien | 26-06-07

Reageren op dit commentaar

hihihi Stoppen met ademen of af en toe een keertje overslaan vermindert de CO uitstoot ook al aanzienlijk :-) Maar der is hoop op lange termijn. Als 't hier warmer wordt, en E=MCC dan wordt het ook 'ergens' kouder... De zon groeit ook wel niet te vergeten dus als die groot genoeg is wordt het lekker aangenaam op Mars, nu alleen nog een brouwerij zien mee te nemen...

Gepost door: lucy | 27-06-07

Reageren op dit commentaar

Dat opwarmen.... daar hebben wij minder mee te maken, dan we willen denken...er zijn altijd warmere en koudere periodes geweest...ook met weinig mensen op onze aardbol.
Het is wel een goed excuus voor politiekers om hun doeleinden te bereiken.
Groetjes

Gepost door: Mythoske | 27-06-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.